back to top

Instagram testira novi dizajn: Ovo se neće svidjeti baš svima

Instagram polako, ali sigurno, postaje sve sličniji TikToku. Tokom razgovora s novinarima, direktor Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je kako kreću s testiranjem objava dugačkih fotografija (omjera 9:16).

“Možete objavljivati visoke videe, ali ne možete objavljivati visoke fotografije na Instagramu. Pa smo mislili da bi možda bilo dobro to izjednačiti”, rekao je Mosseri.

Trenutno, Intagram omogućuje objavu fotografija omjera 4:5, što znači da sve ostale fotografije koje su veće od tog omjera moraju biti rezane ili smanjivanje. No, uvođenjem dugačkih fotografija omjera 9:16, omogućit će korisnicima objavljivanje fotografija preko cijelog ekrana, kao što je to trenutno slučaj s Reelsima.

Međutim, ono što u Instagramu smatraju dobrom idejom, nije baš naišlo na odobravanje korisnika.

Pogotovo onih koji se za fotografiranje koriste klasičnim fotoparatom. I sam Mosseri je priznao da prikaz fotografije preko cijelog ekrana nije baš idealan za sve fotografije.

“Mislim da moramo napraviti veliki korak unatrag, zbrojiti se i otkriti što želimo napraviti kako bismo krenuli naprijed”, rekao je u intervjuu prošle sedmice Mosseri.

Kako će novi način prikaza fotografija biti primljen među korisnicima, tek treba vidjeti. Pogotovo jer su prema dosadašnjem dizajnu, dobar dio fotografije prekrivale objave i hashtagovi, pa je sam koncept prikazivanja fotografije preko cijelog ekrana zapravo bio promašen, prenosi The Verge.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti