back to top

Kako se odjaviti sa gmaila

Kako se odjaviti sa gmaila

Kako se odjaviti sa gmaila

Postupak kako se odjaviti sa Gmaila može vas spasiti od mnogih problema vezanih za hakerske napade na vaš korisnički račun. Sigurnost podataka i privatnost na internetu je od krucijalne važnosti, jer smo na internetu povezani sa cijelim svijetom i svim ljudima koji imaju pristup internetu. Naravno, među svim tim ljudima postoji određeni postotak onih koji imaju loše namjere i koji ugrožavaju naše osobne podatke i privatnost. Zbog toga je veoma važno, osim zaštite koju nam pružaju Internet stranice, koristiti sve ostale mogućnosti koje su nam na raspolaganju.

Odjavljivanje iz korisničkih računa je svakako jedna od opcija. Tako je i sa Gmail-om, pa se postavlja pitanje kako se odjaviti sa Gmaila. Postupak odjave sa Gmail servisa je vrlo jednostavan, mnogo jednostavniji nego sama prijava. Prije svega, treba napomenuti kako je najbolja opcija razviti naviku da se uvijek odjavljujete sa Gmail-a, kada završite sa aktivnošću na tom servisu. Na taj ćete način maksimalno zaštititi svoj korisnički račun.

Kako se odjaviti sa gmaila – postupak

Treba razlikovati dvije opcije kako se odjaviti sa Gmaila. Prva opcija pretpostavlja odjavu sa gmail na trenutnom uređaju. U slučaju da ste izgubili jedan od smart uređaja, laptop ili računalo, sa jednog uređaja imate mogućnost odjaviti se sa svih uređaja na kojima ste u tom trenutku prijavljeni na Gmail. Prvu opciju kako se odjaviti sa Gmaila možete ispuniti na način da otvorite Google Chrome i u gornjem desnom kutu stranice, pronađete ikonu za Gmail.

Jednostavno kliknite na nju i odaberite opciju „sign out“ ili „odjavite se“. Sa svih uređaja na kojima ste prijavljeni u Gmail, možete se odjaviti tako da uđete u aplikaciju Gmail i pod opciju „Sigurnost“, pronađete alat za upravljanje svim uređajima. Također, ovdje možete provjeriti na kojim ste sve uređajima prijavljeni u Gmail i samim time vidjeti eventualne sumnjive prijave, koje bi vas mogle upozoriti na zlouporabu vašeg Gmail računa. Ako vam je bilo što sumnjivo, odjavite se sa svih uređaja i postavite novu lozinku sa prijavu u Gmail.

Kako se odjaviti sa gmaila i kada ti činiti

Postupak kako se odjaviti sa Gmaila je toliko jednostavan, da vam ne bi trebao biti problem uvijek odjaviti svoj račun nakon korištenja. Kao što smo već naveli, najveći stupanj sigurnosti i tajnosti vaših podataka povezanih sa Gmail-om, postići ćete tako da se svaki puta odjavite iz Gmail računa, kada ga prestanete koristiti.

Ovo je važno kako bi stekli naviku, jer ćete sigurno jednom koristiti tuđi uređaj kako bi pristupili svom Gmail računu. Ako vam u tom slučaju ostane prijavljen Gmail račun, možete se naći u velikom problemu i ovisit ćete o osobi čiji ste uređaj koristili. Dakle, uvijek koristite postupak kako se odjaviti sa Gmaila, a ako slučajno zaboravite odjaviti račun na jednom od uređaja koji ste koristili, napravite to daljinski, pomoću navedene opcije u opcijama „Sigurnost“ unutar same Gmail aplikacije. Internet je poboljšao naše živote, međutim krije određene opasnosti po zaštitu osobnih podataka, stoga je važno koristiti sve dostupne alate kako bi se zaštitili.

Tagovi:

Kako se odjaviti sa gmaila Arz.hr.

www.arz.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti