back to top

ChatGPT-4: Revolucija u komunikaciji s novim real-time prevođenjem i poboljšanom AI tehnologijom

Nova verzija ChatGPT-a dostupna je javnosti odnedavno, s ključnom značajkom unapređenja brzine umjetne inteligencije.

Jedna od najistaknutijih značajki ChatGPT-4 je mogućnost prevođenja u realnom vremenu.

Tijekom predstavljanja istaknuto je kako je unaprjeđenje tehnologije umjetne inteligencije ključni pokretač ChatGPT-a, te da je najnovija nadogradnja koja uključuje tekst, glas i vizualne sposobnosti tek početak onoga što će ovaj sustav postići.

Prethodne verzije ChatGPT-a fokusirale su se primarno na tekst, dok nova nadogradnja omogućava integraciju slike i glasa. Sada je moguće fotografirati tekst i zatražiti od ChatGPT-a da ga prevede, kao i omogućiti prijevod zvučnih poruka u realnom vremenu između dva sugovornika.

Na primjer, ako razgovarate s osobom koja govori kineski, a vi govorite bosanski, možete snimiti glasovnu poruku na bosanskom koju ChatGPT prevodi na kineski, a zatim prevede odgovor na bosanski.

Sve to se odvija u nekoliko sekundi, a vaš cijeli razgovor ostaje transkriptovan. Također, možete zatražiti da se u razgovor “unese emocija”.

ChatGPT-4, s ovim prednostima, dostupan je u plaćenim Plus i Tim paketima, dok korisnici besplatne verzije mogu isprobati ovu verziju u ograničenom modu prije nego što se vrate na verziju 3.5.

Do tada, mogu analizirati podatke, razgovarati s GPT klijentom o fotografijama ili videozapisima, prenositi datoteke te tražiti njihovu analizu ili sažetak, kao i tražiti ideje ili koristiti sustav kao svakodnevnog asistenta.

Nova verzija je također dostupna kao desktop aplikacija za Mac uređaje, koja se pokreće pritiskom jedne tipke na tipkovnici.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti