back to top

Pametni telefoni

Nemoguće je zamisliti život bez pametnih telefona, ali je teško zamisliti i količinu proizvoda na tržištu. Ne brinite, mi smo ovdje kako bismo Vam olakšali potragu za novim uređajem. Ako Vam je pametni telefon potreban za poboljšano daljnje poslovanje, ili ste pak zaljubljenik u modernu tehnologiju i volite moderne i brze uređaje, pametni telefoni su dizajnirani posebno za Vaše potrebe.

Evolucija pametnih telefona

Tehnologija je zasigurno aspekt modernog doba koji u velikoj mjeri određuje svakodnevicu. Od stolnog računala, preko laptopa pa sve do pametnih telefona, koji svojom veličinom i mogućnostima pružaju trenutnu povezanost s cijelim svijetom. Začuđujuće jest promatrati evoluciju mobitela do pametnih telefona, te na koji način se funkcije tih malenih uređaja kroje prema potrebama korisnika.

Današnje tržište pokazuje svu ljepotu tehnoloških postignuća, upravo onih čiji cilj i jest globalna uporaba i spajanje ljudi i kultura. Danas, više nego ikada, naglasak je stavljen na dizajn, ali i na funkcionalnost. Moderni su korisnici svestrani i samostalni, a njihovi pametni telefoni su njihovi saveznici u takvom stilu života. Pametni telefoni dizajnirani su kako bi olakšali svakodnevicu i poboljšali kvalitetu kako privatnog, tako i poslovnog aspekta života.

Značajke koje pamet znače

Svaki pametni telefon u sebi ima integrirane značajke poput elektroničkog pretinca, kalendara ili mogućnosti multitaskinga i uređivanja datoteka. Tijekom vremena fotografiranje je postalo jedna od bitnijih stavki modernih uređaja, što je potaknulo proizvođače na suradnje s velikim tvrtkama za fotoaparate, kako bi kvaliteta kamera i leća omogućila ispunjenje želja krajnjih korisnika. Današnji uređaji nude do šest ugradbenih kamera, poput Motorolinog Moto G100 pametnog telefona, koji posjeduje dvije prednje kamere i set od četiri stražnje kamere.  

Mali vodič za kupovinu novog uređaja

Tržište nudi široku lepezu pametnih telefona raznih dizajna, oblika, veličina i boja. Vizualni izgled Vašeg odanog tehnološkog prijatelja Vam je važan, a proizvođači su to prepoznali, stoga u ponudi možete pronaći pametne telefone većih i manjih dimenzija, od svjetlijih do tamnijh nijansi, s dvije ili više kamera, a od nedavno se na tržištu može pronaći i preklopni pametni telefon. Specifikacije i performanse pametnih telefona poboljšavaju se sa svakom novom generacijom telefona, pa tako današnji uređaji nude prostor za pohranu do čak 512 GB, a uređaji od 256 GB i 128 GB postali su standard u samoj proizvodnji. Veličina RAM-a se proteže do 12 GB, što jednom pametnom telefonu pruža dostatan prostor za najbolju izvedbu radnji i zadataka. Svoj novi pametni telefon uvijek kupujte u provjerenim internet trgovinama poput itrevolucija.com ili specijaliziranim tehnološkim prodavaonicama.

Uloge i odgovornosti

Osnovna vrlina pametnih telefona jest olakšavanje komunikacije, ali i olakšavanje dolaska do mnoštva informacija. Epitet ”pametni” krije se u pomoći s organizacijom rada i dnevnih obaveza, kao i u dostupnosti informacija, posebice za sve one koji su trenutno u sustavu obrazovanja, od osnovne škole pa sve do fakulteta. Pametni telefoni mnogima su omiljeni predmet, zbog raznih aplikacija i društvenih mreža, koje danas označavaju prisutnost pojedinca u digitalnoj sferi. Uvjeti za uspješno obavljanje djelatnosti s bilo kojeg mjesta na svijetu promijenili su paradigmu poslovanja i omogućili procvat ekonomije i marketinga.

Iako bismo o pozitivnim stranama pametnih telefona mogli napisati knjigu, potrebno je spomenuti i neke negativne utjecaje moderne tehnologije. Količina sadržaja i aplikacija koje jedan uređaj može podržavati mogu korisnika gurnuti u zamku pretjeranog navikavanja na pomoć uređaja, ali i na ovisnost koja se može stvoriti uslijed neadekvatnog korištenja uređaja i loše raspodjele osobnog vremena. Proizvođači su uvidjeli mogući problem te su mu pokušali doskočiti s ugrađenim aplikacijama za nadzor uporabe pametnog telefona, no za prevenciju ovisnosti potrebna je i disciplina pojedinca.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti