Freelancer – Servis za digitalne honorarne poslove

Freelance je postala ustaljena fraza u govornom engleskom, a kod nas bi se mogla prevesti kao honorani poslovi.

Predstavlja oblik organizacije poslovanja kada osoba (u većini slučajeva individualno) oglašava neke usluge online ili traži sa već ponuđene liste poslova svoj sljede?i projekat.

Šta je Freelancer.com

Jedan od takvih servisa je i Frelancer. Uspostavljen je 2009, godine u Sidneju (Australija) sa uredima diljem svijeta. Osnovna ideja iza ove web stranice je omogućavanje kontakta između onih kojima treba odraditi neki posao i između freelancera koji se bave odre?enom vrstom posla ili ponudom usluga.

Od nedavno Freelancer.com nudi i vlastitu Android aplikaciju koju možete skinuti.

Nakon instalacije i pokretanja aplikacije potrebno je napraviti račun na freelance.com, tj. izvršiti registraciju.

freelancer
Freelancer - Servis za digitalne honorarne poslove

Registrirati se je moguće i korištenjem Facebook naloga, što dosta olakšava proces. Nakon uspješne registracije možemo po?eti pretraživati ponude za poslove ili surfati po kategorijama tragaju?i za primamljivom poslovnom ponudom.

Nakon što u nekoj od kategorija ili upotrebom tražilice pronađemo određeni posao, imamo opis posla koji se nudi i ponude od drugih korisnika koji žele raditi ovaj posao, što možete vidjeti na slici:

freelancer
Freelancer - Servis za digitalne honorarne poslove

Ukoliko smatrate da možete neki posao odraditi dovoljno je pritisnuti “Place bid” i možete konkurisati za vaš prvi freelance posao.

Što se tiče izbora poslova, ima za svakoga ponešto uključujući: dizajn vitizki, flyera, banera pa do kreiranja kompletnih web stranica.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti