back to top

Ovo su mjesta na kojima je rizično puniti mobitele!

Punjenje mobitela na javnim mjestima mnogima se čini kao ‘posljednje utočište’ kada je u pitanju prazna baterija, ali to itekako može biti rizično.

Prema pisanju portala Geek, ovo su mjesta na kojima trebate izbjegavati punjenje:

Zračne luke prepune su dostupnih mjesta za punjenje. Kako ne biste postali žrtva hakera, najsigurnije je da nosite svoj pribor za punjenje.

Željezničke stanice i kolodvori su isto tako mjesta na kojima hakeri mogu postaviti besplatno mjesto za punjenje. Kad spojite telefon na USB priključak, podaci s telefona mogu biti prekopirani.

Ni hoteli i njihovi USB priključci za punjenje nisu najsigurnija mjesta. Hotelske sobe su također dostupne hakerima koji onda mogu kopirati podatke s telefona ili vam na telefonu instalirati zlonamjerne softvere.

Unajmljeni automobili su mjesta u kojima možete pronaći USB punjače. Umjesto da koristite javne USB punjače, preporučuje se da koristite adaptere s električnom utičnicom ili da imate sa sobom prijenosne punjače.

Turističke atrakcije, poput gradova koji su popularni za turiste, imaju više mjesta za punjenje. Samim time je opasnije puniti mobitel na takvim mjestima.

Trgovački centri spadaju također u mjesta na kojima hakeri mogu kopirati s mobitela vaše lozinke, bankovne podatke, osobne kontakte i drugo.

Ovo su mjesta na kojima je rizično puniti mobitele! Noob.ba.

www.noob.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti