Snapchat uskoro uvodi pretplatu

Kako bi povećale svoje prihode, neke su društvene mreže i komunikacijske aplikacije počele eksperimentirati s uvođenjem pretplate, poput Twittera i Telegrama.

Twitter je tako uveo servis Blue, dok su iz Telegrama nedavno potvrdili kako će uskoro pokrenuti premium pretplatnički servis, ali u oba slučaja pristup dosadašnjim opcijama i dalje će ostati besplatan, ali oni koji žele neke nove i dodatne opcije, njih će morati platiti, prenosi Verge.

Popisu kompanija koji se okreću premium opcijama i pretplati uskoro bi mogli dodati još jednu, naročito popularnu među tinejdžerima i mladima – Snap. Tu su informaciju ove sedmice novinarima potvrdili iz same kompanije i čini se kako i oni planiraju primijeniti sličnu taktiku kao i Twitter i Telegram.

Snapchat bi, dakle, za sve korisnike ostao isti te će besplatno koristiti sve opcije koje i sada koriste, no oni koji od ove mreže traže nešto više, odnosno pristup nekim novim, ekskluzivnim i eksperimentalnim opcijama, trebat će plaćati pretplatu u okviru servisa Snapchat Plus. Snap već neko vrijeme internetno testira ovaj servis, a iako službenih informacija oko cijene pretplate nema, na Twitteru su se pojavili neslužbeni podaci prema kojima će mjesečni iznos pretplate iznositi 4,59 eura mjesečno, odnosno 45,99 eura godišnje.

Također, na istom profilu na Twitteru spominju se i neke dodatne opcije Snapchata Plus, poput mogućnosti da korisnici odaberu jednog korisnika kao svog najboljeg prijatelja, mogućnost promjene ikone Snapchata te uvid u veći broj analitičkih podataka poput korisnika koji su više puta pregledali više priče itd.

pressmediabih.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Brano
Branohttps://itrevolucija.com
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše fudbal. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informiše o svim sportskim dešavanjima.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

POPULATNO OVIH DANA