back to top

Instagram testira novu funkciju po ugledu na TikTok

Instagram testira novu verziju feeda u punom ekranu, koja će omogućiti da skrolovanje kroz objave izgleda i djeluje kao slične funkcije na TikToku.

Mark Zuckerberg je na svom Instagram Story nalogu objavio prikaz testa pomenute funkcije, istakavši da će novi izgled uskoro biti dostupan određenim korisnicima.

Aplikacija je prošlog mjeseca počela sa testiranjem feeda u punom ekranu, mada u okviru tog testiranja objave nisu u potpunosti zauzimale čitav ekran aplikacije. Sa najnovijom verzijom, koju je objavio Zuckerberg, objave se šire do vrha ekrana, kao što je to na TikToku, prenosi Engadget.

Novi dizajn takođe mijenja izgled prečica za pristup inboksu i kreiranje novih objava. Iako se radi o eksperimentu, novi izgled je u skladu sa ciljem kompanije Meta da Instagram načini platformom koja je konkurencija TikToku.

Na Instagramu, kompanija ide u smeru ubacivanja više Reel i preporučenog sadržaja u feed korisnika, kao i to da se više pažnje poklanja videu nego statičkim slikama.

“Fotografije su i dalje bitan dio Instagrama i radimo na tome da poboljšamo način na koji se one prikazuju u feedu u punom ekranu”, ističe Zuckerberg.

Instagram testira novu funkciju po ugledu na TikTok Noob.ba.

www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti