Telemach program regionalnih grantova fondacije – podrška za 12 projekata koje koristi 28.000 članova lokalnih zajednica

Telemach program regionalnih grantova fondacije – uvod

Najavljen novi ciklus programa za 2023. godinu

Telemach već dugi niz godina prepoznaje važnost aktivnog sudjelovanja u razvoju zajednica u kojima posluje. Kao dio svog društveno odgovornog poslovanja, Telemach je pokrenuo Program regionalnih grantova s ciljem pružanja podrške lokalnim inicijativama koje doprinose unapređenju kvalitete života u zajednicama diljem zemlje.

Telemach Program regionalnih grantova je inicijativa koja je osmišljena s ciljem podsticanja i podrške različitim projektima koji doprinose razvoju lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj program, Telemach želi podržati inovativne ideje, projekte i organizacije koje imaju pozitivan utjecaj na zajednicu, posebno u oblastima obrazovanja, kulture, umjetnosti, sporta, zaštite životne sredine i socijalne inkluzije.

telemach program regionalnih grantova  fondacije

Glavni ciljevi Telemach Programa regionalnih grantova su:

  1. Podrška lokalnim inicijativama: Program grantova pruža finansijsku podršku lokalnim projektima i inicijativama koje doprinose unapređenju zajednice i zadovoljavaju potrebe građana.
  2. Podsticanje inovacija: Telemach podržava inovativne ideje i projekte koji pružaju nove pristupe u rješavanju društvenih izazova i unapređenju kvalitete života u zajednici.
  3. Razvoj društvene odgovornosti: Kroz ovaj program, Telemach demonstrira svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i ulaganju u lokalne zajednice u kojima posluje.

Proces prijavljivanja za Telemach Program regionalnih grantova je jednostavan i otvoren za sve organizacije, udruženja građana, neprofitne institucije i pojedince koji imaju inovativne ideje ili projekte. Prijave se podnose putem online obrasca koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici Telemach-a, a svi prijavitelji imaju priliku predstaviti svoj projekat i opisati kako bi njihova inicijativa doprinijela razvoju zajednice.

Nakon prijave, stručni tim Telemach Programa regionalnih grantova pregleda sve prijedloge i selektuje one koji su najviše u skladu s ciljevima programa i kriterijima evaluacije. Odabrani projekti dobivaju finansijsku podršku i mentorstvo od strane Telemach tima, koji im pomaže u ostvarivanju njihovih ciljeva i implementaciji projekata.

telemach program regionalnih grantova fondacije – podrška za 12 projekata koje koristi 28.000 članova lokalnih zajednica
Telemach program regionalnih grantova fondacije – podrška za 12 projekata koje koristi 28.000 članova lokalnih zajednica

Kroz godine, Telemach Program regionalnih grantova je podržao brojne uspješne projekte u različitim oblastima. Neki od projekata koji su dobili podršku uključuju izgradnju sportskih terena, podršku lokalnim umjetnicima i kulturnim događajima, edukativne programe za djecu i mlade, projekte za zaštitu životne sredine i mnoge druge.

Telemach Program regionalnih grantova predstavlja vrijednu inicijativu koja doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Kroz podršku inovativnim projektima i inicijativama, Telemach demonstrira svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i ulaganju u zajednice u kojima posluje. Ovaj program pruža priliku pojedincima i organizacijama da ostvare svoje ideje i doprinesu pozitivnim promjenama u društvu, čime se stvara bolja budućnost za sve nas.

U Sarajevu je, u organizaciji Telemach fondacije, održana završna konferencija I ciklusa Programa regionalnih grantova. U okviru ove jedinstvene inicijative dodijeljena su grant sredstva u iznosu većem od 54.000 KM za realizaciju 12 projekata u lokalnim zajednicama uz angažman više od 1500 učesnika u realizaciji projekata, te ostvarena indirektna korist za više od 28.000 članova zajednice.

Vesna Bajšanski Agić, izvršna direktorica Fondacije Mozaik i članica žirija, istakla je da je filantropija pokretač razvoja zajednica, te da je zahvaljujući transparentnosti i pozitivnom, dugoročnom utjecaju na lokalne sredine Telemach BH  ovim Programom napravio značajan iskorak u ovoj oblasti, koji bi mogao biti primjer drugim kompanijama.

Ponosni smo na rezultate i naše partnere, organizacije civilnog društva koje svakodnevno doprinose poboljšanju kvaliteta života i svojom proaktivnošću pomjeraju granice razvojne filantropije“, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Mapirali smo biciklističku stazu Klek, dio spomenika prirode Tajan, u dužini od 21 km, te dobili mogućnost da se naša trka uvrsti u kalendar Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine“,  istakao je Admir Hadžić,  iz BK„Tajan“ iz Zavidovića, jednog od korisnika granta.

telemach program regionalnih grantova fondacije – podrška za 12 projekata koje koristi 28.000 članova lokalnih zajednica

Veliku radost među mališanima, Program regionalnih grantova donio je i u Bileću. „Klub muzičke omladine“ je projekat udruženja Eho, koji je omogućilo djeci sticanje muzičkog obrazovanja, uz intencije da projekat preraste u muzičku školu“, kazao je Lazar Gnjato, iz udruženja „Eho“.

Hajdi Mostić, predsjednica UO Telemach fondacije, je proglasila poziv Programa regionalnih grantova za 2023. godinu otvorenim, te pozvala organizacije civilnog društva da se prijave.

Program će i ove godine biti namijenjen finansiranju obrazovnih projekata, te projekata brige o okolišu u manjim lokalnim zajednicama, kojima su ovakvi izvori podrške limitirani. Raspoloživi budžet za 2023. godinu iznosi 54.000 KM, a podrška po jednom projektu je do 5.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 18. mart 2023. godine“, istakla je Mostić.

Osnivač Telemach fondacije je kompanija Telemach BiH, vodeći telekomunikacijski operater u BiH, sa ciljem dugoročnog doprinosa održivosti i prosperitetu društva kroz podršku obrazovanju, zaštiti životne sredine, te lokalnim zajednicama. Program regionalnih grantova je značajan iskorak u segmentu korporativne filantropije za društvo u cjelini.

Više informacija o projektu i link za prijavu potražite na: Program regionalnih grantova 2023| Telemach BH

Preporuka:

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti