back to top

Osnivači TikToka rade na muzičkoj streaming platformi koja će postaviti nove trendove

TikTok Music trebao bi pružiti korisnicima više od uobičajenih muzičkih streaming platformi te tako postaviti neke nove trendove u streaming industriji.

Sadržaj na TikToku donosi brojne trendove, uz koje se nerijetko veže neki audio isječak iz pjesama. Zahvaljujući tome, mnogi izvođači postali su popularni, a stari hitovi ponovno su se vratili na popise za reprodukciju.

Kako otkriva Insider, tvrtka iza koje stoji TikTok, ByteDance, podnijela je prijavu američkom Uredu za patente i zaštitne znakove za „TikTok Music“. Navodi se da je riječ o usluzi koja bi korisnicima omogućila kupovinu, reprodukciju, dijeljenje i preuzimanje glazbe. Drugim riječima, radi se o glazbenoj streaming platformi.

Osim standardnih funkcija glazbenih platformi, TikTok Music trebao bi omogućiti korisnicima i da stvaraju, dijele i preporučuje popise za reprodukcije, komentiraju glazbu, kao i audio te video prijenose uživo.

ByteDance već ima iskustva s glazbenim streaming platformama, pa im taj teren svakako nije nepoznat. Naime, u 2020. godini, izbacili su platformu Resso u Indiji, Indoneziji i Brazilu, koja dijeli štošta toga s nadolazećim TikTok Musicom, piše The Verge.

Resso je, inače, u decembru 2021. godine imao preko 40 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem Indije, Brazila i Indonezije, a te brojke samo rastu. Štoviše, Spotify je u Indiji između siječnja 2021. i 2022. godine doživio rast od 38 posto, dok je Resso dosegao vrtoglavih 304 posto.

Trenutno nije poznato kada će TikTok Music ugledati svjetlo dana, ali nagađa se da bi, baš kao što je TikTok učinio s društvenim mrežama, mogao promijeniti način na koji doživljavamo i koristimo glazbene streaming platforme.
BUG/PRESS

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti