back to top

Nio ulazi na tržište mobitela, prvi model stiže sljedeće godine

Kompanija Nio Mobile Technologies Co Ltd je danas zvanično registrovana s kapitalom od 100 miliona dolara, a predstavnik je suosnivač i predsjednik kompanije Nio Qin Lihong.

Prema dokumentima za registraciju, kompanija će se baviti razvojem i prodajom elektronskih proizvoda, mobilnih, nosivih i komunikacijskih uređaja. Također razvijat će softver i AI hardver, a vlasnik je Nio Nextev Limited.

Nio posjeduje i druge kompanije, ali je ovo prva koja u svom imenu sadrži mobilnu tehnologiju, kao i u svom opisu. Registracija kompanije pokazuje da je Nio itekako ozbiljan u namjeri da uđe na tržište mobitela. Prvi model će biti predstavljen naredne godine, a pratit će standarde koje postavlja Apple.

Nio proizvodi “pametna električna vozila sljedeće generacije” koja su veoma povezana te koriste svu najnoviju tehnologiju, no vlasnici koji koriste Appleove mobitele imaju problema s obzirom na činjenicu da Apple npr. ne dopušta potpuni pristup mmW tehnologiji koju Nio koristi u svojim vozilima.

U razgovoru s kupcima je Li kazao da oni koji koriste mobitele s Androidom ne moraju mijenjati svoje uređaje do naredne godine, a to je nagovještaj da će Niov mobitel biti spreman nedugo nakon toga. Špekulacije govore da će biti veoma lijep te da će kupcima biti na raspolaganju i boje u koje su lakirani njihovi automobili. Mobitel će biti nešto jeftiniji od iPhonea.

Analitičari očekuju da će Niov mobitel donijeti malu revoluciju u svijet mobilnih uređaja.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti