back to top

Virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Ako ste zaljubljenik u muziku i želite dobiti malo dodatne prakse, onda za vas postoje virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online. Kupnja muzičkih instrumenata je skupa. Ova opcija može biti korisna za nekoga ko ne može sebi priuštiti kupnju pravog instrumenta a želi da se okuša u sviranju.

Virtualni muzički instrumenti su postali iznimno značajni u suvremenom dobu, pružajući ne samo izvor zabave, već i brojne druge mogućnosti i prednosti. Ovi digitalni instrumenti omogućuju svima, bez obzira na njihovo glazbeno predznanje, da stvore i izraze vlastitu glazbu na jednostavan i pristupačan način.

Jedna od ključnih prednosti virtualnih muzičkih instrumenata je njihova sposobnost da se koriste u glazbenom obrazovanju. Ovi instrumenti omogućuju mladima i odraslima da istraže svijet glazbe, nauče osnove sviranja različitih instrumenata te razviju glazbene vještine. Zahvaljujući virtualnom okruženju, dostupan je širok spektar instrumenata koji su inače skupi ili teško dostupni, poput klavira, violine ili čak egzotičnih svjetskih instrumenata. To pruža mogućnost korisnicima da otkriju nove zvukove i stilove glazbe, prošire svoje glazbene horizonte i razviju kreativnost.

Kako vratiti izbrisane poruke na Facebooku praktični savjeti

Osim obrazovne svrhe, virtualni muzički instrumenti su također značajni u produkciji glazbe. Profesionalni glazbenici, producenti i skladatelji sve više koriste virtualne instrumente kako bi stvorili raznolike zvukove i kompozicije u glazbenim projektima. Ovi instrumenti nude širok spektar zvučnih efekata, sintesajzera, bubnjeva i drugih glazbenih elemenata koji se mogu koristiti u snimanju glazbe. Uz njihovu pomoć, glazbenici mogu kreirati složene aranžmane, obogaćivati svoje kompozicije i eksperimentirati s različitim zvukovima kako bi postigli željeni izražaj i atmosferu.

virtualni muzički instrument

Konačno, virtualni muzički instrumenti također igraju važnu ulogu u zabavnoj industriji. Oni omogućuju ljudima da se izraze i uživaju u glazbi na interaktivan način. Mnoge popularne videoigre, kao i aplikacije za mobilne uređaje, koriste virtualne instrumente kako bi omogućile korisnicima da sviraju, stvaraju i izvode glazbu unutar igre ili aplikacije. Ovo donosi dodatnu razinu zabave i interaktivnosti, potiče kreativnost kod igrača i pruža im mogućnost da se povežu s glazbom na nov i uzbudljiv način.

Najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 VRHUNSKIH IGARA

Virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online – Najpoznatiji među njima:

Klavir: Recursive Arts Virtual Piano

Ova stranica je odlična za učenje muzike uopšte. Ima puno opcija koje vam pomažu u prilagođavanju instrumenta prema vašim preferencijama, poput mapiranja i prenošenja tipki i odabirom željenog zvuka iz pet opcija. Za vašu udobnost i učenje, možete uključiti i bilješke ili tipke koje se pojavljuju na virtualnim klavirskim tipkama, što olakšava reprodukciju.

Još jedna dobra funkcija  je opcija za učenje gomile dostupnih pjesama. Samo kliknite pjesme i odaberite stazu sa virtualnog ekrana u sredini klavira.

Klavir: Virtual Piano

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Virtual Piano ima više opcija u pogledu zvukova i pjesama instrumenata. Samo potražite bilo koju pjesmu u gornjoj traci za pretraživanje.Možete i snimiti svoju muziku do 30 sekundi kao besplatni korisnik.

Pored karakteristika ključa, metronome i uobičajene transpone i održavanje opcija, možete priložiti MIDI tipkovnicu na njega, što je tastatura koja se koristi za reprodukciju muzike na računarima.

Gitara: Recursive Arts Online Guitar

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Ova online gitara nudi tonu opcija za pružanje realističnog iskustva sa gitarom. Gitare nisu lake za kopirati  kao klavir i klavijature i s obzirom na to, ovo je odlična opcija.

Možete dodijeliti tipke tastature do deset akorda, a može dodijeliti ključeve svakom od žica. Takođe se ugrađujete u ugrađene akordne setove poput pop, jazza, bluesa i još mnogo toga.

Bas gitara: Musicca Bass Guitar

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Sad kad ste svirali klavir i gitaru na mreži, možda biste željeli dodati malo basa svojoj muzici. Musicca Bass gitara je jednostavna web aplikacija koja vam to omogućuje.

Kao i drugi instrumenti na ovoj listi, možete koristiti tastaturu za reprodukciju ove bas gitare. Također možete označiti note na gitari, a može isticati i ključ u kojem želite svirati muziku.

Bubnjevi: Virtual Drumming

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Virtualno bubnjanje spremno je za sviranje čim otvorite ovu stranicu. Ako niste sigurni koje tastere da pritisnete za određene zvukove, kliknite na tri crtice u lijevom uglu na vrhu i pritisnite tipke za prikaz ili izmjenu mapiranja tipki.

Ovisno o svom žanru muzike, možete prilagoditi i postavljanje bubnja za rock, metal, jazz ili nešto drugo. A ako imate određena tehnička znanja o bubnjevima, možete čak i dobro podesiti svaki zvuk po vašoj želji.

Drum mašina: drumbit

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Ako ne možete stvoriti ritam sa virtualnim bubnjanjem, možda će vam ova opcija biti korisna. Nećete morati da svirate ovaj instrument sa tastaturom. Jednostavno morate slagati ritam na mapi s lijeva na desno definisanjem koji instrument treba reproducirati u koje vrijeme. Ova virtualna mašina ima puno opcija za modifikaciju zvuka.

Sintisajzer: midi.city

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Sintisajzeti su prilično svestrani muzički instrumenti, a midi.City je odličan primjer toga.

U ovom ovom virtualnom instrumentu dobijate gotovo sve instrumente, uključujući set bubnjeve, čineći ga pogodnim za vaše muzičke potrebe.

Uz to, možete priložiti svoju MIDI tastaturu u ovu web aplikaciju. Jedino što nedostaje je opcija da snimite svoju muziku.

Panova frula: Virtual Pan Flute

virtualni muzički instrumenti koje možete svirati online

Virtualna Panova frula nema previše opcija. To je jednostavan instrument koji možete svirati sa samo nekoliko tipki tastature. Ovaj instrument pruža vam manje digitalnog a više narodnog zvuka. Njegova jednostavnost čini ga zanimljivim instrumentom za opuštanje.

Pročitaj još:

Samsung Exynos 2300 čip nalazi se unutar „misterioznog” telefona?

Kako numerisati strane u Wordu od željene stranice (u 3 koraka)

Najbolji telefoni za 300 evra

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti