back to top

Free VPN – razlika između besplatnog i plaćenog VPN-a

Free VPN – razlika između besplatnog i plaćenog VPN-a

Što je to free VPN?

Prije nego vam objasnimo što je to free VPN, objasniti ćemo vam što je to uopće VPN. VPN je skraćenica za virtualnu privatnu mrežu. VPN je softver koji je instaliran na nekoliko uređaja povezanih na internet. Nakon što je VPN aktiviran, stvara se sigurni tunel između vas i internetske mreže. Na taj način će informacije koje prolaze kroz njega biti šifrirane. Također, imajte na umu da se aktivacija vrši spajanjem na udaljeni VPN poslužitelj.

Tako ćete dobiti novu lažnu IP adresu, a vaša će biti skrivena. Definicija VPN-a je ista bez obzira na koji uređaj ga namjeravate instalirati. VPN softver nije samo kompatibilan na vašem računalu, već se može instalirati i na pametni telefon (bez obzira da li ste na iOS-u ili Androidu) ili na tabletu. Tada je riječ o VPN aplikaciji. To je vrlo jednostavan proizvod za korištenje. U nastavku teksta nešto više o tome za što se koristi VPN i koji je najbolji free VPN.

Za što se koristi free VPN?

U prijašnjem odlomku ukratko je prikazano što je to VPN, prije nego se objasni što je to free VPN. U ovom će se odlomku ukratko objasniti za što se koristi VPN. VPN služi za zaštitu vaših podataka na internetu. VPN-ovi su poznati po svojoj sposobnosti da osiguraju vezu korisnika interneta. Šifriranjem prometa koji ulazi i izlazi s vašeg uređaja, VPN-ovi otežavaju pristup vašim web podacima. Osim toga, čak i ako bi zlonamjerna osoba zaplijenila informacije o vama, ne bi ih mogla koristiti jer VPN softver koristi vrlo moćne algoritme za šifriranje.

VPN-ovi stoga štite sve vaše osobne podatke (lozinke, bankovne podatke, konzultirane web stranice itd. ). Drugi razlog zašto ljudi koriste VPN je anonimizacija pregledavanja. Kada pretražujete na nezaštićenoj mreži, kao što je na primjer na javnim mjestima, aktivacija VPN-a će eliminirati rizik od krađe identiteta i online praćenja. Svakome se preporučuje da koristi VPN ukoliko posjećuje internet stranice za koje nije siguran da su sigurne. U nastavku teksta nešto više o free VPN.

Proton free VPN

Ako tražite free VPN koji je pouzdan, siguran i bez ograničenja propusnosti, Proton free VPN je za vas. U početku poznat po svojoj sigurnoj usluzi za razmjenu poruka, danas se etablirao kao jedan od najboljih besplatnih VPN-ova. Nema ograničenja propusnosti, nema pohrane dnevnika itd. Ova aplikacija se može koristiti i na iOS, Android, Mac i Windows uređajima.

Treba napomenuti da ćete tijekom prvih sedam dana nakon vaše besplatne pretplate imati besplatan pristup ProtonVPN Plus. Alternativa Proton VPN-u je VPN Hide. me. Besplatni VPN-ovi su traženi od osoba koje nisu financijski dobro stojeće, ali svejedno žele zaštiti svoje podatke na internetu. S obzirom na to da je riječ o besplatnoj verziji VPN-a, s njom dolaze i određene manjkavosti. Problem kod besplatnih VPN-ova je taj što ne pruža jednaku brzinu usluge, ali i raspon usluge koje pružaju VPN-ovi koje treba platiti. Isto tako besplatni VPN-ovi se ne mogu koristiti u svim državama svijeta.

Tagovi:

Free VPN – razlika između besplatnog i plaćenog VPN-a Arz.hr.

www.arz.hr

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti