back to top

Zašto aplikacija ne radi na Androidu?

S aplikacijama možemo sve – od komunikacije i kupovine, do provjere vremenske prognoze. Nažalost, nisu savršeni i ponekad jednostavno ne rade. Ako iz nekog razloga vaše aplikacije ne rade na vašem Androidu, postoji nekoliko stvari koje bi mogle uzrokovati problem.

Zašto aplikacija ne radi na Androidu?

Prelijevanje memorije

RAM vašeg telefona koristi se za kratkoročnu pohranu podataka. RAM pohranjuje podatke u vašim aplikacijama i drugim funkcijama uređaja koje zahtijevaju brz i čest pristup i mnogo je brži od pohrane pametnog telefona. Problem s RAM-om je taj što nije velik kao memorija za trajnu pohranu i često se može napuniti dijelovima starih podataka. Kad se to dogodi, nastaju problemi, kaže Iskoristiti.

Ako se RAM napuni do vrha, aplikacije će se početi učitavati sporije ili će se rušiti. Kako biste to izbjegli, razmislite o ponovnom pokretanju pametnog telefona. Nakon što isključite telefon, očistit ćete RAM i osloboditi ga za puno brži rad cijelog sustava.

Stare i zastarjele aplikacije

Nekim korisnicima je teško ažurirati aplikacije jer za to moraju otvoriti zasebnu aplikaciju. Problem je u tome što neažurirani programi za sobom povlače hrpe neispravljenih grešaka ili nedostatak nadogradnji potrebnih za rad s novijim operativnim sustavima. To može rezultirati bilo čim, od sporijeg rada do rušenja.

Osim bugova i padova, zastarjele aplikacije savršena su meta za kibernetičke napade koji iskorištavaju sigurnosne nedostatke i ugrožavaju korisnikov pametni telefon. Redovita ažuriranja ispravljaju ove probleme i čine vaš telefon sigurnijim od zlonamjernog softvera.

Drugim riječima, nemojte se bojati ažuriranja. Za to vam ne treba puno vremena, a možda će riješiti problem koji ste do sada imali.

Zastarjeli sistemski softver

Ovaj problem prilično je sličan gornjem, osim što je povezan s operativnim sustavom, a ne s pojedinačnom aplikacijom. Operativni sustavi, kao i svi drugi programi, moraju se ažurirati kako bi se ispravile pogreške, dodale dodatne značajke ili poboljšala kompatibilnost s drugim programima—uključujući aplikacije koje zbog toga možda neće raditi za vas. Ako dugo niste ažurirali operativni sustav, moguće je da problem leži upravo u aplikacijama.

Za razliku od nadogradnji aplikacija, nadogradnje operativnog sustava mogu trajati duže. Ovo je prilično nezgodno ako se odlučite za ažuriranje usred radnog dana, što znači da je najbolje sve obaviti kada se idete odmoriti i spojiti telefon na punjač.

Malware

Neke vrste zlonamjernog softvera rade bez ‘simptoma’, što znači da se isplati instalirati antivirusni program da ih otkrije. S druge strane, ponekad malware može utjecati na rad telefona i uzrokovati nestabilnost svih ostalih aplikacija. Vrlo čest simptom zlonamjernog softvera na pametnom telefonu je spor rad uređaja i rušenje aplikacija. Ako primijetite da se sve aplikacije čudno ponašaju, možda imate virus na telefonu.

Spor Wi-Fi ili slaba podatkovna veza

Većina programa ovisi o internetskoj vezi. Ako je aplikacija spora, možda je u pitanju vaš spor internet – bio to Wi-Fi, 4G ili 5G. Postoji nekoliko načina za rješavanje ovog problema, a najjednostavniji je da ponovno pokrenete telefon ili aktivirate i potom deaktivirate način rada u zrakoplovu. Druga je mogućnost ponovno pokrenuti usmjerivač, resetirati DNS ili deaktivirati VPN (ako ga koristite i mislite da ga je sigurno isključiti).

Stara ili oštećena predmemorija

Predmemorija je još jedna vrsta privremene pohrane podataka. Može ‘povući’ relevantne podatke u sebe kada su aplikacije otvorene, ali istovremeno može uzrokovati probleme. Puna predmemorija može uzrokovati rušenje ili kvar aplikacije ako su pohranjeni podaci oštećeni. Ako imate problema s programima, možda ne bi bilo loše očistiti predmemoriju svakih nekoliko mjeseci.

Izvor: tportal.hr

Post Zašto aplikacija ne radi na Androidu appeared first on eKako.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti