11 Android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

On Google Playa postoji milion aplikacija koje možete preuzeti i koristiti. Ovdje govorimo o igricama, alatima za produktivnost, aplikacijama za prilagođavanje telefona, aplikacijama za razmjenu poruka…

Jedina stvar bolja od toga je činjenica da postoje i aplikacije koje će vas potpuno promijeniti način na kojoj koristite svoj Android telefon. Neke od ovih aplikacija poboljšavaju korisničko sučelje (UI), druge automatiziraju uobičajene zadatke, a neke se nadograđuju na popularne funkcije u samom operativnom sistemu i čine ih još boljim.

Zainteresovani? Hajde da pogledamo koje su to aplikacije i koje aplikacije možete preuzeti na svoj telefon danas.

1) Lynket pretraživač

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Društvene mreže su odlične za pronalaženje zanimljivih članaka na webu, ali nije uvijek zgodno pročitati ih odmah kada ih pronađete. Ponekad je bolje dotične članke staviti “po stranu” i vratiti im se kasnije.

To je ono što možete učiniti sa Lynket pretraživačem. Otvara vam web stranice u pozadini. Možete mu pristupiti kad god želite dodirom na „plutajuće mjehuriće“ koje ćete vidjeti na ekranu. U osnovi – vrlo jednostavan alat, ali tako koristan. Aplikacija radi s vašim postojećim zadanim preglednikom i također može ubrzati pregledavanje automatskim učitavanjem AMP verzija veza koje kliknete.

Još jedna sjajna karakteristika Lynket pretraživača je mogućnost čitanja stranica u načinu “za članak”, koji prilagođava način čitanja članka bez oglasa i dodataka.

Sama aplikacija već neko vrijeme nije ažurirana, još uvijek ispunjava sve što obećava.

2) Popup Widget 3

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Android widgeti su zaista korisni, ali ako ih koristite previše, brzo će zatrpati vaš početni ekran i usporiti vaš telefon. Ne mnogo, ali ćete primetiti.

Popup Widget 3 mijenja način rada vidžeta. Pretvara sve vaše odabrane widgete u 1×1 ikone na vašem početnom ekranu. Kada dodirnete jednu od ovih ikona, ona će se otvoriti, tako da možete vidjeti šta je unutra ili šta se krije iza ikone.

Aplikacija vam pruža praktičnost i brzinu widgeta – ne morate pokrenuti aplikaciju samo da biste vidjeli svoje najnovije tvitove ili provjerili vremensku prognozu – ali bez utjecaja na performanse. Svakako ga preporučujemo onima koji imaju gomilu widgeta na svom telefonu!

3) Notepin

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Notepin radi nešto tako očigledno i jednostavno da ćete se zapitati zašto ovo već nije dio Android OS-a. Jednostavno rečeno, omogućava vam da kreirate bilješke, a zatim ih možete zakačiti na oglasnu ploču kao mini podsjetnike.

Iako aplikacija nije previše složena, svoje bilješke možete sortirati po prioritetu ili nedavno dodanim, a također su označene bojama, što izgleda relativno lijepo. Jednom zakačene, vaše će bilješke biti vidljive na tabli s obavijestima sve dok ih ne otkačite.

Iako Notepin ne čini ništa revolucionarno, to je definitivno jedna od najkorisnijih aplikacija za Android korisnike koji cijene produktivnost i organizaciju.

4) MacroDroid

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Šta rade ‘kul’ aplikacije na Androidu? Automatiziraju dosadne zadatke koje radite svaki dan, tako da ne morate brinuti o njima.

MacroDroid je sličan popularnoj Android aplikaciji za automatizaciju Tasker. Ali efikasno korištenje Taskera za složenije zadatke ima određenu “krivulju učenja”, a MacroDroid je aplikacija koju možete instalirati i početi koristiti odmah bez ikakvih poteškoća.

Trebate konfigurirati samo dvije postavke – radnju koju će pokrenuti okidač. Dakle, uključivanje slušalica može biti okidač, a odgovarajuće radnje mogu biti automatsko pokretanje aplikacije Spotify i podešavanje nivoa jačine zvuka.

Ili možete da prebacite telefon u režim rada u avionu (akcija) noću (okidač). Možete mu reći i da čita vaše tekstualne poruke naglas kada je vaš telefon priključen u automobil radi punjenja.

Nebo je granica, samo je pitanje koliko se želite “igrati” sa ovom aplikacijom.

5) IFTTT

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Dok je MacroDroid savršen za automatizaciju na uređaju, IFTTT čini isto za web servise i usluge. Zvanična IFTTT aplikacija vam omogućava da kreirate aplete koji povezuju dva internet servisa ili uređaja, s vašim Android telefonom kao centralnim čvorištem.

Mogućnosti koje imate ovdje su gotovo beskrajne. IFTTT možete koristiti za automatizaciju svog telefona na mnogo načina – za automatski „tweet“, za primanje SMS upozorenja za svoje sastanke u Google kalendaru ili za primanje obavještenja o sniženju cijena za proizvode koje želite kupiti. Možete ga koristiti i za upravljanje svojim pametnim uređajima.

Kada ga počnete koristiti, pitat ćete se kako ste ikada živjeli bez njega. IFTTT je definitivno jedna od najzanimljivijih i najkorisnijih aplikacija na Play Store-u.

6) Brzi kursor

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Mučite se da koristite telefon jednom rukom? To i nije preveliko iznenađenje, jer ekrani postaju sve veći i veći sa svakom novom generacijom uređaja. Ali Quick Cursor je genijalno rješenje problema.

Aplikacija postavlja pokazivač (kursor) na vaš ekran kojim upravljate palcem i koji vam omogućava interakciju s dugmadima i drugim dijelovima korisničkog interfejsa aplikacije. Pametna stvar je da samo trebate proći palcem oko donje trećine ekrana, a sam kursor će se protegnuti sve do vrha. Samo ga poravnajte pomoću dugmeta i dodirnite, tako je jednostavno.

Quick Cursor se oslanja na mogućnosti pristupačnosti vašeg telefona i morate mu dati gomilu dozvola, tako da ova aplikacija možda nije za svakoga. Ali to je zaista odlična aplikacija za mobilnu upotrebu jednom rukom.

7) MightyText

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

WhatsApp Web aplikacija će vam omogućiti da šaljete WhatsApp poruke preko vašeg računara. Ali ako više volite tekstualne poruke, MightyText može biti korisna aplikacija za vas.

Sinhronizira se s vašim PC, Mac ili Linux računarom putem ekstenzije za web pretraživač i daje vam potpuni pristup vašim SMS porukama na većem ekranu. Možete čitati, odgovarati ili pisati nove poruke, kao i gledati obavještenja iz svih drugih aplikacija. Preko njega možete čak i telefonirati, tako da uopšte nećete morati da “dirate” telefon.

Postoji mjesečno ograničenje broja poruka u besplatnoj verziji, pa biste mogli razmisliti o drugom alatu ako ste čest korisnik SMS poruka. Ili jednostavno platite pretplatu na MightyText.

8) Univerzalni primjerak

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Funkcije Copy/paste na Androidu su uglavnom u redu, sve dok se ne počnu kvariti iz nekog razloga. Neke aplikacije jednostavno ne podržavaju ove funkcionalnosti, a neke web stranice sprječavaju kopiranje, što može biti vrlo frustrirajuće kada pretražujete internet na mobilnom telefonu.

Uz Universal Copy, možete kopirati i zalijepiti gotovo sve iz bilo koje aplikacije, pa čak i kopirati tekst sa slike. Besprekorno se integriše sa operativnim sistemom. Sve što trebate učiniti je dati aplikaciji određena dopuštenja, a sljedeći put kada želite kopirati tekst, samo pokrenite aplikaciju koristeći vezu na traci s obavijestima, a zatim dugo pritisnite da kopirate ili aktivirate način skeniranja da pronađete tekst na slici .

9) Susam

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Sesame je univerzalni alat za pretraživanje teksta i kreiranje prečica na telefonu. Aplikacija je toliko dobra da bi vrlo lako mogla postati vaša najčešće korištena aplikacija.

Sesame može pretraživati ​​tekst u gotovo svim vašim drugim aplikacijama. Tako može prikazati poruke sa Slacka ili muzičku listu za reprodukciju u Spotifyju direktno na početnom ekranu vašeg mobilnog telefona.

Takođe omogućava kreiranje prečica do određenih funkcija unutar aplikacija. Bilo da želite da otpremite svoju dnevnu rutu do posla ili brzo provjerite rezultate uživo u svojoj omiljenoj sportskoj aplikaciji, to možete učiniti samo jednim dodirom.

Kako? Probajte i vidjet ćete.

10) Niagara Launcher

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Općenito, najbolji način da prilagodite svoj Android telefon je da instalirate novi pokretač. Postoji ogroman broj aplikacija/pokretača koje možete izabrati, od kojih je najbolji vjerovatno “Nova Launcher”. Ali mi također volimo (i koristimo) Niagara Launcher, koji vašem telefonu daje svjež, čist izgled i jedna je od najjedinstvenijih aplikacija na Androidu.

Niagara nema ikone, nema widgeta, nema “ladicu za aplikacije” i sve druge stvari koje zatrpaju vaš telefon. Umjesto toga, dobijate nekoliko prečica do vaših omiljenih aplikacija, vertikalni indeks aplikacija dizajniran za jednoručnu upotrebu i nekoliko drugih alata za povećanje efikasnosti. Ovo uključuje mogućnost lakšeg pregleda obavještenja i skrivanja onih aplikacija koje rijetko koristite.

Potrebno je malo vremena da se naviknete na aplikaciju, ali vrijedi pokušati.

11) Super statusna traka

11 android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite svoj telefon

Android je oduvijek bio vrlo prilagodljiv, ali jedno područje koje većina ljudi ignorira je statusna traka. Ova aplikacija to konačno mijenja.

Pomoću aplikacije “Super Status Bar” možete podesiti svjetlinu ekrana ili nivo jačine zvuka prevlačenjem prsta preko vrha ekrana. Možete postaviti marker za pregled dolaznih poruka i obavještenja. Možete konfigurirati mnoge druge kontrole pokretima, pratiti trajanje baterije i još mnogo toga.

Aplikacija zaista ima puno toga za to, pa čak uključuje i nekoliko naprednijih prilagođavanja za root korisnike, zbog čega je Super Status Bar na našoj listi kao jedna od najnevjerovatnijih Android aplikacija. Vjerujemo da će se i vama dopasti.

 

Napisao: Boris Plavljanić

Objava 11 Android aplikacija koje će promijeniti način na koji koristite telefon prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Supported by TNT Grupacijaspot_img

ne propusti