back to top

LinkedIn: Ovaj alat za ismijavanje banalnih objava postao je hit

Ako ste ikad posjetili LinkedIn, vjerovatno ste zakolutali očima na neke od objava. Obično je riječ o nadobudnim voditeljima timova koji pokušavaju svijetu ponuditi bisere znanja nastalih tokom svakodnevnih interakcija. Ponekad je i riječ o LinkedInovoj verziji influencera koji nude savjete koji će popraviti sve što je loše u vašem životu. Ako vam treba dobar primjer ovakvih objava, sjetite se majstora koji je objavio rasplakani selfi nakon što je zaposlenicima podijelio otkaze.

Sad to možete biti i vi. Sve što vam treba je nov alat pod imenom Viral Post Generator koji ismijava samodopadne objave menadžera na LinkedInu. Koristite ga tako da upišete aktivnost i izaberete klišejizirani inspirirajući savjet, nakon čega će program proizvesti objavu.

Ovo je, na primjer, objava koja koristi termin ‘I woke up’, odnosno ‘probudio sam se’ uz inspirirajući savjet ‘Aim high’, odnosno ‘ciljajte visoko’. Tvorac Viral Post Generatora je Tom Orbach, marketing menadžer u izraelskom tehnološkom startupu Mine. Sakupio je 100.000 Linkedinovih najuspješnijih objava kako bi napravio alat za parodiju.

“Sve ove uspješne objave na LinkedInu imaju jednu zajedničku osobinu, a to je da su sve samodopadne, čak i malo narcisoidne”, rekao je Orbach.

Prva verzija Viral Post Generatora bila je na hebrejskom. Nakon što je postala popularna, napravio je i verziju na engleskom, piše Business Insider.

“Svi znaju koje objave na LinkedInu postaju viralne. Ovaj sam alat napravio dijelom zbog humora i dijelom kao kritiku kulture obsjednutosti samim sobom koja je vrlo popularna na LinkedInu.”

Ovo ne znači da Orbach ne voli ovu društvenu mrežu: “Ovo je moja omiljena društvena mreža i volim kako je pozitivna, ali ponekad je strašno naporna”, rekao je.

“Jednostavno mislim da bi ljudi trebali manje trebali umišljati da su mislioci te biti više autentični i iskreni – kao djelatnici i kolege”, zaključio je.


www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti