back to top

Instagram nastavlja borbu s TikTokom: Svaki video postaje Reels

Instagram ulaže sve više napora kako bi parirao TikToku, a u sklopu toga je i novi potez društvene mreže.

Instagram je počeo testirati jednu značajnu promjenu, a to je da svaki objavljeni video na Instagramu postaje Reel. Cilj ove promjene je da privuče što više publike na Instagramu i Facebooku.

“Testiramo ovu funkciju kao dio napora da pojednostavimo i unaprijedimo iskustvo gledanja videa na Instagramu”, poručio je glasnogovornik kompanije Meta.

Instagram je pokrenuo Reels u augustu 2020. godine prvobitno u SAD-u te bilježi značajan engagement s ovim kratkim formatom videa. U kompaniji se nadaju da će klipovi biti gledaniji zahvaljujući većoj dostupnosti, video efektima, muzici i slično.

Da li će i postojeći, već objavljeni klipovi doživjeti promjenu, zasad nije poznato. Također, ne zna se ni da li će biti moguće i dalje objavljivati klipove dužine do 10, odnosno do 60 minuta u slučaju verifikovanih profila.

Šef Instagrama Adam Mosseri je prije gotovo godinu dana izjavio da “Instagram više nije samo aplikacija za dijeljenje fotografija” jer se fokusirao na “kreatore, video, kupovinu i razmjenu poruka”.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti