iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere?

Apple obično sa svakom novom serijom implementira značajnija poboljšanja za kamere na iPhone modelima, međutim, prednja kamera je tokom posljednjih godina bila zanemarena.

To bi se moglo promeniti sa predstojećom iPhone 14 serijom, koja će se pojaviti kasnije tokom godine. Analitičar Ming-Chi Kuo je objavio novi izvještaj, koji se fokusira na prednju kameru serije.

Očekuje se da će prednja kamera imati autofokus, što znači da će ponuditi oštrije fotografije i ukupno bolji kvalitet slika. Pored toga, imat će sočivo od šest elemenata (umjesto pet elemenata), što će također doprinijeti poboljšanju kvaliteta slike.

Apple je poslednji put izvršio nadogradnju prednje kamere još 2019. godine, kada je iPhone 11 Pro predstavljen sa 12MP selfi senzorom. Vizualno, prednja kamera za iPhone 14 bi također trebalo da bude drugačija. Očekuje se izduženi otvor, koji stiže umjesto sadašnjeg izreza (zuba) u ekranu.

Raniji izvještaji su sugerisali da će Pro iPhone 14 modeli biti moćniji od standardnih modela, a na poleđini bi trebalo da imaju 48MP kamere, prenosi Mashable.

iPhone 14 dobija veliku nadogradnju prednje kamere? Noob.ba.

www.noob.ba

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Brano
Branohttps://itrevolucija.com
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULATNO OVIH DANA