back to top

Kako ubrzati video na TikToku

Tik Tok je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu danas, a dolazi nam iz Kine.

Postala je mega popularna brzinom svjetlosti, vjerojatno primarno zbog vrste sadržaja koji nudi, a to je da ljudi iz cijelog svijeta objavljuju kratke videe različitih koncepata.

Svi ljubitelji ove društvene mreže mogu saznati kako ubrzati video na TikToku i time poboljšati korištenje aplikacije.

TikTok je najbolja platforma za korištenje kratkih video zapisa. Ali šta se dešava kada naiđete na nešto zanimljivo, ali vidljivo duže od klipova od deset sekundi koje ste navikli da gledate? Pa, možete ubrzati taj video. Donosimo kratko upustvo kako ubrzati video na ovoj platformi.

kako ubrzati video na tiktoku
Kako ubrzati video na TikToku

Kako ubrzati video na TikToku

Toliko je lako skrolovati i skrolovati da čak možete doći do tačke u kojoj ćete morati da ograničite vijreme ekrana na TikToku. Na kraju krajeva, ima toliko videa za vidjeti.

Ali ponekad je video jednostavno prespor za vaš ukus. I dalje ga želite gledati a da vam ništa ne nedostaje, ali ne možete podnijeti njegov trenutni tempo.

TikTok vam omogućava promjenu brzine reprodukcije videozapisa. Prvo kliknite na dugme za dijeljenje na desnoj strani ekrana. Zatim, kada vidite tri reda opcija, idite na treći red i prevucite ga tako da se dugmad pomjeraju s lijeva na desno.

Na kraju ćete vidjeti ikonu koja se zove Playback speed (Brzina reprodukcije). Dodirnite tu ikonu i odaberite brzinu koju želite postaviti za video. Možete odabrati 1,5x ili 2x brže ili čak sporije pri 0,5x.

kako ubrzati video na tiktoku
Kako ubrzati video na TikToku

Promjene koje imaju smisla za platformu

TikTok je poznat po kratkom i brzom sadržaju, pa je ova funkcija upravo ono što je trebalo. I dalje vidite sve što je uključeno u videozapise, ali sa tempom koji vama odgovara.

Feed na TikToku u budućnosti bi se mogao proširiti novim mogućnostima koje će olakšati lokalno pretraživanje i šoping.

TikTok je u kratko vrijeme postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža, a pogotovo je popularan među mladima, odnosno generacijom Z. Kako bi tu popularnost zadržali i privukli nove korisnike, ali i kako bi pronašli nove izvore prihoda, kompanija mora konstantno inovirati, razvija i testirati nove opcije.

Jedna od takvih novih opcija koju testiraju na tržištu u nekoliko azijskih zemalja odnosi se na pronalaženje sadržaja u blizini korisnika, a nazvana je “nearby”.

Ova se opcija nalazi na glavnom ekranu pored postojećih opcija “following” i “for you”. Dok ti feedovi prikazuju sadržaj korisnika koje prate, odnosno sadržaj koji algoritam smatra da bi korisnicima mogao biti zanimljiv, na novom feedu prikazivat će se lokalni sadržaj.

Posljednja istraživanja koje je proveo Google pokazuju da se mladi, kada nešto pretražuju, ne okreću toliko Googleovoj tražilici koliko društvenim mrežama poput TikToka i Instagrama.

Upravo je takvim korisnicima namijenjena nova opcija prikaza lokalnog sadržaja jer će im se sada, prilikom pretraživanja npr. restorana, kafića, klubova i slično, prikazivati sadržaj koji se nalazi u njihovoj blizini.

Prema Brendanu Gahanu, stručnjaku za društvene mreže, TikTokov “nearby” mogao bi uzeti dobar dio tržišta kompanijama poput Googlea, Instagrama, Yelpa i drugih.

Pored spomenutog noviteta, TikTok na određenim tržištima testira još jednu opciju za svoj feed – “shop”. Putem tog feeda korisnici mogu pretraživati i kupovati različite proizvode te možemo pretpostaviti kako će s vremenom takav feed specijaliziran za šoping na ovoj društvenoj mreži postati dostupan svim korisnicima, prenosi Yahoo.

ekako.info

Preporuka

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti