Oglašavanjespot_img
HomeSavetiKako podesiti wireless internet (wi-fi) na adsl ruteru

Kako podesiti wireless internet (wi-fi) na adsl ruteru

Oglašavanjespot_img

Kako podesiti wireless internet je pitanje na koje bi svi mi trebali znati odgovor. Radnja je vrlo jednostavna, a uz par jednostavnih koraka štedite vlastit novac.

Wireless Internet je danas dominanta forma interneta i kao takvog trebamo biti upoznati sa njegovim načinom funkcionisanja. Imate adsl na desktop računaru, ali želite da se na internet konektujete na primer preko mobilnog telefona ili laptopa preko bežične mreže, potrebno je samo da podesite vaš adsl ruter i još neke opcije, a to ćete uraditi na sledeći način:

Otvorite web pregledač i unesite 192.168.1.1 u traku za adresu. Kada se stranica učita, unesite korisničko ime: telecom; lozinka: telekom i kliknite opciju „Prijava“. U izborniku s lijeve strane odaberite Osnovno> WLAN. Označite Omogući WLAN.

U polje SSID unesite ime onoga što želite da zove vaša bežična mreža. Odaberite WPA-PSK s padajuće liste Sigurnosni način rada. Unesite željenu lozinku u polje WPA unaprijed podijeljeni ključ. Odaberite AES s padajućeg popisa WPA šifriranje. Kliknite opciju „Pošalji“ i zatvorite svoj web preglednik. Desni klik na My Computer, odaberite „Manage“.

Kako podesiti wireless internet

U prozoru za upravljanje računarom odaberite Upravljanje računarom (lokalno)> Usluge i aplikacije> Usluge (dvaput kliknite Usluge).

U desnom dijelu prozora kliknite desnom tipkom miša na Wireless Zero Configuration i odaberite Start (ako opcija Start nije aktivna, znači da je ova opcija već pokrenuta, u tom slučaju nemojte ništa dodirivati).

Zatvorite prozor Computer Management (Upravljanje računarom) i možete koristiti svoju bežičnu mrežu.

Kao što vidite proces je vrlo jednostavna i svatko ga može uspješno uraditi.

Par savjeta za kraj

Prilikom postavljanja usmjerivača, ako ne želite unijeti lozinku u koraku (6), također možete odabrati OTVORENO sa padajuće liste Sigurnosni način, što ne bih preporučio jer bi netko u vašem susjedstvu mogao koristiti vaš internet i imali biste manji promet. Ovo je testirano za rad na adsl telekom usmjerivaču, dok za ostale nije testirano. Pokušajte, trebalo bi raditi na drugima s nekim manjim razlikama.

Oglašavanjespot_img
Oglašavanjespot_img