Instagram testira novu funkciju po ugledu na TikTok

Instagram testira novu verziju feeda u punom ekranu, koja će omogućiti da skrolovanje kroz objave izgleda i djeluje kao slične funkcije na TikToku.

Mark Zuckerberg je na svom Instagram Story nalogu objavio prikaz testa pomenute funkcije, istakavši da će novi izgled uskoro biti dostupan određenim korisnicima.

Aplikacija je prošlog mjeseca počela sa testiranjem feeda u punom ekranu, mada u okviru tog testiranja objave nisu u potpunosti zauzimale čitav ekran aplikacije. Sa najnovijom verzijom, koju je objavio Zuckerberg, objave se šire do vrha ekrana, kao što je to na TikToku, prenosi Engadget.

Novi dizajn takođe mijenja izgled prečica za pristup inboksu i kreiranje novih objava. Iako se radi o eksperimentu, novi izgled je u skladu sa ciljem kompanije Meta da Instagram načini platformom koja je konkurencija TikToku.

Na Instagramu, kompanija ide u smeru ubacivanja više Reel i preporučenog sadržaja u feed korisnika, kao i to da se više pažnje poklanja videu nego statičkim slikama.

“Fotografije su i dalje bitan dio Instagrama i radimo na tome da poboljšamo način na koji se one prikazuju u feedu u punom ekranu”, ističe Zuckerberg.

Instagram testira novu funkciju po ugledu na TikTok Noob.ba.

www.noob.ba

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Brano
Branohttps://itrevolucija.com
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULATNO OVIH DANA