back to top

Twitter suspendovao nalog šefa internet tima SNS i 12 poslanika

Twitter je suspendirao naloge nekoliko poslanika i političara Srpske napredne stranke u Srbiji, kao i jednog Vladinog zvaničnika.

Među suspendiranim nalozima je i Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koga je na tu funkciju 2020. imenovala Vlada Srbije, javlja Radio Slobodna Evropa.

– Upravo mi je Tviter, bez obrazloženja, suspendovao nalog na kojem sam imao 34.000 pratilaca – potvrdio je Gujon u objavi na Facebooku.

Twitter je suspendirao naloge i 12 poslanika Srpske napredne stranke (SNS), koju predvodi aktuelni predsjednik Aleksandar Vučić.

Među njima su, kako je navela nevladina organizacija CRTA koja prati rad Skupštine, nalozi Nevene Đurić, Sandre Božić, Milice Nikolić, Jelene Obradović, Aleksandra Markovića, Krsta Janjuševića, Dušana Radojevića, Jelene Žarić Kovačević, Aleksandre Tomić, Staše Stojanović, Zorana Tomića i Andrijane Vasić.

Twitter je suspendirao i pojedine visoko rangirane članove SNS, a među njima je gradski menadžer u Beogradu Miroslav Čučković, kao i Slaviša Mićanović, za koga lokalni mediji navode da predvodi internet tim SNS.

Twitter se nije javno oglašavao po pitanju niza suspendovanih naloga u Srbiji, niti je kompanija bila dostupna za hitan komentar.

Na stranici kompanije objašnjava se da Twitter ima pravo da suspendira naloge koji krše pravila te društvene mreže.

Većina naloga koje suspendiramo suspendirana je zato što su neželjeni sadržaji, ili jednostavno lažni, i predstavljaju bezbjednosne rizike za Twitter i za sve koji koriste Twitter – navodi se na stranici.

Također, kako se objašnjava, ako kompanija sumnja da je neki nalog hakiran ili kompromitiran, može ga suspendirati dok ne bude osiguran i vraćen vlasniku naloga kako bi se smanjile potencijalno zlonamjerne aktivnosti izazvane kompromitacijom.

Kompanija također može suspendirati nalog i ako je prijavljeno da krši Twitter pravila o zloupotrebi

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti