Nova Instagram mapa slična je Google Mapsu, ali sa više selfija

Nova Instagram mapa podržava pretrage i filtere, omogućavajući korisnicima da pretraže restorane, atrakcije i druge bitne lokacije direktno iz aplikacije, umjesto da samo pogledaju gdje je fotografija objavljena.

Ažurirana mapa ima i objave, priče i vodiče koje su označili sami korisnici, a nude uvid u lokalnu scenu kad god se obavlja pretraga.

Mapa podržava hashtag pretrage i mogućnost istraživanja pritiskom na tagovane/označene lokacije u feedu Stories sadržaja. Moguće je i ukucati naziv objekta, grada ili komšiluka direktno u Explore stranici, a rezultati se prikazuju na mapi.

Korištenje stikera za lokaciju na objavama i Stories sadržaju će taj sadržaj dodati u listu pretrage na novoj mapi, dok god je korisnikov profil javni. Vizuelno, mapa koristi Instagram ikonice gdje se nalaze atrakcije, omogućavajući pretraživačima da pritisnu i vide Stories ili posjete profilnu stranicu poslovanja koja ih zanimaju.

Ovo je još jedan korak Instagrama da svoju platformu načini centrom društvenog umrežavanja, trgovine, putovanja i života uopšteno.

Nova Instagram mapa slična je Google Mapsu, ali sa više selfija Noob.ba.


www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti