back to top

Kako povezati pametni video nadzor

U nastavku otkrivamo kako povezati pametni video nadzor…

Najveća prednost koju imaju pametne kuće jeste što u svakom trenutku možete da znate šta se dešava kada niste kod kuće. Bilo da želite da obratite pažnju na decu, kućne ljubimce ili na svoje dragocenosti pametni video nadzor je odličan način da stvari držite pod kontrolom iako ste kilometri udaljeni.

Iako se mogućnosti i specifikacije razlikuju od uređaja do uređaja, sigurnosne kamere vam omogućavaju da pratite šta se dešava u vašem domu uživo ili putem snimljenog video zapisa. Ali nisu sve sigurnosne kamere podjednako kreirane i osmišljene. Neke imaju alarme i mogu slati obaveđtenja kada otkriju sumnjivu aktivnost, neke nude dvosmerni audio zapis, dok određene služe za nadgledanje vaše bebe, a ima i kamera koje se korite kako bi se obratila pažnja na vaš automobil i garažu.

Pošto ima mnogo uređaja koji služe za video nadzor, postoje određene razlike među njima. Ako želite kameru koja je nalik na fotoaparat bez mnogo muke ćete moću da je postavite i da je koristite, jednostavna je za upotrebu i sa njom se brzo snalazite. Privlačnog su dizajna, ali su po svom izgledu jako diskretne. Neka kamera bude postavljena u vašem domu, jer je zaista želite, ali ako ne želite da je istaknete previše, onda je ovakav pamtni video nadzor idealan za vas.

Kako se povezujete na svoju kameru

Takođe je važno kako se povezujete na svoju kameru, da li je to moguće isključivo preko veb pretraživača i pomoću vašeg računara ili je moguće i pomoću aplikacije na vašem telefonu. Pametan video nadzor danas je veoma lak za korišćenje. Možete pristupiti sa bilo kod mesta, bez obzira da li je reč o aplikaciji ili veb pretraživaču. Sve druge dodatne funkcije variraju od uređaja do uređaja.

kako povezati pametni video nadzor
Kako povezati pametni video nadzor

Kako izabrati dobru sigurnosnu kameru za svoj dom

Prva i osnovna stavka prilikom izbora video nadzora za kuću jeste rezolucija kamere. Što je rezolucija slike veća, to su kamere bolje. Što kamera ima više megapiksela, to će slika biti jasnija i preglednija.

Svakako, pored rezolucije, neophodno je obratiti pažnju i na vidno polje objektiva. Sve sigurnosne kamere imaju širokougaona sočiva, ali nisu svi uglovi jednaki. U zavisnosti od vidnog polja objektiva zavisiće i kakav pregled slike ćete imati. Ako želite da gledate veliki prostor, trebalo bi da se odlučite za pametni video nadzor koji ima široko vidno polje. Imajući u vidu da takve kamere imaju i mogućnost mehaničkog pomeranja i naginjanja, onda smo sigurni da nećete pogrešiti prilikom odabira najboljeg video nazora.

Prednost koju ima pametni video nadzor jeste i skladištenje snimaka na cloud-u ili na srpskom rečeno u oblaku. Snimci u takim situacijama nisu sačuvani na kameri, već se čuvaju online, pri čemu vi možete pristupiti slici preko vašeg računara ili mobilnog telefona. Naravno, sve zavisi od vrste kamere i njenog proizvođača. Različiti broj snimaka svaka kamera čuva zato obratite pažnju na memoriju koju imate kako biste uvek bili sigurni da će biti mesta za nove video snimke.

Još jedna važna stvar jeste što mnoge sigurnosne kamere šalju obaveštenje kada otkriju da je došlo do neke aktivnosti, a često mogu da prepoznaju i lice. Zato dobro promislite šta želite i koja je sigurnosna kamera najbolja za vaše potrebe.

Nadamo se da ste shvatili kako povezati pametni video nadzor i kako upravljati njime.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti