back to top

Top 5 jeftinih tableta do 300 eura u 2023

Top 5 jeftinih tableta do 300 eura u 2023. – uvod

Prije nekoliko godina jeftini ili “budžetni” tableti bili su označeni kao proizvodi lošijeg kvaliteta sa softverom punim grešaka, neprivlačnim dizajnom i nekvalitetnim hardverom. Danas smo razvojem tržišta došli u situaciju da imamo zaista impresivne tablete koji se već mogu kupiti po cijeni od oko 300 eura.

Bilo da tražite tablet za striming sadržaja ili vam je potreban kao uređaj za produktivnost za obrazovanje ili posao, na tržištu postoji niz opcija poznatih i pouzdanih brendova. Nedavni trend je sve veći broj Android aplikacija koje su optimizirane za tablete i prilagođene većim ekranima, tako da više ne morate toliko brinuti o problemima kompatibilnosti.

U nastavku donosimo listu pet najboljih jeftinih tableta do 300 eura u 2023. godini, pa smo sigurni da ćete među njima pronaći uređaj koji vam najviše odgovara po cijeni i performansama.

xiaomi redmi pad
  1. Xiaomi Redmi Pad

Xiaomi je brend poznat po trenutno možda najboljem omjeru cijene i kvaliteta i karakteristikama kada su pametni telefoni u pitanju. To još treba dokazati tabletima, ali je evidentno da i ovi uređaji idu u sličnom smjeru.

Xiaomi Redmi Pad koji je objavljen u oktobru prošle godine trenutno se može naći po cijeni nešto višoj od 200 eura, ali zato dobijate 128 GB interne memorije i 4 GB RAM-a uz opcionu nadogradnju na 6 GB. Postoji i verzija tableta od 64GB/3GB, ali nije toliko jeftinija i definitivno se više isplati nabaviti kombinacije od više gigabajta jer se razlika zaista osjeti.

Kombinirajte gore navedene specifikacije sa ekranom visoke rezolucije koji radi na 90 Hz do 400 nita, dodajte vrlo dobru dugotrajnu bateriju i teško je zamisliti bolji balans između cijene i performansi.

Nedostatak slota za slušalice i nekompatibilnost štitnika tastature ili olovke na tržištu sa uređajem mogu se navesti kao mali minus.

U krajnjoj liniji, Xiaomi Redmi Pad je naš prvi izbor i sveukupno najbolji proračunski tablet u prvoj polovini 2023.

samsung galaxy tab a7 (2020)
  1. Samsung Galaxy Tab A7 Lite

Ako tražite jeftin tablet koji ima najnovije iskustvo softvera One UI, ne tražite dalje od Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Ovaj uređaj ima vrlo dobar 1080p ekran i solidan dizajn, a dolazi u kombinaciji od 32 GB interne memorije i 2 ili 3 GB RAM-a.

Sve ovo možete imati po cijeni 130 eura i teško da možete dobiti takve karakteristike za tako malu količinu, posebno od brenda kao što je Samsung. Naravno, ne mogu se očekivati ​​čuda od performansi ovog tableta, ali je odličan za normalan streaming i surfovanje internetom. Nedostaci se osjećaju kod rezolucije koja bi svakako mogla biti bolja i kod otvaranja velikog broja aplikacija, jer tada dolazi do zaustavljanja rada.

Svakako najveća prednost ovog uređaja je premium Samsung One UI varijanta operativnog sistema, tako da njegovi korisnici ni na koji način neće biti uskraćeni za originalno iskustvo na tom Android interfejsu.

samsung galaxy tab s6 lite
  1. Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite je jedan od tableta koji su na samoj gornjoj granici jeftinih i donjoj granici onih srednjeg ranga, jer mu se cijena kreće oko 300 eura. Njegov Snapdragon 720G procesor se pokazao izuzetno dobrim, a Wi-Fi i Bluetooth povezivanje su definitivno odlične karakteristike na ovom uređaju. Dolazi u varijantama sa 64 ili 128 GB interne memorije i 4 GB RAM-a, što u kombinaciji sa odličnim procesorom zaista pruža korisniku ugodno iskustvo koje je dovoljno za solidno igranje igara.

Iz tog razloga se može reći da Samsung Galaxy Tab S6 Lite ima odlične performanse, pruža fluidno Android iskustvo, a uz sve to uz uređaj dobijate i S Pen olovku koja je idealan dodatak za radne aktivnosti. .

Jedina vidljiva mana uređaja je kamera koja ima ispodprosječnu rezoluciju, ali sve ostalo zaista radi u najboljem redu i oduševit će vas. Tablet je pušten na tržište prije dvije godine, ali je Samsung odlučio da osvježi ponudu i napravi još jedan ciklus dostupnosti s njim 2022. godine, tako da ćete lako pronaći Samsung Galaxy Tab S6 Lite na popustu.

lenovo smart tab m10 fhd plus
Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus
  1. Lenovo Tab M10 Plus

Lenovo Tab M10 Plus koji se mogu naći po ceni 200 eura zaista nudi mnogo. Možda je najpogodniji za streaming u 2K rezoluciji jer ima veliki ekran od 10 inča koji je iznenađujuće kvalitetan, a sam uređaj je dizajniran za horizontalnu upotrebu.

Posebno treba napomenuti da sa jednim punjenjem možete gledati do 12 sati video sadržaja, što znači da ćete, na primjer, lako završiti cijelu sezonu određene serije na Netflixu.

Njegov Helio G80 je osrednji procesor i ne predstavlja sam vrh ponude, ali Lenovo Tab M10 plus je više nego sposoban za obavljanje svakodnevnih zadataka. Može se naći u kombinacijama od 32 GB/2 GB RAM-a, 64 GB/4 GB RAM-a i 128 GB/4 GB RAM-a.

Nije najpogodniji za ozbiljan multitasking i ugrađeni zvučnici nisu najboljeg kvaliteta, ali za izuzetno povoljnu cijenu dobijate odličan tablet koji je idealan za nadoknađivanje i gledanje omiljenih serija i filmova.

samsung galaxy tab a8
  1. Samsung Galaxy Tab A8

Samsung Galaxy Tab A8 je mnogima omiljeni tablet jer su svi njegovi prethodnici imali isti kvalitet, a garancija su mu bile dobre performanse, povoljna cijena i odlična implementacija Android sistema.

Ovo nije tablet koji će vas oduševiti svojim moćnim performansama i koji je više “user-friendly” tako da ga svaki korisnik može koristiti prema svojim potrebama. Karakteristike Samsung Galaxy Tab A8 su lagan i kompaktan dizajn, Android 13 verzija operativnog sistema i odlična baterija, čiji su testovi pokazali natprosečne performanse.

Tablet dolazi u raznim kombinacijama, od kojih je najslabija 32 GB interne memorije i 2 GB RAM-a, pa obratite pažnju na njih prilikom kupovine. Zbog odlične baterije, ovaj tablet je najpogodniji za streaming i oduševit će vas.

Nije vrhunski i nije moćan uređaj, ali će se svidjeti mnogim korisnicima jer zaista pruža odličan kvalitet po cijeni od samo 200 eura.

Napisao: Ervin Mičetić

Objava Top 5 jeftinih tableta do 300 eura u 2023. prvi put se pojavila na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Preporuka:

Kako urediti LinkedIn profil

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

Izreke i citati o sreći

Xiaomi Redmi Note 12 Pro: Recenzija – Vrlo dobar telefon iz srednjeg cjenovnog ranga

Strategija Kako zaraditi novac u online kazinima

Obsidian vs. Pojam: Koja je aplikacija za bilježenje bolja?

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti