U Prelogu održana radionica Projektiranje Pametne tvornice

U Poduzetničkom centru Prelog danas je održana iznimno uspješna Culmenina radionica “Projektiranje Pametne tvornice” u sklopu inicijative 100 Pametnih tvornica. Okupljeni sudionici su s oduševljenjem i pozitivnom energijom sudjelovali u kreiranju koncepta pametne tvornice te su dobili smjernice za daljnje korake u transformaciji industrijske automatizacije.

Projekt 100 Pametnih tvornica inicijativa je tvrtke Culmena i pozicionirao se kao vodeći i jedini ovakve vrste na ovim prostorima. Projekt nudi transformaciju poduzeća, primarno proizvodnih, u pametna poduzeća, a sama transformacija odvija se uz pomoć Partnera na projektu, stručnjaka u raznim poljima. Jedan od partnera na projektu upravo je PROEL Grupa, vodeća tvrtka za automatizaciju i distribuciju opreme za industrijsku automatizaciju.

Radionica je započela u 10:00 sati, a prostor je bio ispunjen uzbuđenim i znatiželjnim sudionicima. Među prisutnima su bili predstavnici različitih tvrtki, od malih do velikih, koji su pokazali veliki interes za implementaciju pametnih rješenja u svoje proizvodne procese.

u prelogu održana radionica projektiranje pametne tvornice
Slika 2 Dario Novak, direktor PROEL Grupe

Pametne tvornice

Direktor PROEL Grupe, gospodin Dario Novak, s ponosom je istaknuo važnost Projekta 100 Pametnih tvornica i podršku koju PROEL Grupa pruža transformaciji industrijske automatizacije. “Naša tvrtka ima veliko zadovoljstvo biti dio ove inicijative koja ima potencijal revolucionirati način na koji tvornice posluju. Kroz stručnost našeg tima i vrhunsku opremu koju nudimo, vjerujemo da možemo pomoći tvrtkama da postanu pametne tvornice i ostvare konkurentske prednosti“, izjavio je gospodin Novak.

Tijekom radionice, sudionici su uživali u interaktivnom okruženju, gdje su imali priliku surađivati i razmjenjivati ideje. Pod stručnim vodstvom, sudionici su postavili temelje koncepta pametne tvornice, uzimajući u obzir specifičnosti svojih tvrtki i industrija. Bilo je upečatljivo vidjeti kako su tvrtke različitih veličina i industrija zajedno radile na kreiranju inovativnih rješenja.

Što je Industrija 4.0

Sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo i optimizam glede implementacije pametnih rješenja u svoje tvornice. Bila je to prilika da razmijene iskustva i ideje s kolegama iz industrije te steknu uvid u najnovije trendove i prakse u području pametnih tvornica.

u prelogu održana radionica projektiranje pametne tvornice
Slika 3 Radionica “Projekiranje Pametne tvornice” u Prelogu

Ovaj događaj u Prelogu samo je jedan od mnogih koraka prema ostvarenju ciljeva Projekta 100 Pametnih tvornica. Sudionici su ohrabreni da nastave s transformacijom i koriste prednosti Industrije 4.0 kako bi povećali konkurentnost i ostvarili održivi rast.

Ovaj uspješan događaj u Prelogu svjedoči o velikom potencijalu i snazi inicijative 100 Pametnih tvornica u stvaranju industrijske transformacije. Kroz suradnju i razmjenu znanja, tvrtke su na dobrom putu da postanu lideri u svojim industrijskim sektorima i ostvare konkurentske prednosti u globalnom tržištu.

Za kraj valja istaknuti kako je cijeli događaj imao humanitarni karakter, s obzirom da će se sav prihod od radionice u Prelogu usmjeriti u humanitarne svrhe. Nastavak inicijative 100 Pametnih tvornica donosi nadu za budućnost industrijske automatizacije, gdje će pametne tvornice biti standard.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Supported by TNT Grupacijaspot_img

ne propusti