Okupirane ukrajinske regije: Google će biti zabranjen u Donjecku i Lugansku

Najpopularnija internetska tražilica bit će zabranjena u okupiranim ukrajinskim regijama Donjecku i Lugansku, nakon što su tamošnje proruske vlasti optužile Google za promicanje terorizma i nasilja protiv svih Rusa.

„Nehumana propaganda Ukrajine i zapada, odavno je prešla sve granice. Postoji pravi progon Rusa, nametanje laži i dezinformacija“, saopćio je na Telegramu Denis Pušilin, čovjek na čelu samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR).

Pušilin, naime, tvrdi da Google otvoreno, po nalogu svojih kustosa iz američke vlade, promiče terorizam i nasilje protiv svih Rusa, posebno protiv stanovništva Donbasa. Ipak, dodao je da postoji mogućnost da američki tehnološki div u budućnosti nastavi s radom.

„Ako Google prestane provoditi svoju kriminalnu politiku i vrati se u glavne tokove zakona, morala i zdravog razuma, neće biti prepreka za njegov rad“, napominje Pušilin.

Kako prenosi The Guardian, DPR i Luganska Narodna Republika, već su zabranile Facebook i Instagram na uzor Rusije.

Podsjećamo i da je Rusija nedavno kaznila Google s 365 miliona dolara zbog videozapisa na YouTubeu koji se protive tamošnjim zakonima.

Okupirane ukrajinske regije: Google će biti zabranjen u Donjecku i Lugansku Noob.ba.

www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti