back to top

Koje su najbolje aplikacije za zaradu

Aplikacije za zaradu su već dugo naša svakodnevnica i realnost. Ali koje su najbolje za početnike i napredne korisnike? Saznajte u nastavku teksta.

Danas imate mogućnost da zarađujete preko vaših mobilnih telefona ili laptopa jer postoje aplikacije za zaradu u 2021. godini. Internet nam je zasigurno olakšao svakodnevnicu.

Iz udobnosti svog doma možemo platiti račune, dogovoriti sastanak, razgovarati sa prijateljima, kupovati šta god poželimo i još mnogo toga. Jedna od stvari koja bez interneta ne bi bila moguća je raditi od kuće.

Danas, možete zaraditi kao freelancer, raditi za ljude iz cijeloga svijeta ili obavljati jednostavne poslove koje možete raditi u slobodno vrijeme. Iz ovog razloga aplikacije za zaradu postale su najtraženije u Google Play-u i App store-u.

Fiverr iskustva

Lista najboljih aplikacija ne bi bila potpuna bez Fiverr-a. Ovo je najpopularnija platforma za freelancing poslove. Vjerovatno se upoznati koliko je freelancing posao isplativ i odličan za sve studente i one koji žele dodatno uštediti.

Možete kreirati logo, reklamu, napisati tekst ili riješiti neki programerski posao? Onda je Fiverr aplikacija za vas jer će vas povezati sa svim klijentima koji traže vaše usluge iz cijeloga svijeta.

Dakle, kako bi zaradili na ovoj aplikaciji dovoljno je nudite uslugu u kojoj ste najbolji i za koju smatrate da je tražena na ovoj platformi.

Plaćanje se, kao i na većini ovakvih aplikacija, vrši putem PayPal – a. Važno je napomenuti da Fiverr uzima oko 20 % provizije od vaše zarade, uključujući i vaše napojnice.

aplikacije za zaradu u 2021

Swagbucks je odlična aplikacija za posao

Swagbuck aplikacija je jedna od onih koje ne nude previše zahtjevne poslove. Na ovoj aplikaciji možete zaraditi gledajući reklame, igrajući igrice ili ispunjavajući ankete. Za razliku od Fiverra gdje možete zarađivati i više nego dovoljno, na Swagbucksu to nije slučaj.

S obzirom da su u pitanju veoma lagani poslovi za koje nije potrebno posjedovati određene vještine očekujte skromnu zaradu preko ove aplikacije.

Kada izvršite neki zadatak zaradit ćete određen broj Swagbucks bodova, što se kasnije pretvara u novac. 100 Swagbucks bodova je 1 $. Novac možete preuzeti preko PayPala ili u obliku poklon bonova koje možete iskoristiti na određenim stranicama.

Iako zarada nije velika, ovo je odlična aplikacija za zaradu preko koje slobodno vrijeme možete unovčiti i pretvoriti u nešto korisno.

koje su najbolje aplikacije za zaradu
Koje su najbolje aplikacije za zaradu

Ebay prodaja i zarada

Ukoliko imate previše stvari kod kuće onda je ovo izvrsna prilika za dodatnu zaradu. Preko E – baya ili bilo koje druge platforme za prodaju možete zaraditi sasvim dovoljno i uštediti.

Odjeća, stare kovanice ili poštanske markice, CD-ovi ili bilo šta drugo može se na E – bayu prodati.

Pogotovo u posljednjih godinu dana tražene su starije, vintage stvari iz 2000-tih. Ukoliko imate zanimljivu stvar koja vam samo skuplja prašinu onda je vrijeme da zaradite nešto novca.

Naravno, prilikom postavljanja cijene budite realni. U slučaju da niste sigurni u vrijednost vašeg proizvoda istražite koliko drugi prodaju slične stvari i pronađite zlatnu sredinu.

Poshmark aplikacija iskustva

Aplikacija Poshmark prilagođena je prodaji odjeće i pribora. Registracija je veoma jednostavna i brza. Nakon registracije uslikajte vaš proizvod ili učitavate fotografije svoje stavke, ispunite opis, odredite cijenu i objavite ga.

Također možete istaknuti stavke u “Posh parties” aplikacije, koje su virtualni događaji kupovine usredotočeni na određene brendove, kategorije i teme.

Poshmark vam putem e-maila šalje poruku s unaprijed plaćenom pošiljkom nakon kupnje. Sve što vi trebate uraditi je poslati pakte. Plaćanje se vrši online u većini slučajeva preko PayPala ili bilo koje druge platforme za online transakcije novca.

Za prodaju putem Poshmarka ova aplikacija uzima proviziju od 2,95 $ za prodaju ispod 15 $ i 20 % proviziju za prodaju od iznosa iznad 15 %.

Aplikacije za dostavu Wolt Trovo

U posljedne vrijeme mogli ste primjetiti da se na našim prostorima šire aplikacije za dostavu. U nekoliko klikova možete naručiti iz vašeg omiljenog restorana.

Iako ovo nije online posao svakao da uključuje aplikaciju jer preko nje preuzimate narudžbe. Za ove poslove potrebno je da imate automobil, biciklo ili motor i naravno mobitel.

Preko ovakvih aplikacija možete zaraditi pristojan iznos novca, te na vama je koliko želite dnevno preuzeti narudžba za isporuku.

aplikacije za zaradu u 2021

Neobux zarada iskustva

Neobux je platforma koja plaća za gledanje reklama, igranja igrica i popunjavanje anketa i upitnika.

Zarada je minimalna u odnosu na neke druge aplikacije ali je ovo tipično za ovu vrstu poslova. Ipak je u pitanju zadatak koji ne oduzima mnogo vremena i ne zahtjeva posebne vještine, znanja.

Registracija je vrlo jednostavna i tek kada se prijavite možete dnevno gledati samo 4 reklame. Ukoliko vaš profil nije aktivan, Neobux će izbrisati nalog nakon 30 dana ne korištenja.

Ako ne znate kako da ispunite slobodno vrijeme onda je ovo pravi način jer možete i uštediti novac!

najbolje aplikacija za zaradu u 2021. godini.
Koje su najbolje aplikacije za zaradu

MyPoints aplikacija za zaradu

MyPoints je aplikacija koja je osnovana 1996. godine. Radi na istom principu kao Neobux ili Swagbucks.

Na ovoj platformi možete zaraditi gledajući reklame ili igrajući igrice te možete skupiti virtualne bodove.

Virtualne bodove možete unovčiti ili zamijeniti za poklon bonove koje možete iskoristiti na određenim stranicama. Kada se prvi put priključujete ovoj aplikaciji dobit ćete 10 $ bonusa.

koje su najbolje aplikacije za zaradu
Koje su najbolje aplikacije za zaradu

Budite pažljivi prilikom biranja aplikacija

Postoji veliki broj aplikacija koje nude novac za izvršavanje poslova poput igranja igrica online ili popunjavanja upitnika ali vrlo važno je da budete pažljivi.

Neke aplikacije su scam i nakon što im upišete svoje podatke mogu vas prevariti. Zbog toga prije nego što se odlučite za instalaciju određene aplikacije dobro istražite iskustva korisnika.

Preporučujemo i ovo:

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti