back to top

Google Play Store dobio novi logo

Pored novog logoa, koji će krasiti Google Play Store, od jučer je počela i promocija koja će članove programa nagrađivati sa deset puta više Play Points za obavljene kupovine.

Google je Play Store objavio 2012. godine, kako bi objedinio sve svoje tadašnje prodavnice u jedinstvenu prodavnicu: Android Market (aplikacije), muzika, e-knjige i video. Korisnici su nakon toga mogli da kupe bilo šta što je Google nudio na jednoj stranici i preko velikog broja aplikacija, prenosi Engadget.

Jubilej prodavnice stiže u periodu kada Play Store u velikoj mjeri evoluira. Kompanija je preradila Play Newsstand u Google News tokom 2018. godine, dok je u 2020. završio prebacivanje iz Play Music u YouTube Music. Tokom ove godine, Movies & TV sekcija će biti povučena, a sadržaj se prebacuje u TV aplikaciju.

Play Store je i dalje netaknut, ali je značajno više fokusiran na određene segmente nego što je to bio pre deset godina. Google je morao da povede računa i o sigurnosti, pa je tokom juna ove godine pooštrio svoju politiku korištenja, koja zahtijeva da sve aplikacije koriste Play Store sistem naplate.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti