iPhone 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 – Najprodavaniji uređaji u 2023

iPhone 14 Pro Max ili Samsung Galaxy S23?

Sa sigurnošću se može reći da industrija pametnih telefona trenutno ne stoji dobro kao prethodnih godina. Prodaja je opala u svim kompanijama i ekosistemima, a mnogi ljudi jednostavno ne kupuju pametne telefone. Međutim, čini se da segment vrhunskih pametnih telefona napreduje jer ljudi, odnosno tehnološki entuzijasti, i dalje kupuju telefone, ali samo one koji koštaju 500 eura i više. A ako niste pogodili, iPhone 14 Pro Max je na samom vrhu.

iPhone 14 Pro Max Vs Samsung Galaxy S23

Pametni telefoni postali su neizostavni dio naše svakodnevice, omogućavajući nam da ostanemo povezani, obavljamo poslove, zabavljamo se i pristupamo informacijama s jednim dodirom prsta. Dva najveća konkurenta na tržištu pametnih telefona, Apple i Samsung, uvijek su predstavljali izazov jedan drugome, a njihova najnovija ponuda ne razočarava. U ovom blogu, usporedit ćemo iPhone 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 i istaknuti njihove karakteristike kako biste lakše donijeli odluku pri kupnji svog sljedećeg pametnog telefona.

iphone 14 pro max ili samsung galaxy s23?
iPhone 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 - Najprodavaniji uređaji u 2023

Počnimo s dizajnom. Apple i Samsung oduvijek su se isticali po pitanju estetike svojih uređaja. Pro Max dolazi s prepoznatljivim elegantnim dizajnom, kombinirajući stakleni stražnji panel s nehrđajućim čeličnim okvirom. Sa svojim zaobljenim rubovima i preciznom izradom, iPhone 14 Pro Max izgleda luksuzno i sofisticirano. S druge strane, Galaxy S23 nudi moderniji dizajn, s vjerojatno tankim staklenim ili keramičkim stražnjim panelom i aluminijskim okvirom. Oba uređaja dolaze u različitim bojama, pa će svatko moći pronaći nešto što odgovara njihovom stilu.

Kada je riječ o zaslonu, oba uređaja impresioniraju. Pro Max ima 6,7-inčni Super Retina XDR OLED zaslon s podrškom za HDR10 i Dolby Vision. Boje su živopisne, kontrast je izvrstan, a prikaz je oštar i jasan. S druge strane, Galaxy S23 ima 6,8-inčni Dynamic AMOLED zaslon koji također podržava HDR10+ i Dolby Vision. Samsung je poznat po kvaliteti svojih zaslona, pa se može očekivati izvanredno iskustvo gledanja. Oba zaslona imaju visoke osvježavajuće brzine, što rezultira glatkim prikazom sadržaja.

Performanse su ključne za svaki pametni telefon, a Pro Max i Galaxy S23 su pravi divovi. iPhone 14 Pro Max pokreće A15 Bionic čipset, koji je poznat po svom izvanrednom radu i brzini. Baterija na iPhone 14 Pro Maxu ima impresivnu autonomiju, omogućavajući vam da obavljate zadatke bez brige o pražnjenju baterije. S druge strane, Galaxy S23 vjerojatno će koristiti najnoviji Snapdragon čipset, uz snažan procesor i napredne mogućnosti. Samsung također poboljšava performanse baterije na svojim uređajima, pružajući vam dovoljno snage za dugotrajno korištenje.

Kada je riječ o kamerama, oba uređaja pružaju izvrsno iskustvo. Pro Max dolazi s poboljšanom trostrukom kamerom, koja uključuje širokokutni, ultraširokokutni i telefoto objektiv. Očekujte iznimno oštre i detaljne fotografije, s podrškom za noćni način rada i snimanje u ProRAW formatu. Galaxy S23 također će imati snažnu kameru, koja će vjerojatno sadržavati sličan set objektiva i brojne značajke za poboljšanje fotografija. Oba uređaja će vam omogućiti snimanje visokokvalitetnih fotografija i videozapisa koji će zadovoljiti sve vaše potrebe.

iphone 14 pro max ili samsung galaxy s23?
iPhone 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 - Najprodavaniji uređaji u 2023

Na kraju, valja spomenuti i operativni sustav. Pro Max koristi iOS, koji je poznat po svojoj optimizaciji i sigurnosti. Appleov ekosustav nudi jedinstveno iskustvo korištenja, s glatkim performansama i integracijom s drugim Apple uređajima. Galaxy S23 koristit će Android operativni sustav, koji je fleksibilan i nudi mnoge prilagodljive mogućnosti. Ovisno o vašim preferencijama, odabir između iOS-a i Androida može biti osobna odluka.

Unatoč tome što se industrija pametnih telefona još uvijek bori s plasmanom proizvoda, Apple i Samsung napreduju sa svojim vrhunskim pametnim telefonima

Na osnovu informacija dobijenih od Canalysa, tržište vrhunskih pametnih telefona zabilježilo je mali rast od 4,7% u odnosu na prošlu godinu, a da nam pokaže telefone koji su ušli u top 15, kompanija je čak pokazala i listu 15 najboljih telefona. na osnovu prodaje.

iphone 14 pro max ili samsung galaxy s23?

Očekivano, iPhone je uspio zauzeti prva mjesta. iPhone 14 Pro Max je bio na prvom mjestu, dok su iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13 bili na drugom, trećem i četvrtom mjestu. Međutim, iPhone 14 Plus i iPhone 12 takođe su se našli na listi jer su uspeli da zauzmu šesto i osmo mesto, dok je iPhone SE 3. generacije zauzeo 11. mesto.

Sa druge strane, Samsung je uspeo da zauzme šest mesta na listi. Galaxy S23 Ultra zauzeo je peto mjesto, postavši najpopularniji Android pametni telefon u prvom kvartalu 2023. godine, s Galaxy S23 na sedmom mjestu, Galaxy S23 Plus na devetom mjestu, Galaxy Z Flip 4 na desetom mjestu, Galaxy S22 na dvanaesto mjesto, a Galaxy S21 FE na petnaestom mjestu.

iphone 14 pro max ili samsung galaxy s23?
iPhone 14 Pro Max i Samsung Galaxy S23 - Najprodavaniji uređaji u 2023

Bez obzira na statistiku prodaje, ništa od ovoga nije iznenađenje jer znamo da se i Samsung već neko vrijeme muči sa prodajom, a osim južnokorejske kompanije, Apple je jedina kompanija koja proizvodi telefone vrijedne pažnje. Ne kažem da druge kompanije ne nude dobre proizvode. Samo kažem da je Apple već neko vrijeme lider u prodaji i vjerovatno ima dobre razloge za to.

Vjerujemo da će se Samsung oporaviti, s obzirom da bi nova generacija sklopivih telefona i tableta mogla biti puštena u prodaju u julu, zajedno sa Galaxy S23 FE, za koji se također priča da će biti lansiran kasnije ove godine. S druge strane, Apple će objaviti novu iPhone 15 seriju kasnije ove godine. Tako da izlazi puno uzbudljivih pametnih telefona i sigurno će biti zanimljivo.

Pročitaj još:

Rezultati Google pretrage i kako ih poboljšati

Obsidian vs. Pojam: Koja je aplikacija za bilježenje bolja?

Universal Air & Universal Air Plus Remote – Vodič za postavljanje

Auto zvučnici – Sve što trebate znati o njima

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti