back to top

Najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje

Tokom posljednje decenije, kriptovaluta je stekla ogromnu popularnost. Prosječnom čovjeku kriptovaluta može biti zastrašujuća, ali ona je zapravo prilično dostupna, sve što vam treba je pametni telefon i nešto gotovine.

Ovo su najbolje aplikacije za kripto novčanik.

rainbow kripto novčanik

Rainbow

Rainbow je Ethereum novčanik otvorenog koda koji korisnicima omogućava upravljanje imovinom baziranom na Ethereum-u. Novčanik praktično omogućava korisnicima da kupuju Ethereum uz Apple Pay. Aplikacija omogućava korisnicima pristup najvećoj decentralizovanoj razmeni na svetu, Uniswap, kao i drugim DeFi platformama kao što su Aave i Compound.

Ljubitelji umjetnosti će također voljeti opciju kupovine NFT-a direktno sa tržišta kao što su OpenSea i Rarible. Korisnici mogu lako vidjeti trendovske kriptovalute na kartici Discover u aplikaciji, kao i kreirati listu za praćenje kriptovaluta. Aplikacija naglašava sigurnost korisnika i činjenicu da korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojom imovinom i direktno je posjeduju.

trust wallet

Trust Wallet

Trust je kripto novčanik koji omogućava korisnicima da kupuju, pohranjuju, šalju i razmjenjuju kriptovalute. NFT-ovi se također mogu pohraniti direktno u aplikaciju, što ga čini savršenim za ljubitelje umjetnosti. Decentraliziranim aplikacijama i blockchain igrama može se lako pristupiti putem preglednika aplikacije bez napuštanja aplikacije.

Kripto investitorima će se svidjeti investicione karakteristike aplikacije kao i koliko je lako pristupiti decentralizovanim servisima razmjene koji podržavaju novčanik s integriranim pristupom Uniswap-u i PancakeSwap-u.

najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje

MetaMask

MetaMask je kripto novčanik koji pomaže korisnicima da upravljaju imovinom zasnovanom na Ethereum-u.

Uz ovaj novčanik, korisnici mogu slati, primati, kupovati i razmjenjivati ​​tokene zasnovane na Ethereum-u, kao i pohranjivati ​​NFT-ove. MetaMask također služi kao Web3 pretraživač i omogućava korisnicima da se povežu na decentralizirani web i istražuju blockchain aplikacije. Aplikacija korisnicima olakšava kupovinu kriptovalute uz niz jednostavnih načina plaćanja, uključujući Apple Pay, Transak i MoonPay.

edge wallet

Edge

Edge je kripto novčanik otvorenog koda koji omogućava korisnicima da upravljaju svojom kripto imovinom. Korisnici mogu kupovati, prodavati, pohranjivati ​​i razmjenjivati ​​kriptovalute, a podržano je nekoliko glavnih kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Monero.

Edge naglašava sigurnost kao svoju osnovnu vrijednost, a korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojim sredstvima, pri čemu ni Edge ni treća strana nemaju pristup sredstvima ili podacima o transakcijama. Jedna od jakih sigurnosnih funkcija aplikacije uključuje opciju provjere autentičnosti s dva faktora kako bi spriječili hakera da pristupi vašem novčaniku čak i ako ima vaše korisničko ime i lozinku.

exodus novčanik

Exodus

Exodus je aplikacija za kriptovalute koja korisnicima omogućava slanje, pohranjivanje, razmjenu i primanje preko 180 kriptovaluta. Aplikacija je prilagođena investitorima, sa grafikonima kriptovaluta u realnom vremenu koji olakšavaju praćenje performansi imovine koju držite u svom novčaniku. Ozbiljni investitori također mogu uložiti svoju kripto imovinu putem aplikacije uz visoke kamatne stope. Ugrađena razmjena u aplikaciji olakšava brzu razmjenu vaše kripto imovine.

Exodus ozbiljno shvata korisničku podršku, ako naiđete na problem dok koristite aplikaciju, ljudska podrška je dostupna 24/7 da vam pomogne.

coinbase gdax

Coinbase

Coinbase je jedna od najvećih svjetskih aplikacija za kripto novčanik, sa preko 89 miliona korisnika. Korisnici mogu kupovati, prodavati, pohranjivati, trgovati i razmjenjivati ​​kriptovalute na korisničkom interfejsu, a podržan je širok spektar kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Dogecoin, Tether i Solana. Postavljanje vašeg računa je jednostavno; sve što treba da uradite je da povežete svoj bankovni račun. Kartica Trgovina prikladno prikazuje statistike kao što su najbolji dobitnici i gubitnici kriptovaluta, kao i vaša lična lista za praćenje kriptovaluta.

Investitori imaju priliku zarađivati ​​od svoje imovine u aplikaciji, a zainteresovani studenti mogu ažurirati svoje kripto znanje pomoću članaka vijesti u aplikaciji.

 

Coinomi

Coinomi je kripto novčanik koji korisnicima omogućava upravljanje više od 1700 tokena i altcoina. Coinomi podržava širok raspon funkcija, uključujući integrirane decentralizirane usluge razmjene i mogućnost jednostavne kupovine kriptovalute s vašom debitnom ili kreditnom karticom.

Integrirani DApps pretraživač korisnicima olakšava pregledavanje decentraliziranih aplikacija, a korisnici čak mogu kupiti vlastiti NFT domen direktno u aplikaciji. Korisnici koji naiđu na probleme mogu lako kontaktirati podršku za chat uživo u aplikaciji.

crypterium

Crypterium

Crypterium je kripto novčanik koji korisnicima omogućava kupovinu, skladištenje, prodaju i razmjenu najpopularnijih svjetskih kriptovaluta.

Kupovina kriptovalute je jednostavna: sve što vam treba je vaša kreditna kartica. Crypterium takođe ima svoju virtuelnu Visa karticu, koja korisnicima omogućava da koriste svoja sredstva Crypterium za podizanje gotovine sa bankomata u preko 200 zemalja i kupovinu putem interneta i van mreže.

Kartica Tržište u aplikaciji brzo pokazuje kako kriptovalute trenutno rade pomoću vizuelnih grafikona, a kartica Predviđanja prikazuje dnevne prognoze cijena pomoću umjetne inteligencije, sa prijavljenom stopom točnosti od 80%. Kripto investitori također mogu zaraditi visoku kamatu sa Crypterium štednim računima s visokim prinosom. Evo kratkog objašnjenja kako to možete učiniti.

Prva stvar koju trebate učiniti da počnete s ulaganjem je pronaći pravu platformu za razmjenu kriptovaluta. Trebali biste potražiti platformu koja je sigurna, regulirana i koja ima niske naknade za transakcije. Također biste trebali uzeti u obzir likvidnost platforme prije nego što je odaberete; nedostatak ugovornih strana spremnih za trgovinu mogao bi se pretvoriti u izgubljene prilike. Zatim morate razmisliti u koju je kriptovalutu najbolje ulagati.

Zapamtite da nisu sve kriptovalute stvorene jednake; neke su mnogo nestabilnije od drugih. Stoga je najbolje istražiti kriptovalutu u koju planirate uložiti prije donošenja bilo kakve odluke. Ali prije nego što počnete s ulaganjem, zapamtite da kriptovalute zahtijevaju dobru sigurnost, tako da morate biti oprezni. Transakcije kriptovaluta ne mogu se poništiti kada se jednom dodaju u blockchain, tako da ako je vaš račun kompromitovan i vaša sredstva budu ukradena, oni bi vrlo lako mogli nestati zauvijek.

blockchain.com

Blockchain.com

Blockchain.com je jedan od najpopularnijih svjetskih kripto novčanika koji omogućava korisnicima da kupuju, prodaju, pohranjuju i razmjenjuju svoju digitalnu imovinu. Kupovina kriptovalute je jednostavna; sve što trebate učiniti je povezati svoju kreditnu ili debitnu karticu s aplikacijom. Investitori mogu zaraditi visoku kamatu na svoju kriptovalutu otvaranjem nagradnog računa u aplikaciji. Blockchain.com shvaća sigurnost ozbiljno s dostupnom verifikacijom u dva koraka. Novčanik je takođe novčanik sa privatnim ključem, tako da niko ne može pristupiti sredstvima u novčaniku osim vlasnika.

 

Prije bilo kakvih konkretnih radnji, najbolje je dobro istražiti kripto tržište

Kripto svijet je eksplodirao u popularnosti, ali je i dalje tržište u razvoju.

Iako su ove aplikacije za novčanik zgodan način za brzo i jednostavno pohranjivanje i pristup digitalnoj imovini, važno je da izvršite dužnu pažnju i istražite aplikacije za kriptovalute koje odlučite koristiti.

Napisao: Ivan Hečimović

Članak Najbolji kripto novčanici za mobilne uređaje prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti