back to top

Aplikacije za ljubitelje filmova – Koje su najbolje?

Aplikacije za ljubitelje filmova su nezaobilazan alat svakog filmofila u današnje vrijeme.

Gledanje filmova uz televizor i uvaljeni u fotelju uvijek je dobar način završavanja naporne sedmice ili dobre stare zabave uz prijatelje i porodicu. Premda ćete na internetu pronaći beskonačnu količinu  preporuka, ponekad nije baš lako pronaći sve što želite znati o nekom filmu. Sakupili smo neke korisne aplikacije za filmoljupce koje će vam pomoći pri gledanju i izboru dobrih filmova.

Najbolje aplikacije za ljubitelje filmova

IMDb

Aplikacija IMDb, kao i stranica, služi kao jako dobro mjesto za otkrivanje novih filmova, kao i mnogih vijesti i informacija o industriji zabave. Možete ju koristiti kao ekstenziju stranice ili kao alat za otkrivanje novih stvari za gledanje.

Uz veliku kolekciju recenzija i informacija o zvijezdama koje glume u filmovima, sigurno ćete pronaći nešto što vas zanima. Također imate opciju stvaranja računa pomoću kojeg možete ocjenjivati filmove koje ste gledali, pratiti glumce i dobijati nove informacije o filmovima koji vas zanimaju. IMDb možete instalirati na iOS-u i Androidu.

aplikacije za ljubitelje filmova
Aplikacije za ljubitelje filmova - Koje su najbolje?

Netflix

NETFLIX je jedna od najpopularnijih aplikacija za strujanje filmova i serija širom svijeta. Ova platforma pruža širok izbor sadržaja različitih žanrova, uključujući akciju, komediju, drama, naučnu fantastiku, dokumentarce i još mnogo toga. Bilo da tražite najnovije hitove ili klasike, NETFLIX ima bogatu biblioteku sadržaja koja zadovoljava raznolike ukuse korisnika.

Jedna od ključnih značajki ovog servisa je njihova originalna produkcija. Aplikacija nudi širok spektar originalnih serija i filmova koji se ekskluzivno emitiraju na platformi. Od mega popularnih serija poput “Narcos” i “Stranger Things” do dojmljivih filmova poput “Roma” i “The Irishman”, NETFLIX je postao prepoznatljiv po svom visokokvalitetnom originalnom sadržaju. Ovi naslovi privlače publiku iz cijelog svijeta i često su nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima.

aplikacije za ljubitelje filmova

Aplikacija također nudi personaliziranu preporuku sadržaja. Koristeći algoritme temeljene na vašem prethodnom gledanju, ocjenama i preferencijama, aplikacija će vam preporučiti filmove i serije koje biste mogli voljeti. Ova značajka olakšava otkrivanje novih naslova i omogućava korisnicima da istraže širi spektar sadržaja koji odgovara njihovim interesima. Također je moguće stvarati liste za gledanje, označavati omiljene naslove i primati obavijesti o novim epizodama serija ili filmovima koji su vam zanimljivi.

Ovaj servis također nudi mogućnost preuzimanja sadržaja za gledanje bez internetske veze. Korisnici mogu preuzeti filmove i epizode serija na svoje mobilne uređaje kako bi ih mogli gledati kad god žele, čak i kada nisu spojeni na Wi-Fi mrežu. Ova značajka je iznimno korisna za putovanja ili situacije kada želite gledati omiljene naslove na putu.

HBO MAX

HBO MAX je popularna aplikacija za ljubitelje filmova koja pruža širok spektar sadržaja iz svijeta filma i televizije. Aplikacija je razvijena od strane HBO-a, poznatog proizvođača kvalitetnih serija i filmova, što garantira visoku kvalitetu sadržaja koji je dostupan korisnicima.

Prva značajna karakteristika HBO MAX-a je bogata biblioteka filmova i serija. Aplikacija nudi širok izbor filmskih klasika, blockbuster hitova, nezavisnih filmova i originalnih HBO produkcija. Korisnici mogu istraživati ​​i gledati sadržaj iz različitih žanrova, uključujući akciju, avanturu, komediju, dramu, triler i još mnogo toga. Ova raznolikost sadržaja omogućava ljubiteljima filmova da pronađu nešto što odgovara njihovom ukusu.

aplikacije za ljubitelje filmova
Aplikacije za ljubitelje filmova - Koje su najbolje?

Druga ključna značajka HBO MAX-a je mogućnost personalizacije sadržaja. Aplikacija nudi personalizirane preporuke temeljene na korisnikovim preferencijama i prethodnom gledanju. Ovo omogućava korisnicima da otkriju nove filmove i serije koje bi mogli voljeti, temeljeno na njihovom interesu za određene žanrove ili glumce. Također je moguće kreirati liste za gledanje i označiti omiljene naslove, što olakšava organizaciju sadržaja i pristupanje omiljenim filmovima.

Treća značajka HBO MAX-a koju treba spomenuti je mogućnost preuzimanja sadržaja. Korisnici mogu preuzeti filmove i epizode serija na svoje uređaje kako bi ih mogli gledati bez internetske veze. Ovo je posebno korisno za putovanja ili situacije kada korisnik nije spojen na Wi-Fi mrežu. Preuzeti sadržaj ima rok trajanja, ali korisnici mogu jednostavno obnoviti preuzimanje kako bi ga nastavili gledati.

aplikacije za ljubitelje filmova
Aplikacije za ljubitelje filmova - Koje su najbolje?

Zadnja, ali svakako ne i manje važna značajka HBO MAX-a je mogućnost istovremenog gledanja na više uređaja. Korisnici mogu istovremeno strujati sadržaj na različitim uređajima, poput pametnih telefona, tableta, pametnih televizora ili računala. Ovo je idealno za obitelji ili grupe prijatelja koji žele gledati različite filmove ili serije istovremeno. Također, HBO MAX pruža funkciju sinkronizacije gledanja, omogućavajući korisnicima da zajedno gledaju sadržaj, bez obzira na to gdje se nalaze.

RunPee

Koliko mislite da znate o filmovima? Možete li prepoznati filmove samo po slici ili sceni koju ste u njemu vidjeli? Guess The Movie je filmski kviz koji testira vaše znanje o filmovima prikazivanjem raznih scena. U igri postoji 20 nivoa zabavnih minimalističkih plakata prema kojima morate otkriti o kojem se filmu radi.

Ako imate sreće, vidjet ćete poznato lice ili logotip kojeg možete prepoznati ili možda čak – otkrijete zanimljivu scenu koja vas potakne da pogledate neki film vrijedan gledanja. Uz stotine slagalica i zadataka, kviz je jako dobar način za ubijanje vremena i vježbu sjećanja. Guess The Movie možete preuzeti na iOS-u i Androidu.

aplikacije za ljubitelje filmova
Aplikacije za ljubitelje filmova - Koje su najbolje?

AMAZON PRIME

AMAZON PRIME je popularna aplikacija za strujanje filmova i serija koja pruža širok spektar sadržaja za svoje korisnike. Jedna od najvažnijih karakteristika AMAZON PRIME-a je mogućnost pristupa Amazonovoj biblioteci sadržaja, koja uključuje veliki izbor filmova, serija, dokumentaraca i originalnih produkcija. Bilo da tražite popularne naslove, klasike ili ekskluzivne Amazonove originalne serije poput “The Marvelous Mrs. Maisel” i “The Boys”, AMAZON PRIME nudi širok izbor za sve ukuse.

Ovaj servis također nudi brzo i praktično isporučivanje proizvoda kupljenih putem Amazona. Pretplatnici na AMAZON PRIME imaju korist od brze i besplatne dostave na širok izbor proizvoda, uključujući knjige, elektroniku, odjeću i još mnogo toga. Ova značajka čini AMAZON PRIME još atraktivnijim, jer pretplatnici mogu uživati u pogodnostima brze dostave i jednostavnoj kupovini, sve na jednom mjestu.

aplikacije za ljubitelje filmova
Aplikacije za ljubitelje filmova - Koje su najbolje?

Jedna od značajki koja izdvaja ovaj servis je mogućnost pristupa Prime Video kanalima. Pretplatnici mogu nadograditi svoj AMAZON PRIME račun i dodati premium kanale poput HBO-a, Showtime-a, Starza i drugih, kako bi imali pristup još više sadržaja. Ovo je odlična opcija za one koji žele pratiti omiljene serije ili filmove koji se emitiraju na ovim kanalima, sve putem jedne aplikacije.

Aplikacija također nudi mogućnost preuzimanja sadržaja za gledanje bez internetske veze. Korisnici mogu preuzeti filmove, serije i epizode na svoje uređaje kako bi ih mogli gledati kad god žele, čak i kada su izvan dosega Wi-Fi mreže. Ovo je posebno korisno za putovanja ili situacije kada korisnik želi gledati omiljene naslove bez brige o internetskoj vezi.

Pročitaj još:

Najbolji besplatni softver za oporavak podataka u 2023

LOZINKA Kako odabrati sigurnu lozinku?

Najbolji filmovi na Netflixu u 2023.

Televio, nova usluga gledanja televizije putem interneta od nedavno je dostupna i u Hrvatskoj

Samsung Unbox and Discover 2023, otkrio detalje novih televizora

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti