Samsung Galaxy Tab S9 serija

Samsung Galaxy Tab S9 serija – uvod

Nije tajna da Samsung ima premium proizvode, te da od njih očekujemo samo najbolje. Očekivanja koja smo imali od Galaxy Tab S9 serije su bila visoka, a Samsung ih je opet uspio nadmašiti.

Ova južno korejska kompanija je 26. srpnja predstavila tri nova tableta koja su dio Galaxy Tab S9 serijeGalaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ i Galaxy Tab S9 Ultra. Iako uređaju estetski sliče na prijašnju seriju, mnogo toga se primijenilo ‘ispod haube’ i prilično smo oduševljeni viđenim.

Premium hardver i vrhunski ekrani

galaxy tab s9, galaxy tab s9+ i galaxy tab s9 ultra

Ono što će vam vrlo vjerojatno prvo privući pažnju su veličina tableta i kvaliteta ekrana kojeg tablet ima. Odlična vijest je da unutar ove serije imate tri modela s tri različite veličine ekrana. Najveći i najjači model – Galaxy Tab S9 Ultra – ima dijagonalu od 14.6 inča, dok Galaxy Tab S9 i Galaxy Tab S9+ imaju 11 inča, odnosno 12.4 inča.

Kada spominjemo ekran, moramo reći da je upravo ekran dobio ogromni skok u odnosu na prijašnji model. Sva tri modela Galaxy Tabs S9 serije imaju briljantni AMOLED 2X ekran koji podržava dinamičnu brzinu osvježivanja koja varira od 60 do 120Hz. To je, naravno, odlično jer će se tablet prilagoditi vašim potrebama, te će pri tome optimalno upravljati baterijom i potrošnjom iste.

Kako bi korištenje tableta bilo još bolje, Samsung je integrirao i tehnologiju zvanu Vision Booster. Ona vam automatski podešava svjetlinu ekrana, ovisno o vašoj okolini. Jer, realno, danas tablete koristimo u svim uvjetima. I kod kuće u zamračenoj prostoriji, kao i na sunčanoj terasi omiljenog kafića. U oba slučaja, želite da vam ekran ostane životopisan i da izgleda što je bolje moguće.

Ako tablet koristite za gledanje omiljenih filmova i serija na plaži, dobra vijest je što Samsung Galaxy S9 tableti imaju IP68 certifikat, odnosno zadovoljavaju IP68 standarde. To znači da su otporni na prašinu i vodu. U to ulazi i Samsung S Pen o kojem ćemo više reći u nastavku teksta.

galaxy tab s9, galaxy tab s9+ i galaxy tab s9 ultra

Audio čarolija u AKG izvedbi

Kako većina nas koristi tablete danas? U mnogo slučajeva, koristimo ih kao zamjenu za prijenosno računalo, te reprodukciju multimedijskog sadržaja – od gledanja filmova i serija, do gledanja videa na YouTubeu, Twitchu, konzumiranja sadržaja na društvenim mrežama i sl.

Ako spadate u ovu skupinu korisnika i često reproducirate multimediju na tabletu, bit ćete oduševljeni čuti da Galaxy Tab S9 serija donosi 20% veće zvučnike i da je zvuk vrlo impresivan. Naravno, to nije sve. Korisnici sada mogu birati i predefinirane postavke zvuka ovisno o potrebama i tome da li igrate igrice, gledate filmove ili sudjelujete u video pozivima. Naravno, zvuk možete i sami prilagoditi, ali zašto ne iskoristiti ono što je već predefinirano i provjereno?

Da bismo zaokružili sliku i da bi tablet mogao raditi fantastično kao što radi, moramo spomenuti mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Radi se o novoj generaciji procesora koja pogoni Galaxy Tab S9 seriju i koja se koristi u Samsungovim flagship mobitelima. Riječ je o nevjerojatno brzim procesorima koji će vam pomoći da svakodnevni zadaci koje radite teku glatko i ne smetano. Nebitno da li je riječ o pisanju email poruke ili intenzivnoj sesiji igranja igrica. U oba slučajeva, ovi će raditi besprijekorno.

Dodaci koje morate imati za potpuno iskustvo

samsung galaxy tab s9 serija

Dodaci su ti koji uistinu otključavaju puni potencijal ovog tableta. Ti dodaci dolaze u tri oblika: kao standardna S Pen olovka, nova S Pen Creator Edition olovka i Smart Book Cover.

S tabletom dolazi standardna S Pen olovka koja zadovoljava IP68 standard te je otporna na prašinu i vodu. Samim time ju možete koristiti na mnogim mjestima i niste ograničeni samo na svoj stan ili kuću. Kreativnost možete izraziti bilo gdje i bilo kada, bez obzira na vremenske uvjete.

Ako vam obični S Pen nije dovoljan, definitivno preporučujemo da probate “Creator Edition” olovku koja je napravljena od drugačijeg (teksturiranog) materijala (za bolje držanje), te ima širi kut nagiba kako biste lakše pisali i stvarali.

I za kraj, tu je i Smart Book Cover koji će vam omogućiti da tablet stoji ispred vas horizontalno ili vertikalno, bez da ga vi morate pridržavati rukama. Vjerujemo da će mnogima ovo biti “must have” dodatak, posebice onima koji rade na tabletu duže vremenske periode. Ako vam ni to nije dovoljno, možete kupiti Book Cover Keyboard futrolu koja će vam pomoći simulirati stolno računalo. Osim što će pridržavati vaš tablet, tu ćete još imati i standardnu tipkovnicu na kojoj možete napisati mailove, dokumente, poruke i sl.

Ništa bez vrhunskog softvera

galaxy tab s9, galaxy tab s9+ i galaxy tab s9 ultra

Hardver je ažuriran i definitivno je odličan. Dodaci su također izuzetno korisni, stoga preostaje pitanje – što je sa softverom i ima li tu kakvih novosti? Ima, naravno!

Ovaj tablet je napravljen fantastično i definitivno će ga mnogi koristiti umjesto laptopa kako bi bili produktivni. Vjerujemo da ćete tada posegnuti prvo za Dex načinom rada i mogućnošću spajanja Galaxy Tab S9 tableta na veliki ekran ili TV. Plus, tako možete lako povećavati prozore, simultano gledati i dokumente, na primjer, i prezentaciju ili galeriju slika. Ovisno o vašim potrebama.

Ono što ćemo mi definitivno koristiti, osim Dex načina rada, je GoodNotes aplikacija koja je prvi puta dostupna na Android uređaju i to ekskluzivno za Galaxy korisnike. Vjerujemo da ćete tu iskoristiti puni potencijal svoje S Pen olovke, a moramo napomenuti i da bilješke napravljene na Galaxyju možete dijeliti i editirati na svim platformama.

I za kraj bismo spomenuli činjenicu da se Galaxy Tab S9 serija tableta savršeno uklapa u Galaxy ekosustav. Možete ga lako povezati s drugim uređajima, te koristiti odlični Multi Control za kopiranje/lijepljenje teksta, te povlačenje teksta i slika između uređaja. Možete upravljati svojim pametnim telefonom pomoću Galaxy Tab S9 podloge osjetljive na dodir.

Ne tražite dalje

samsung galaxy tab s9 serija

Stoga, ako tražite odličan tablet za bilo koju namjenu (privatnu ili poslovnu), definitivno biste trebali razmisliti o Galaxy Tab S9 seriji (Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ i Galaxy Tab S9 Ultra).

Uređaji će biti dostupni po preporučenim maloprodajnim cijenama:

  • Tab S9 (WiFi, 8+128) od 929 EUR
  • Tab S9+ (WiFi, 12+256) od 1.159 EUR
  • Tab S9 Ultra (WiFi, 12+256) od 1.399 EUR

Piše: Boris Plavljanić

Članak Samsung Galaxy Tab S9 serija first appeared on PC CHIP.
pcchip.hr

Preporuka:

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

Kako urediti LinkedIn profil

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti