back to top

U Prelogu održana radionica Projektiranje Pametne tvornice

U Poduzetničkom centru Prelog danas je održana iznimno uspješna Culmenina radionica “Projektiranje Pametne tvornice” u sklopu inicijative 100 Pametnih tvornica. Okupljeni sudionici su s oduševljenjem i pozitivnom energijom sudjelovali u kreiranju koncepta pametne tvornice te su dobili smjernice za daljnje korake u transformaciji industrijske automatizacije.

Projekt 100 Pametnih tvornica inicijativa je tvrtke Culmena i pozicionirao se kao vodeći i jedini ovakve vrste na ovim prostorima. Projekt nudi transformaciju poduzeća, primarno proizvodnih, u pametna poduzeća, a sama transformacija odvija se uz pomoć Partnera na projektu, stručnjaka u raznim poljima. Jedan od partnera na projektu upravo je PROEL Grupa, vodeća tvrtka za automatizaciju i distribuciju opreme za industrijsku automatizaciju.

Radionica je započela u 10:00 sati, a prostor je bio ispunjen uzbuđenim i znatiželjnim sudionicima. Među prisutnima su bili predstavnici različitih tvrtki, od malih do velikih, koji su pokazali veliki interes za implementaciju pametnih rješenja u svoje proizvodne procese.

u prelogu održana radionica projektiranje pametne tvornice
Slika 2 Dario Novak, direktor PROEL Grupe

Pametne tvornice

Direktor PROEL Grupe, gospodin Dario Novak, s ponosom je istaknuo važnost Projekta 100 Pametnih tvornica i podršku koju PROEL Grupa pruža transformaciji industrijske automatizacije. “Naša tvrtka ima veliko zadovoljstvo biti dio ove inicijative koja ima potencijal revolucionirati način na koji tvornice posluju. Kroz stručnost našeg tima i vrhunsku opremu koju nudimo, vjerujemo da možemo pomoći tvrtkama da postanu pametne tvornice i ostvare konkurentske prednosti“, izjavio je gospodin Novak.

Tijekom radionice, sudionici su uživali u interaktivnom okruženju, gdje su imali priliku surađivati i razmjenjivati ideje. Pod stručnim vodstvom, sudionici su postavili temelje koncepta pametne tvornice, uzimajući u obzir specifičnosti svojih tvrtki i industrija. Bilo je upečatljivo vidjeti kako su tvrtke različitih veličina i industrija zajedno radile na kreiranju inovativnih rješenja.

Što je Industrija 4.0

Sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo i optimizam glede implementacije pametnih rješenja u svoje tvornice. Bila je to prilika da razmijene iskustva i ideje s kolegama iz industrije te steknu uvid u najnovije trendove i prakse u području pametnih tvornica.

u prelogu održana radionica projektiranje pametne tvornice
Slika 3 Radionica “Projekiranje Pametne tvornice” u Prelogu

Ovaj događaj u Prelogu samo je jedan od mnogih koraka prema ostvarenju ciljeva Projekta 100 Pametnih tvornica. Sudionici su ohrabreni da nastave s transformacijom i koriste prednosti Industrije 4.0 kako bi povećali konkurentnost i ostvarili održivi rast.

Ovaj uspješan događaj u Prelogu svjedoči o velikom potencijalu i snazi inicijative 100 Pametnih tvornica u stvaranju industrijske transformacije. Kroz suradnju i razmjenu znanja, tvrtke su na dobrom putu da postanu lideri u svojim industrijskim sektorima i ostvare konkurentske prednosti u globalnom tržištu.

Za kraj valja istaknuti kako je cijeli događaj imao humanitarni karakter, s obzirom da će se sav prihod od radionice u Prelogu usmjeriti u humanitarne svrhe. Nastavak inicijative 100 Pametnih tvornica donosi nadu za budućnost industrijske automatizacije, gdje će pametne tvornice biti standard.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti