back to top

(VIDEO) Ovo je zapravo iPhone 14? Procurio novi snimak, otkrivena dva bitna faktora!

Sve je više glasina o tome kako će izgledati nova serija iPhone uređaja, a ova posljednja se čini kao “gotov proizvod”.

Iako je Apple event zakazan za 7. septembar ove godine, brojni obožavatelji Apple uređaja nastoje prije “roka” saznati detalje o novom tehnološkom ljubimcu. Zahvaljujući novim glasinama, iPhone 14 izgleda donosi dva iznenađenja.

Dizajn nadolazeće serije uređaja karakteriše nova plava boja koja će, pod određenim uglom, kako se navodi u glasinama, reflektirati ljubičastu.

Podsjetimo, na konferenciji nas očekuje predstavljanje četiri nova Iphonea, novi „Apple Watch“ i, prema zadnjim najavama, novi iPad. Sudeći prema dosadašnjim informacijama, Apple ima namjeru ukinuti  „Mini“ model iPhonea, pa se ove godine očekuju uređaji sa većim ekranima – dijagonale 6,1 i 6,7 inča.

Na kineskoj društvenoj mreži „Weibo“ pojavio se navodni snimak predstojećeg Iphonea 14 koji, ukoliko je vjerodostojan, potvrđuje glasine o novoj boji.

Na snimku se vidi da poleđina telefona reflektuje ljubičastu svjetlost pod određenim uglom. Kamera izgleda sumnjivo „jeftino“, ali je moguće da se radi o prototipu.

Najzanimljivija stvar koja korisnike očekuje ove godine jeste ukidanje zareza u ekranu na „Pro“ modelima. Apple prelazi na novi „punch hole“ dizajn sa rupicom za kameru i senzore. Kompanija već neko vrijeme ima reputaciju one koja ništa ne radi prva, ali sve radi „kako treba“.

Od neprijatnih novina, očekuje se da će Iphone uređaji ove godine znatno poskupjeti. Izvori bliski kompaniji su potvrdili za medije da će cijena ovogodišnjih modela biti 100 dolara skuplja, a analitičari podizanje cijena pravdaju brojnim faktorima.


www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti