Mobiteli

Najbolja aplikacija za vremensku prognozu | ITRevolucija

Najbolja besplatna aplikacija za vremenske prilike uvijek je vruće osporavana kategorija, iako najpopularnija Accuweather nije pridoššlica, obična opcija koja se nudi korisnicima besplatno ipak se nalazi na popisu.

Najbolja aplikacija za vremensku prognozu

Vremenska prognoza Accuweather

Možžda upravo sada koristite Accuweather na vaššem Android uređaju a da toga niste ni svjesni. Dugogodiššnje usluge za vremensku prognozu objavljuju podatke na mnogim aplikacijama i widgetima. Mnogi proizvođaći nude svoje uređaje sa pred-instaliranim aplikacijama. Većina njih smatra da Accuweather spada među najbolje aplikacije za vremensku prognozu, i to sa veoma dobrim razlogom.

Pa onda zaššto bi trebali koristiti AccuWeather? Preciznost koju ima ova najbolja aplikacija za vremensku prognozu je kombinovana sa jednostavnom navigacijom. Osim toga, veoma je jednostavna za upotrebu.Accuweather je jednostavna i sigurna aplikacija, koja svoj posao odradi u stilu.

Zašto AccuWeather spada među najbolje aplikacije za vremensku prognozu

AccuWeather je jedna od najboljih stranica za vremensku prognozu danas. Osim ove aplikacije koja pružža veoma bogat sadržžaj, oni imaju mnošštvo widgeta i ostalih aplikacija. AccuWeather ima jednostavne crne i bijele boje i pozadinu sa velikim slikama i grafikonima. Besplatna verzija ima dosta oglasa koji mogu iritirati, ali se oni uklanjaju sa nadogradnjom na AccuWeather Platinum.

Detaljni grafikoni za dnevne i satne temperature su veoma jednostavni za korisnike, što je još jedna pozitivna stvar. Za AccuWeather se možže reći da je najbolja aplikacija za vremensku prognozu jer ima i regionalne video prognoze. One se prenose preko The Weather kanala i imaju podrššku za Android Wear.

Aplikacije za vremensku prognozu po widgetima – 1Weather

1Weather je dobio veliki update početkom septembra. Ovo je uvijek bila aplikacija sa lijepim izgledom sa nekim od najljepšših tamnih tema. Ali nakon updatea je i izgled postao drugačiji, te su sada kartice bijele. Ove kartice se ne mogu promijeniti u prelijepu prethodnu crnu temu, kao ššto možže pozadina, boja ikonica i različite teme widgeta.

1Weather je najbolja aplikacija za vremensku prognozu zbog svog jednostavnog rasporeda i mnošštvom widgeta. Posjeduje i Android Wear podrššku i pozadine koje se mogu prilagođavati.

1Weather se vodi kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu posebno za ljude koji imaju djecu. Ovo je prvenstveno zbog toga ššto pomažže djeci da nauče neššto višše o vremenskim terminima. Kada dodirnete bilo koju statistiku na dnu glavne stranice, pojavit će se objaššnjenja tog pojma i korisni savjeti. Na primjer, kada barometarski pritisak opada postoji velika ššansa da dolazi oluja.

Najbolja aplikacija za vremensku prognozu po izgledu Yahoo Weather

Yahoo nosi status kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu kada je izgled u pitanju. Ova aplikacija je bazirana na Weather Underground radovima, tako da sve prognoze dolaze iz mrežže privatnih solucija.

Pozadine na ovoj aplikaciji se povlaće sa Flickr-a, Yahoo servisa za slike. Ovo znači da ćete moći dobiti lijepe fotografije raznih lokacija, a svaki put vas čeka nova kad uđete u aplikaciju. Također, slike nekada mogu zavisiti od lokacije na kojoj se nalazite. Sam dizajn je veoma jednostavan i dobar, pogotovo ako žželite da provjerite vrijeme na višđe lokacija istovremeno.

Nažžalost, nećete se moći riješiti neugodnih oglasa, ali na svu sreću nećete na njih nailaziti previše. Ovo je prvenstveno zbog toga što se oglasi pojavljuju u sjeni menija između lokacije i postavki.

Najbolje vremenske prognoze po rasporedu – Dark Sky

Dark Sky je važžila kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu za iOS, a nedavno je stigla i za Android. Ono ššto čini ovu aplikaciju slavnom jeste činjenica da vam precizno možže reći za nekoliko minuta da li će padati kišša ili ne. Osim toga, donosi osnovne informacije o vremenu – trenutnu temperaturu, plimu i oseku, kako se podnosi temperatura i slično. Također dobijate informacije o padavinama, brzini vjetra, vlagi, te UV indeksu.

Možžete dobiti detaljne informacije o nadolazećoj sedmici, iz sata u sat. Veoma praktična mapa dolazi sa opcijom koja vam pokazuje gdje pada snijeg ili kišša širom svijeta, u bilo kojem trenutku. Yahoo Weather je najbolja aplikacija za vremensku prognozu po rasporedu jer dolazi sa mnogo notifikacija. Postoje mnoge opcije kao ššto dnevni pregled, prognoza za sljedeći sat, važžna vremenska upozorenja vezana za vaššu lokaciju, te mnoge druge.

Dark Sky je besplatna aplikacija, ali za neke dodatne mogučnosti morat ćete plaćati $2.99 godišnje.

Najbolje aplikacije za vremensku prognozu po jednostavnosti – The Weather Channel

Ova aplikacija je dožživjela dosta promjena u posljednje vrijeme, a njih dosta su je uveliko poboljššali. Raspored je veoma jednostavniji i bolji nego prije, za razliku od prethodnog koji je bio ogroman.

Kako prolazite kroz aplikaciju dobijate višše detaljnih informacija. Tu se nalaze dnevne prognoze, radar, pa čak i socijalne mogućnosti i kakvo je vrijeme na nekim skijališštima. The Weather Channel je jedan od najpoznatijih izvora informacija o vremenskoj prognozi na svijetu. Njihova aplikacija važži kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu jer uzima komplikovano i pretvara ga u jednostavno.

Baš kao i Yahoo, The Weather Channel nema verziju za plaćanje/pretplatu da se oslobodite oglasa.

Palmary Weather

Jošš jedna aplikacija koja je vrijedna spomena jeste Palmary Weather. U pitanju je veoma jednostavna i čista aplikacija kad je u pitanju dizajn. ŠŠto se tiče karakteristika ove aplikacije, dolazi sa 80.000 lokacija šširom svijeta. Pružža informacije o trenutnim vremenskim uslovima, 24-satnim (sa vremenskim intervalom od 1h), kao i od 10 dana. Osim toga ova aplikacija za vremensku prognozu nudi i informacije o pritisku, temperaturi, daje prognozu, brzinu vjetra i vlažnost.
Jedna od najvećih stvari koje krase ovu aplikaciju jesu widgeti. Dolazi sa 3 widgeta za početni zaslon, a sve ih možžete urediti ili skloniti po potrebi. Također trenutna temperatura će biti prikazana na statusnoj traci.

Tagovi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.