Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

Google Photos ili Apple Photos – uvod


Google Photos i Apple Photos su dvije popularne platforme za upravljanje i dijeljenje fotografija, ali se razlikuju u nekoliko ključnih aspekata. Prvo, obje platforme nude besplatno skladištenje fotografija, ali s ograničenjima. Google Photos nudi besplatno skladištenje s kompresijom slika, dok Apple Photos omogućuje besplatno skladištenje u ograničenom kapacitetu prije nego što se naplati dodatni prostor.

Drugo, Google Photos ima snažnu prednost u svojim naprednim mogućnostima pretraživanja. Zahvaljujući Googleovim algoritmima prepoznavanja slika i strojnom učenju, korisnici mogu jednostavno pronaći slike temeljem ljudi, objekata ili čak stvari koje su na slikama prikazane. Apple Photos također ima neke pretraživačke mogućnosti, ali ne doseže razinu sofisticiranosti i preciznosti Google Photosa.

google photos ili apple photos
Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

Treće, integracija s ekosustavom proizvoda je ključna razlika između dviju platformi. Apple Photos je usko povezan s drugim Appleovim uređajima i aplikacijama, što olakšava sinkronizaciju i dijeljenje slika između različitih uređaja. S druge strane, Google Photos je dostupan na različitim platformama i operativnim sustavima, omogućavajući korisnicima pristup i upravljanje slikama putem različitih uređaja.

Konačno, privatnost i sigurnost su također važni faktori za usporedbu. Apple je poznat po svom pristupu zaštiti privatnosti korisnika, dok Google koristi podatke o korisnicima za poboljšanje svojih usluga i personalizaciju oglasa. To može biti odlučujući faktor za korisnike koji su zabrinuti za svoju privatnost

U današnjem digitalnom dobu, čuvanje fotografija u oblaku, odnosno cloud skladištu, postalo je sve popularnije. Dva najpoznatija pružatelja cloud usluga za pohranu fotografija su Google Photos i Apple Photos. Oba pružaju praktične načine za sigurno pohranjivanje, organiziranje i dijeljenje vaših dragocjenih trenutaka. U ovom članku, usporedit ćemo ove dvije usluge i analizirati njihove ključne značajke kako bismo vam pomogli odabrati najbolje cloud skladište za vaše potrebe.

google photos ili apple photos
Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

  1. Besplatno skladištenje: Google Photos nudi besplatno neograničeno skladištenje za fotografije i videozapise, ali s kompresijom kvalitete. S druge strane, Apple Photos nudi 5 GB besplatnog prostora za cloud skladištenje, ali veća količina prostora mora se plaćati putem Appleovog plana za cloud skladištenje.
  2. Kvaliteta slike i videozapisa: Google Photos komprimira fotografije i videozapise ako koristite besplatnu verziju. Iako je kompresija primjetna samo kod visokokvalitetnih fotografija, originalne verzije mogu se pohraniti ako koristite Googleov plaćeni plan za cloud skladištenje. S druge strane, Apple Photos održava originalnu kvalitetu slika i videozapisa bez obzira na prostor koji koristite.
  3. Organizacija i pretraživanje: Google Photos koristi moćnu tehnologiju prepoznavanja lica i objekata kako bi organizirao vaše fotografije i olakšao pretraživanje u cloud skladištu. Možete jednostavno pronaći slike osoba, mjesta ili predmeta. S Apple Photos, također možete organizirati slike prema licima, mjestima i objektima, ali koristi lokalnu obradu podataka, čime se pruža veća privatnost.
  4. Dijeljenje: Oba servisa omogućuju jednostavno dijeljenje fotografija i albuma s drugima u cloud skladištu. Google Photos nudi opcije dijeljenja putem linka, e-pošte ili društvenih medija. Apple Photos omogućuje dijeljenje s drugim korisnicima putem iCloud poziva ili putem dijeljenih albuma.
  5. Integracija s uređajima: Apple Photos je najočigledniji izbor za korisnike Apple ekosustava, jer je integriran u iOS i macOS uređaje u cloud skladištu. S druge strane, Google Photos je dostupan na svim platformama i uređajima, uključujući Android, iOS i web preglednike.
google photos ili apple photos
Google Photos ili Apple Photos: Koje cloud skladište je najbolje?

Zaključak: Odabir između Google Photos i Apple Photos ovisi o vašim potrebama i preferencijama za cloud skladište. Ako vam je besplatno i neograničeno skladištenje važno, Google Photos je dobar izbor, ali uz kompresiju kvalitete. Apple Photos nudi originalnu kvalitetu slike i integraciju s Apple uređajima, ali uz ograničen prostor u besplatnoj verziji cloud skladišta. Važno je razmotriti ove faktore kako biste odabrali najbolje cloud skladište koje odgovara vašim potrebama.

Preporuka:

Obsidian vs. Pojam: Koja je aplikacija za bilježenje bolja?

Auto zvučnici – Sve što trebate znati o njima

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Kako održavati svoj stan čistim: potpuni vodič za studente

Najbolje horor i misteriozne serije: top 8 serija

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

Izreke i citati o sreći

Xiaomi Redmi Note 12 Pro: Recenzija – Vrlo dobar telefon iz srednjeg cjenovnog ranga

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Supported by TNT Grupacijaspot_img

ne propusti