back to top

iPhone 15 Pro Max – Evo koliko će Apple koštati da ga napravi

iPhone 15 Pro Max – Evo koliko će Apple koštati da ga napravi

Iznimno iščekivano puštanje iPhonea 15 Pro Max izazvalo je uzbuđenje među ljubiteljima tehnologije. Kao vrhunski uređaj tvrtke Apple, ova najnovija dodatak iPhone liniji pomjera granice tehnološke inovacije i postavlja nove standarde u svijetu pametnih telefona.

Jedna od istaknutih značajki iPhonea 15 Pro Max je njegov izniman dizajn. S vrhunskom i elegantnom konstrukcijom, uređaj zrači elegancijom iz svakog kuta. S velikim 6,7-inčnim Super Retina XDR zaslonom korisnici mogu uživati u istinski uronjenom vizualnom iskustvu. OLED panel pruža žive boje, duboko crne i oštre detalje, čineći sve, od gledanja filmova do pregledavanja društvenih mreža, apsolutnim zadovoljstvom.

Pod poklopcem, iPhone 15 Pro Max pokreće najnapredniji čip tvrtke Apple do sada, A16 Bionic. Ova snaga od procesora osigurava izuzetno brze performanse, besprijekorno multitasking iskustvo i poboljšanu učinkovitost. Bez obzira jeste li u igri, streamanju sadržaja ili obavljanju zahtjevnih zadataka, iPhone 15 Pro Max odrađuje sve s lakoćom.

iphone 15 pro max
iPhone 15 Pro Max - Evo koliko će Apple koštati da ga napravi

Kada je riječ o fotografiji, iPhone 15 Pro Max ne razočarava. Sa svojom poboljšanom trostrukom kamerom od 12 MP, uređaj pruža nevjerojatno visoku kvalitetu slika. Sustav kamera donosi vrhunsku stabilizaciju, bolje performanse u uvjetima slabog osvjetljenja i zapanjujuće oštre detalje. Selfiji su također podignuti na novu razinu s naprednom TrueDepth kamerom koja omogućava vrhunsku kvalitetu i preciznost.

iPhone 15 Pro Max također donosi napredne značajke poput poboljšane trajnosti baterije, brzog bežičnog punjenja i poboljšane otpornosti na vodu i prašinu. Tu je i poboljšani sustav za prepoznavanje otiska prsta koji omogućuje sigurno i jednostavno otključavanje uređaja.

Sudeći po dosadašnjim glasinama, postoji velika mogućnost da će Apple morati povećati cijene nadolazećih iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, nagovještavajući da će ljubitelji iPhonea morati pripremiti svoje novčanike ako žele iskusiti Apple-ovo najnovije i najbolji model telefona. Ovo povećanje cijene će biti uzrokovano povećanjem troškova proizvodnje, a u nastavku pročitajte procjene koliko bi kompaniju koštala izrada svakog iPhone 15 Pro Max.

iphone 15 pro max
iPhone 15 Pro Max - Evo koliko će Apple koštati da ga napravi

Priča se da će troškovi proizvodnje iPhonea 15 Pro Max porasti za 20%, što će vjerovatno rezultirati istim povećanjem maloprodajne cijene

Veći broj ekskluzivnih funkcija koje dolaze na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max znači da Apple neće imati izbora nego da svojim kupcima naplati nešto veći iznos. Ranije brojke su pokazale da bi pravljenje mmWave 5G verzije iPhonea 14 Pro Max koštalo Apple 474 dolara za model od 128 GB.

Povećanje troškova proizvodnje od 20 posto znači da će Apple morati da plati dodatnih 94,8 dolara, a Bill of Materials (BoM) predstojećeg vrhunskog modela iznosi 568,8 dolara. Uz premiju od 94,8 USD, čak i ako Apple naplati kupcima dodatnih 100 USD ili 1,199,99 USD za 128 GB, mmWave 5G varijantu iPhone 15 Pro Max, tehnološki gigant jedva da bi zaradio dovoljno, jer čak i sa maržom od 100 USD, dodatnih 94,8 USD košta Apple mora platiti dobavljačima, zaradio bi samo 5,2 dolara po prodatoj jedinici.

iphone 15 pro max
iPhone 15 Pro Max - Evo koliko će Apple koštati da ga napravi

Nismo uzeli u obzir dodatne troškove marketinga, logistike, razvoja softvera, istraživanja i razvoja i druge troškove, pa bi ukupan račun mogao biti znatno veći. Pa zašto bi Apple zaista bio primoran da podigne cijenu iPhonea 15 Pro Max? Pored makroekonomskih uslova, trošak korišćenja vrhunskog hardvera će dovesti do ove razlike u ceni. Za vrhunski iPhone model se kaže da koristi ekran više kvalitete i 3nm A17 Bionic SoC, a očekuje se da će ove dvije stvari činiti većinu troškova.

Uz to, iPhone 15 Pro Max će se isporučivati ​​i sa periskopskim zum objektivom i oglašavat će debljinu okvira od 0,06, tako da obje promjene zahtijevaju mnogo resursa za implementaciju. Apple je nekoliko godina održavao cijenu od 999 dolara konstantnom, ali niz globalnih promjena i drugih faktora će primorati kompaniju da dodatno poveća cijenu svojih proizvoda.

Piše: DM

Objava Evo koliko će Apple koštati da napravi iPhone 15 Pro Max prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Preporuka:

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

Xiaomi Redmi Note 12 Pro: Recenzija – Vrlo dobar telefon iz srednjeg cjenovnog ranga

Strategija Kako zaraditi novac u online kazinima

Obsidian vs. Pojam: Koja je aplikacija za bilježenje bolja?

Auto zvučnici – Sve što trebate znati o njima

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti