back to top

iPhone 14 ima problema sa lomljenjem stakla kamere, nema odlaganja izlaska

Prema nalazima interne kontrole kvaliteta, dolazi do pucanja stakla na zadnjoj kameri što je dovelo do odluke da Apple ponovo preusmeri porudžbine za iPhone 14 kameru drugom dobavljaču jer odlaganja izlaska nove serije, neće biti. Takođe, time se predupređuju eventualni problemi sa adekvatnom isporukom novih uređaja tokom jeseni.

Prema izvorima koje navodi portal Macrumors, uticaj uočenog problema na obim isporuke novog iPhone 14 modela će biti minimalne, zahvaljujući uvođenju novog dobavljača u lanac nabavke za koga se Apple nada da će rešiti ovaj problem. Očekuje se da isporuke iPhone 14 prevaziđu one u vreme iPhone 13 modela, a Samsung navodno priprema čak 80 miliona ekrana za iPhone 14 tokom trećeg tromesečja ove godine.

Masovna proizvodnja kompletne iPhone 14 linije koj auključuje: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, počinje u avgustu, dok je lansiranje novih modela zakazano za septembar.

Očekuje se da će iPhone 14 linija doneti značjna poboljšanja na modelima višeg ranga u vidu novog izreza u obliku pilule i i rupicu koja će zameniti klasični dosadašnji “notch”, zatim tu je zadnja kamera rezolucije 48 MP, brži i bolji RAM, te opcija “always on” ekrana, prenosi benchmark.

www.haber.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti