back to top

Kako napraviti Gmail nalog?| ITRevolucija

U ovom tutorijalu pokazat ću vam kako započeti s upotrebom e-pošte, te kako napraviti Gmail nalog.

Trebaće vam:

Računar s pristupom internetu i web pretraživač instaliran na vašem računaru.

Kako napraviti Gmail korak po korak?

Korak 1: idite na Google

Otvorite internetski pretraživač i idite na Google početnu stranicu: : http://www.google.com, a zatim kliknite Gmail na gornjem desnom uglu stranice.

Korak 2: Otvorite račun

Sada se nalazite u delu “Prijava”. Budući da još nemate Google račun, morate ga izraditi. Kliknite Create an account.

Korak 3: Postavljanje

Da biste postavili svoj novi račun, Google treba neke informacije o vama – prvo, vaše ime i prezime. “Izaberite svoje korisničko ime” je jedinstvena e-adresa koju želite upotrebiti, a bit će postavljena prije “@ gmail.com”. Budući da mora biti jedinstven, Google moŽda mora proveriti dostupnost bilo kojeg imena koje odlučite kako biste bili sigurni da ga niko već ne koristi. Upišite naziv e-pošte u okvir “odaberite svoje korisničko ime”, a zatim ispunite ostale podatke.

Ako ime e-pošte koju ste zatražili nije dostupna, dobićete poruku koja kaže da neko već ima to korisničko ime i nudi vam neke alternative. Možete odlučiti prihvatiti jednu od alternativa ili upisati drugo ime i još jednom proveriti njegovu dostupnost. Ponovno ćete morati dovršiti neka druga polja. Možda ćete morati to učiniti nekoliko puta. Nakon završetka adrese e-pošte, dobro je zapisati ga kako biste se mogli podsetiti  dok ga ne zapamtite.

Moraćete izraditi šifru kako biste se sigurno prijavili na svoj račun. Google može objasniti da biste trebali isprobati jedan s najmanje 8 znakova da biste bili sigurni. Upotrebite slova i brojeve kako biste lozinku učinili sigurnijom i tešku za pogoditi. Možete dodati postojeću adresu e-pošte kako bi i vaša nova e-pošta sigurno bila sigurna.

kako napraviti gmail nalog

Korak 4:Verifikacija

Da biste pristupili sledećim koracima, prvo morate prihvatiti Googleovu privatnost i uslove , nakon što ga pročitate kliknete “I Agree“.

Google će od  vas sada tražiti da potvrdite svoj račun putem teksta ili
glasovnog poziva, odaberite željenu opciju i kliknite Continue.
Ako ste odabrali opciju SMS poruka, videćete novi prozor u kojem ćete morati uneti kod koji je Google poslao na vaš mobilni broj. Odaberite Continue  i čestitam zato što ste napravili svoj  Gmail račun.

Korak 6:Google mal dashboard

Bićete automatski preusmereni na nadzornu ploču usluge Gmail i nakon što pročitate sve informacije vađ Gmail je  spreman za upotrebu. S leve strane moći ćete videti vašu pristiglu poštu, poslanu poštu i otpad, takođe ćete moći sastaviti e-poštu s tog popisa.

Korak 7: Postavljenje proflne slike

Sada ćete podesit svoj račun. Možete otići u pristiglu poštu i započeti sa slanjem poruka  ili postaviti fotografiju koja će se prikazivati kao slika vašeg profila. Da biste postavili sliku profila, kliknite na ikonu profila u gornjem desnom uglu stranice i kliknite Change
Zatim možete preneti fotografiju spremljenu na vaš računar. Kada budete zadovoljni s odabranom slikom, odaberite Set as profile picture. To možete promeniti u bilo kojem trenutku tako da se vratite u podešavanje slike profila..

Kako napraviti Gmail nalog: Završna riječ

Možete završiti postavljanje svoje Google pošte klikom na dostupne resurse na nadzornoj ploči(dashboard).
Ovo su detaljna uputstva kako napraviti Gmail nalog koja svako može pratiti, tako da više nemate izgovor da se ne pridružite vašim prijateljima koji su odavno počeli pratiti trendove u svetu tehnologije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti