Snapchat se priključio novom trendu: Opcija će na početku biti dostupna samo korisnicima Appleovih uređaja

Iako se ponekad čini da na društvenim mrežama više ništa novo ne može izmisliti te da će teško netko ugroziti dominaciju Facebooka i Instagrama, pojavio se TikTok koji je zaludio mlade korisnike i čiji je utjecaj tako snažan da ga je pokušao kopirati i Instagram. Taj pokušaj nije prošao najbolje.

Novi trend koji se pojavio s aplikacijom BeReal, a koji ponovno namjerava kopirati Instagram jest objava sadržaja snimljenog s dvije kamere. No osim na Instagram, slična opcija stiže i na još jednu popularnu društvenu mrežu – Snapchat, prenosi Engadget.

Ipak, prema onom što možemo pročitati na mreži, čini se kako će između BeReala i opcije koju priprema Snapchat biti osjetne razlike u načinu korištenja. Naime, BeReal se koristi samo kada korisnici prime poruku da je vrijeme za objavu fotografije snimljene s obje kamere, za što imaju dvije minute. Snapchat, čini se, neće koristiti takva ograničenja, već će korisnici opciju Dual Camera moći koristiti kako god i kad god žele.

Treba naglasiti kako je ova opcija sada dostupna samo za korisnike Appleovih telefona koji će, nakon nadogradnje aplikacije, moći u isto vrijeme mogu snimati videozapise ili fotografije s obje kamere, dok će korisnici pametnih telefona koje pokreće Android na tu opciju morati sačekati još nekoliko mjeseci.

Inače, iz Snapa su prvi put spomenuli tu opciju još u aprilu. Tada su spominjali da će ona biti dostupna u okviru tzv. “redateljskog moda” koji je namijenjen kreatorima i kreativcima za snimanje videa, ali umjesto tog moda, sada će se moći koristiti kao opcija Dual camera.


www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti