back to top

Kako trgovati bitcoinima? – korisni savjeti

Vlasništvo bitcoina znači malo ako ne pronađete adekvatne kanale za to kupovina i prodaja BTC valute, tj. Bitcoin trgovanje. I naravno, sa vaše tačke gledišta, pretpostavljate da se tako ostvaruje prava zarada. Međutim, kupovina i prodaja nosi brojne neizvjesnosti. Rizik se nalazi kako u neiskustvu učesnika, neredovnom poslovanju, tako i u velikoj razlici u provizijama za posredovanje u trgovini, pa je pitanje „kako trgovati bitkoinom?“ opravdano.

Odgovor pruža smjernice o tome preko kojeg brokera trgovati bitcoinima, da li je peer-to-peer sastanak možda bolja opcija? Poznavanje ko ima dugogodišnje iskustvo i uspjeh u poslovanju je put do većeg profita.

Nastavite čitati i zavirite u svijet kupovine i prodaje digitalnih valuta s nama kako biste bili sigurniji u svoje kanale trgovanja.

Bitcoin trgovanje

Bitcoin je revolucija i svi žele da budu deo nje. Zašto? BTC postoji od 2008. godine i iako su mnogi predviđali njegov kolaps, on i dalje postoji, oscilira, ali se uvijek vraća na visoke vrijednosti. Za 1 BTC treba izdvojiti preko 13.600 eura.

Srbija ne zaostaje za najnovijim trendovima u trgovini bitkoinima. Stoga postoje posrednici koji imaju dugogodišnje iskustvo u kupoprodaji i opravdavaju povjerenje svojih klijenata.

  • Web stranice za kupovinu i prodaju bitcoina

Ovo su jedan od najstariji posrednici u trgovanju kriptovalutama. Oni su najuspješniji na našem tržištu već više od 5 godina. Razlog uspjeha leži u činjenici da oni rade na stranim platformama koje su stabilnije i imaju vrhunsku internet zaštitu za klijentske račune.

Opšte je poznato da su svako virtuelno trgovanje, virtuelni novčanici kriptovaluta kao i lični podaci na mreži stalno izloženi hakerskim napadima. Ako aplikacija nije dovoljno osigurana, možete izgubiti sva sredstva i pristup njima jer je novčanik hakiran.

Domaće web stranice nude trgovinu putem paypala, western union-a, ria transfera, ali i kupoprodaja za dinare, devizno i ​​živo trgovanje. Izuzetno je važno da je dozvoljeno i trgovanje za dinare, jer na taj način ne gubite dodatno na kursnoj razlici.

Za svoje usluge trgovanja bitkoinima ovi brokeri uzimaju proviziju koja nije fiksna i zavisi od obima trgovanja, što može odgovarati samo klijentima.

  • Burze kriptovaluta

Menjačnice kriptovaluta su jedni od pionira trgovine digitalnim valutama u Srbiji i imaju veliko iskustvo.

Oni koji posluju dugi niz godina usavršili su svoj poslovni sistem, pa su podaci o klijentima vjerovatno sigurniji nego kod velikog broja novootvorenih mjenjačnica.

To su posrednici koji takođe nemaju fiksnu provizijua varira od toga da li su korisnici registrovani, koliki je obim trgovine, koliko dugo ste korisnik njihove usluge…

Bitcoin burza nudi kursnu listu, dajete nalog za kupovinu i prodaju, i berzanske trgovine za vas.

Ovo je jedna od novina u trgovini bitkoinima koju smo prvi imali na Balkanu. Sad Bankomati za kriptovalute postoje u svim većim gradovima.

I ovaj sistem ima prednosti i nedostatke. Prije svega, to zahtijeva on fizički ide i kupuje i prodajea mnogi bankomati imaju različite sisteme zaštite, pa ćete možda morati ostavite i svoje lične podatke.

Također nije zgodno trgovati više puta u toku dana jer bi to značilo svakodnevne posjete i gubljenje vremena.

I ako trgovanje bitkoinima to je, kupoprodaja nije komplikovanavažno je steći iskustvo u radu sa bankomatom kako biste izbjegli greške za koje ćete biti krivi jer nema posrednika.

To je sistem direktne prodaje gdje se na web stranicama zakazuju sastanci između kupca i prodavca direktno razmjenjuju bitcoin.

Govorimo o najrizičnijem načinu trgovanja, ali on postoji otkako je uspostavljen sistem kriptovaluta. Pojedinci mogu imati višegodišnje iskustvo u sistemu direktne trgovine, pa znaju kako to izbjeći zamke:

  • Ne biste trebali pružati nikakve lične podatke koji nisu neophodni
  • Sastanak treba da bude na javnom mestu
  • Za prevoz ne bi trebalo da koristite javni prevoz jer možete biti “vrbovani” za krađu nakon razmene…

Svaki od ovih načina trgovanja bitkoinima ima prednosti i nedostatke, nešto što dobijate i nešto gubite s njima.

Kako pravilno odabrati metod trgovanja?

Ne postoji univerzalni savjet. Rizik dolazi sa trgovanjem bitkoinima i to je nešto što svi vlasnici moraju znati. Ništa nije zagarantovano.

Međutim, rizik se može svesti na minimum ako trgujete preko posrednika, zarada je manja zbog plaćanja provizije, ali ste vi kao vlasnik zaštićeniji na kripto berzi. Za one koji trguju manjim iznosima, imaju iskustvo ili vole rizik, sastanak “licem u lice” je dobar izbor, gdje definitivno možete zaraditi više za isti obim trgovine, ali uz veći rizik. Uvijek postoji Bitcoin bankomat kao način da povremeno zamijenite BTC za pravi novac ili obrnuto.

Ono što je bitno je da su sve ove opcije dostupne u Srbiji i da funkcionišu dugi niz godina, tako da lako možete saznati koje su uspešnije u svom poslovanju.

Imate li iskustva u trgovanju kriptovalutama? Koji kanal biste odabrali, nižu zaradu kod posrednika ili veću zaradu s većim rizikom kroz direktan sastanak? Ostavite nam komentar nakon čitanja ovog teksta!

kakolako.info

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti