back to top

Kako prepoznati font na slikama na internetu

Kako prepoznati font na slikama

Prepoznavanje fonta na slikama može biti iznimno važno u različitim situacijama, posebno u područjima dizajna, marketinga i autorskog prava. Prvo, u dizajnu i brandingu, prepoznavanje fonta omogućuje dosljednost i konzistentnost u korištenju određenog fonta na različitim medijima i materijalima. Ako želite stvoriti prepoznatljivu vizualnu identifikaciju za svoju tvrtku ili projekt, bitno je prepoznati i koristiti isti font na svim relevantnim elementima, kao što su logotip, web stranica, letci i druge marketinške materijale.

Skrivene karakteristike Samsung Galaxy telefona za koje se uglavnom ne zna da postoje

Drugo, u kontekstu autorskog prava, prepoznavanje fonta može biti ključno u slučajevima zaštite intelektualnog vlasništva. Ako primijetite da je određeni font slike ili logotipa identičan ili vrlo sličan fontu koji je zaštićen autorskim pravom, možete biti u situaciji kršenja prava vlasnika fonta. Prepoznavanje fonta omogućuje vam identifikaciju i provjeru korištenja fontova kako biste izbjegli pravne probleme i potencijalne tužbe.

Kako prepoznati font na slikama je pitanje koje si često postavimo. Na webu ćete naići na beskrajan broj slika s tekstom. Te slike mogu biti reklame ili nešto drugo. U svakom slučaju, nije ništa neobično vidjeti font na slici koji želite. Jedini problem je što nemate pojma kako se zove taj font. Srećom, možete identificirati font sa slike pomoću sljedećih besplatnih usluga.

FontSquirrel

Radi se o sjajnoj stranici koja vam omogućava preuzimanje stotina različitih besplatnih tipova fontova.

Ono što je najvažnije, ova stranica ima vrlo dobar alat za identifikaciju fontova koji vam omogućava da povučete i ispustite sliku direktno u nju, a zatim je skenirate u potrazi za fontovima. Vrlo je uglađen i precizan, nudi vam više tipova koji najbolje odgovaraju onom koji ste unijeli, što vam omogućava da ih odmah kupite. Ako budete imali sreće, možda ćete ih dobiti i besplatno.

Da biste lakše odabrali font koji najbolje odražava onaj na vašim slikama, FontSquirrel prikazuje vaš odabir dok se pomičete prema dolje po rezultatima, tako da možete s lakoćom usporediti.

WhatFontIs

Ovo je odličan alat za identifikaciju fontova, iako prikazuje dosta oglasa. Uz web aplikaciju, samo prenesite sliku koja ima font koji želite identificirati i kliknite na “Next Step“.

kako prepoznati font na slikama na internetu

Nakon što označite fontove koje želite da prepozna, aplikacija vam daje listu mogućih podudaranja. Postoji PRO verzija na koju možete nadograditi i koja uklanja dosadne reklame i daje vam pristup nekoliko drugih pogodnosti, kao što je pretraživanje Google Fontova. Kad smo kod toga, web stranica također ima funkciju sličnih fontova i generator web fontova.

Fontspring Matcherator

Ovaj servis radi slično kao i drugi identifikatori fontova na mreži. Jednostavno učitajte svoju sliku, zatim izrežite slova od interesa i dozvolite programu da radi svoj posao.

kako prepoznati font na slikama na internetu

Možete jednostavno kupiti font koji ste identificirali od Font Matcheratora jednostavnim klikom na verziju koju preferirate. Web stranica vam također omogućava da pretražujete fontove pomoću ključnih riječi i još mnogo toga. Možete filtrirati prema stilovima fonta, oznakama, jezicima i mnogim drugim aspektima.

WhatTheFont

Jedan od najpopularnijih alata za identifikaciju fontova. Pronalaženje fonta je super jednostavno: samo prenesite svoju sliku, izrežite potrebni tekst i odmah ćete dobiti svoje rezultate.

kako prepoznati font na slikama na internetu

Vidjet ćete naziv fonta, ime kreatora i cijenu. Da biste kupili font, samo pritisnite dugme “Get it“. Ako smatrate da nemate dobar rezultat, aplikacija vam daje mogućnost da se posavjetujete sa stručnjakom na WhatTheFont forumu. Za to ćete se morati prijaviti s besplatnim računom.

Kako se zarađuje od TikToka

Identifont

Ovaj servis zahtijeva malo ručnog rada za identifikaciju fontova. Loša strana je što proces može biti malo sporiji; sa druge strane, manje je sklon algoritamskim greškama.

kako prepoznati font na slikama na internetu

Funkcioniše ovako: potražite fontove preko različitih kategorija sa početne stranice. Vjerojatno najkorisnija je opcija “Fonts by Appearance” krajnje lijevo. Omogućava vam da pronađete fontove koji mogu sadržavati određenu sliku ili simbol koristeći ključnu riječ.

pročitaj još:

Google Chrome dodaci za dizajnere i kreativne umove

Skrivene karakteristike Samsung Galaxy telefona za koje se uglavnom ne zna da postoje

Zašto je Firefox web pretraživač tako poseban? Evo 10 sjajnih funkcija koje morate isprobati.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti