Kako napraviti Apple ID bez kreditne kartice?

Vjerovatno znate dosta prijatelja ili ste čak i vi jedni od onih koji žive na Balkanu, ali spadaju u mali procenat ljudi koji koriste iPhone, a ne Android telefon.

Jedna od njegovih mana je ta što pravljenje Apple ID može biti problem, ako ne živite u zemlji kojoj je Apple odobrio da koriste njegovu prodavnicu. U tom slučaju ovo uputstvo će vam omogućiti da skidate besplatne aplikacije iz prodavnice. Kako napraviti Apple ID pročitajte u nastavku teksta.

Da bi dobili mogućnost kreiranja Apple ID naloga, a da ne idete u podešavanja, potrebno je da otvorite aplikaciju App Store, iTunes ili iBooks koja se već nalazi na desktopu vašeg uređaja.

Nakon ulaska u ovu aplikaciju otvoriće vam se paleta sa više ponuđenih aplikacija. Neke od njih su potpuno besplatne, a postoje i one za koje je neophodno izvršiti plaćanje.

Uđite na treću po redu stavku Top charts pa izaberite bilo koju besplatnu aplikaciju, igricu, videozapis, pjesmu ili knjigu. U ovom koraku nije važno koju od aplikacija ćete izabrati.

Važno je samo da je aplikacija na ponuđenoj listi besplatnih aplikacija. Pored svake od stavki sa desne strane nalazi se opcija Get potrebno je da  kliknete tu opciju i sačekajte nekoliko trenutaka dok se ne pokrene postupak preuzimanja aplikacije.

Na vašem displeju pojaviće se nova kartica u kojoj se traži da se prijavite sa odgovarajućim Apple ID nalogom koji još uvijek ne posedujete. Potrebno je da izaberete opciju izradi novi Apple ID. U ovom trenutku ulazite u fazu izrade vašeg Apple ID bez kreditne kartice.

Pratite upustva koja su ispisana na vašem ekranu. Ponuđene su vam četiri opcije, odnosno četiri načina plaćanja kreiranja Apple ID naloga (Visa, Master Card, Amex i Nijedno).

Da bi ste dobili Apple ID nalog potpuno besplatno neophodno je da izaberite četvrtu opciju Nijedno. Nakon što ste izabrali opciju besplatnog kreiranja ID naloga bez kreditne kartice morate da izvršite i ostale tražene korake koje vidite ispisane na kartici kako bi postupak registracije bio završen.

kako napraviti apple id bez kreditne kartice
Kako napraviti Apple ID bez kreditne kartice

Prvo

Unesite neophodne podatke koji se od vas traže. U prvom polju unosite vašu aktivnu email adresu. Važno je da imate mogućnost ulaska na tu adresu, odnosno odgovarajuću lozinku.

Drugo

U drugom polju je neophodno da unesete vašu jedinstvenu lozinku koju ćete koristiti svaki put kad želite da koristite vaš Apple ID nalog. Ova lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, mala i velika slova i brojeve.

Zbog sigurnosnih rizika kompanija Apple od vas traži i da popunite odgovore na ponuđena tri sigurnosna pitanja koja se koriste u slučaju da zaboravite podatke svog Apple ID-a. Izaberite pitanja za koja smatrate da se uvijek možete setiti odgovora na njih.

Treće

Treća opcija koja vam se nudi je rezervna email adresa. Ovo je email adresa koja se koristi u slučaju da zaboravite podatke vašeg primarnog email naloga. Takođe i kod ove email adrese je važno da imate pristup odnosno neophodnu lozinku.

Zatim sledi prostor za unošenje vašeg datuma i godine rođenja, a poslednje što se traži je da upišete vaše ime i prezime.

Na kraju forme imate mogućnost da izaberete da li želite da vas Apple obaveštava o novim proizvodima, uslugama i ažuriranjima, odnosno da li želite da primate obaveštenja koja su u vezi sa novim multimedijalnim sadržajima i aplikacijama.

Ukoliko ne želite primati dodatne obavesti putem email adrese nemojte odabrati tu opciju.

Nakon što ste završili postupak unošenja vaših  podataka potrebno je da pri dnu obrasca još kliknete na Kreiraj svoj Apple ID i procedura dobijanja naloga je gotovo završena.

Da bi va Apple ID bio u potpunosti aktivan i funkcionalan važno je još  da potvrdite email adresu koju ste unijeli na početku registracije u trećem koraku. Proverite vaše email sanduče.

Trebalo bi da ste od kompanije Apple dobili email poruku u kojoj se nalazi link pomoću kojeg možete overiti vašu email adresu.

Nakon što kliknete na taj link biće pokrenut novi prozor sa ovim sadržajem u kojem će pisati da ste uspešno verifikovali vaš Apple ID nalog.

Ovom verifikacijom se završava postupak kreiranja Apple ID bez kreditne kartice i vaš nalog je od sada u upotrebi za potpuno korišćenje uređaja, od sinhronizacije dokumenata, fotografija, kontakata pa sve do preuzimanja besplatnih aplikacija.

kako napraviti apple id bez kreditne kartice
Kako napraviti Apple ID bez kreditne kartice

Ukoliko se nađete u situaciji da nemate pristup App Store, iTunes ili iBooks aplikacijama, a neophodno vam je da brzo kreirate Apple ID nalog, posjetite slijedeći link.

Primjetio sam da mi se u nekim slučajevima neće ponuditi None, a ovo su najveći razlozi na koje trebate obratiti pažnju.

Obratite pažnju:

  • None opcija vam se neće pokazati ako već imate Apple ID pošto je ilegalno praviti više Apple ID-a. Apple kao i druge kompanije koriste spam filtere za svoj App Store, tako da ako pronađu konekciju između informacija koje ste unjeli i drugog korisničkog računa none opcije neće biti omogućena.
  • None opcija također neće biti omogućena ako dugujete Appleu novce na ovom ili drugom korisničkom računu. Prije nego što se none opcija pokaže morate otplatiti sve dugove.
  • Ako ste dio nečijeg Family Sharinga onda takođe nećete dobiti opciju za none. Osoba koja je glavni učesnik u Family Share opciji mora imati kreditnu karticu na svom Apple ID računu.
  • Ako imate mjesečnu pretplatu (Subscription) na neki servis, kao Spotify, Apple Music ili bilo što drugo opcija none neće postojati pošto vam je potreban način plaćanja da bi nastavili tu pretplatu. Poništite pretplatu da bi vam se pokazala none opcija.
  • U nekim slučajevima opcija none se neće pokazati ako koristite App Store po prvi put. Još nemamo potvrdu od Apple zašto se ovo nekima dešava a nekima ne. Ako imate kreditnu karticu možete je upisati i nakon što se prva aplikacja preuzme, možete otići u postavke i promjentiti opciju plaćanja u none.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti