back to top

Facebook Messenger uveo profil kodove

Facebook Messenger uveo profil kodove pa je upravo postalo lakše dodati nekoga za prijatelja na Facebook Messenger. 

U novom ažuriranju koje se pojavilo u četvrtak, Facebookova aplikacija za dopisivanje sada ima i Messenger Codes – okrugle uzorke oko slike korisnika, koji mogu biti skenirani kako bi se počeli dopisivati sa tim korisnikom

Facebook je također pustio Messenger Linkove – kratke URLove koje korisnika dovode na Messenger profil, u formi “m.me/korisničkoime”.

Vijest je objavljena od strane Facebookovog direktora i suosnivača Marka Zuckerberga, koji je podijelio Messenger kod njegovog psa, Beasta, i od strane direktora Messengera Davida Marcusa.

Ako vam Messenger Codes zvuči poznato, to je zato što Snapchat ima sličnu opciju još od januara 2015te, koja se naziva Snapcodes. Za Facebook, ipak, update može biti još jedan od pokušaja da se poslovni kontakt poboljša na Messengeru. U objavi iz četvrtka, Facebook je objasnio kako ova nova opcija otvara vrata korisnicima nađu poslovni kontakt koji im treba i da započnu razgovor.

facebook messenger uveo profil kodove
Facebook Messenger uveo profil kodove

“Preduzeća i firme mogu koristiti Messenger Linkove i Messenger Kodove u oglasima, na njihovim veb sajtovima ili na bilo koji marketinški način da navedu ljude da ih kontaktiraju direktno,” rečeno je u već pomenutoj objavi.

Poslovanje putem Facebook stranica dobilo je neke dodatne opcije kako bi se razgovor sa mušterijama odvijao brže. Korisnička imena će se uskoro početi prikazivati ispod naziva stranice. Stranice također dobijaju Messenger pozdrav, kratke poruke koje se prikazuju u novoj konverzaciji prije nego što je poruka poslata. Pozdravi mogu biti namještani u podešavanjima same stranice.

U Facebookovoj objavi iz četvrtka, Marcus je također podijelio da Facebook Messenger sada ima preko 900 milliona aktivnih korisnika – što i ne iznenađuje budući da sam Facebook forsira korisnike sa mobilnih uređaja da koriste Messenger aplikaciju, ali i uprkos tome ovo je zavidan broj. Osim toga postoji podatak da se pošalje preko 1 milijarde poruka između korisnika i poslovnih Facebook stranica, napisao je Marcus.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti