back to top

Azijski div Advantech u 2021. stiže na Balkan: PROEL partner

Što se tiče IoT pametnih sistema, Advantech je vodeći svetski brend. Proširenjem tržišta odlučili su uspostaviti poslovno partnerstvo sa kompanijom iz jugoistočne Evrope, te su postigli dogovor sa brzorastućom kompanijom Proton EL iz Zagreba (skraćeno PROEL), piše IT Revolucija.

Iako je Advantech osnovan 1983. godine u Sjedinjenim Državama, vrlo brzo nakon proširenja poslovanja preselili su svoje kancelarije i poslovanje na Tajvan. S obzirom da je najveći dobavljač industrijske opreme u Aziji, mnogi ih često nazivaju „azijskim Siemensom“.

Advantech je sada i u Zagrebu

Danas gigant zapošljava više od 5.000 ljudi širom sveta i ostvaruje godišnji promet od preko 1,7 milijardi dolara. Advantech proizvodi zastupljeni su u svakom delu industrijskog sveta, a možemo ih pronaći i na domaćem tržištu.

Do sada je na Balkanu bilo prisutno nekoliko preprodavača, a od uspostavljanja partnerstva između ove dvije kompanije priča se značajno promenila za naše tržište. Jer, sada PROEL može kupcima ponuditi znatno bolje cene i tehničku podršku, kao i bržu isporuku opreme.

Glavni Advantech kamp za Evropu je u Holandiji

Advantech ima veliki centar i kancelarije u Holandiji, a sada će deo akcija imati i na našem tržištu. Proton EL (koji je deo grupe PROEL) ističe da će staviti na lager određenu paletu njihove  opreme, ali će glavni izvor snabdevanja biti brza veza sa Ajndhovenom.

Razlog za to je vrlo širok spektar Advantech opreme, pa će njihovi glavni proizvodi biti iz kategorije industrijske automatizacije, koja uključuje industrijske računare, monitore, touch panele, kontrolere, I/O module, komunikacione uređaje i sve što možemo naći u industrijskom okruženju.

glavni advantech proizvodi će biti iz kategorije industrijske automatizacije
Azijski div Advantech u 2021. stiže na Balkan: PROEL partner

Hrvatska postaje Advantech centar za područje jugoistočne Evrope

Takve saradnje nisu velika novina u poslovanju velikih korporacija, koje vrlo često stvaraju partnerstva sa lokalnim kompanijama za različite delove sveta. Odlučili su na ovaj način zadovoljiti svoje kupce sa područja jugoistočne Evrope. Razlog zašto su odabrali Zagreb leži u činjenici da je Hrvatska u Europskoj uniji, što olakšava međunarodnu trgovinu robom.

Tako je PROEL u ovom predstavništvu dobio odobrenje za poslovanje i sa zemljama u okruženju, sa naglaskom na tržištu Srbije i Bosne i Hercegovine. Veliko iskustvo sa industrijskom opremom i veliki broj prodajnih predstavništva koje već poseduju, svakako će pomoći u ovoj poslovnoj saradnji. Po svemu sudeći, ovo je vin-vin-vin situacija za sve tri strane; Advantech, PROEL i kupce.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti