back to top

Kako gledati TV na računaru

Napretkom interneta i tehnologije, navika gledanja TV programa znatno je smanjena. No, ponekad možemo pogledati dobru utakmicu ili film na televiziji. S toga danas odgovaramo na pitanje kako gledati TV na računaru.

Rasprostranjenost IPTV-a je omogućila da na svim svojim uređajima možete gledati televizijske kanale uživo.

Gledanje TV programa na računaru ili laptopu više nije komplikovano kako je to bilo prije desetak godina. Na internetu možete pronaći mnoštvo aplikacija ili softwarea pomoću koji se emituju televizijski programi uživo.

Kako gledati TV na računaru

IPTV Player

Jedno od najjednostavnijih rješenja za gledanje TV na Windowsu jeste IPTV Player. Sve što trebate jeste skinuti program zatim instalirate te ubaciti listu kanala koju već posjedujete.

Besplatne liste kanala možete pronaći na internetu, a i sam IPTV Player nudi nekoliko programskih listi, pa se ovaj software nameće kao idealno rješenje za one osobe koje žele gledati TV na svom laptopu ili računaru, a da pri tome ne plaćaju ništa.

Još jedna pozitivna strana ovog playera jeste pozadinsko snimanje programa.

detaljan vodič kako povezati laptop i tv
Kako gledati TV na računaru

Kodi

Program pod nazivom Kodi oduševio je brojne ljubitelje televizije. Uz pomoć njega možete jednostavno gledati sve TV programe, a tu su i najnoviji filmski naslovi iz čitavog svijeta.

Program Kodi je besplatan i jednostavno se instalira. Nakon instalacije treba ubaciti kanale, a na internetu možete pronaći tutorijale koji će Vam pokazati kako uživati u ovoj jako jednostavnoj aplikaciji.

Također aplikacija nudi i ubacivanje prevoda na filmove u videoteci, kao i brojne sportske programe. Prilično je lagana za koristiti i postoje verzije programa na našem jeziku.

kako gledati tv na računaru
Kako gledati TV na računaru

AnyTV

Pomoću ovog programa možete da gledate lokalne TV stanice, svjetske TV stanice, satelitske programe iz velikog broja zemalja i na različitim jezicima i sve to na vašem PC računaru ili laptopu, te u kancelariji, na poslu ili bežično.

Pored TV i radio stanica, anyTV također uključuje pristup različitim video klipovima i filmskim trejlerima. Možete da filtrirate kanale po vrsti programa, državi, bitrate-u i sadržaju. Podržano je više od 100 država s hiljadama kanala među kojima možete da birate.

anyTV je potpuno besplatan. Baš kao i Kodi anyTV ne sadrži adware i spyware, nije potrebna registracija, nema popup prozora, nema ni neželjenih programa.

SopCast

Program SopCast ili Sopka iznimno je popularan koji je namijenjen za TV programe i snimanje isti.

Sopka je veliku primjenu našla u gledanju sporta uživo jer se na brojnim streaming stranicama nalaze linkovi koje kopirate u SopCast program i bez problema uživate u sportskim događajima.

Osim toga, Sopka omogućava da sami kreirate svoj program bez nepotrebnih postavki. Možete prenositi bilo koji multimedijalni sadržaj preko SopCasta pa čak i uživo.

RusTV Player

Još jedna jednostavna aplikacija za gledanje TV-a uživo. Nema nepotrebnih postavki i opcija već samo TV programi i kategorije.

Ukoliko dođe do prekida emitovanja kanala, potrebno je promijeniti server reprodukcije.

kako gledati tv na računaru
Kako gledati TV na računaru

VLC Media Player

Ovaj popularni player neizostavan je dio svakog operativnog sistema. Pomoću njega možete gledati filmove i serije na računaru, kao i radio stanice, TV uživo.

Postoji niz opcija kako podesiti VLC Player za emitovanje TV kanala, ali je baziran na principu IPTV-a. Potrebno je ubaciti listu programa s adekvatnim linkom ili mu3 listu programa.

Sve što trebate napraviti jeste skinuti VLC Player i pronaći tutorijal kako podesiti IPTV na svom računaru.

Postoje mnoge varijacije kako gledati TV na računaru, ali jedno je sigurno – uz malo uloženog truda i vremena sav TV sadržaj ćete imati na svom laptopu ili računaru. Nadamo se da vam je ova lista aplikacija i softwera pomogla i da ste već počeli gledati svoj omiljeni tv kanal.

Pročitajte i ovo:

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti