back to top

U prodaju stiže kućište za gejmerski PC koje na sebi ima akvarij za ribe

Pored činjenice da se radi o nečemu zanimljivom i lijepom, sama ideja pregrijavanja vode ili propuštanja po skupim komponentama ulijeva strah u kosti.

Na tržište je stiglo PC kućište koje ujedinjuje ljubav prema ribama i PC gejmingu, a košta oko 100 dolara. Y2 Fish Tank kućište iz Metalfisha je mikro-ATX kućište sa, piše proizvođač, funkcionalnim akvarijem na vrhu te LED trakom i filtrom za vodu.

Vaša će riba živjeti u akvariju s 5 milimetara debelim okvirom smještenim iznad kućišta u koje idu sve PC komponente te koje odvaja debeli sloj transparentnog akrila, navodi PC Gamer. Kućište čak dolazi sa USB-om pokretanim filtrom koji služi za održavanje čiste vode. Donji dio kućišta se može izvući van, što znači da ne morate uznemiravati ribe dok mijenjate komponente.

Dimenzije kućišta su 36 centimetara puta 24 centimetra puta 29 centimetara, što znači da podržava samo mikro-ATX i Mini-ITX matične ploče, kao i grafičke kartice koje su manje od 20 centimetara.

Također imate mjesta za samo jedan 2.5-inčni disk, 90 milimetarsko hlađenje i malo napajanje.

Kućište sadrži dva RGB-om opremljena radijatora promjera 9 centimetara koje upravljate daljinski.

Akvarij na vrhu kućišta može se napuniti sa oko 13 litara vode te, iako i dalje ne ohrabruje bilo kog osim najhrabrijih vlasnika riba, i dalje može poslužiti kao terarij. MetalFish na stranici trgovine piše ‘Cvijeće, ptice, ribe i insekti su tradicionalni osobni hobiji, a prekrasan akvarij će opustiti svakog ko ga promatra’.

Pitanja koja valja postaviti uključuju mogućnost zagrijavanja vode nakon što korisnik počne igrati zahtjevnije igre. Najbolja stvar koju se isplati napraviti je otići do veterinara i pitati hoće li promjene temperature utjecati na riblje zdravlje.

U prodaju stiže kućište za gejmerski PC koje na sebi ima akvarij za ribe Noob.ba.

www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti