back to top

Najbolje aplikacije za vremensku prognozu (TOP 5)

Najbolja besplatna aplikacija za vremenske prilike uvek je vruće osporavana kategorija, iako najpopularnija Accuweather nije pridošlica, obična opcija koja se nudi korisnicima besplatno ipak se nalazi na popisu.

Najbolje aplikacije za vremensku prognozu

Vremenska prognoza Accuweather

Možda upravo sada koristite Accuweather na vašem Android uređaju a da toga niste ni svesni. Dugogodišnje usluge za vremensku prognozu objavljuju podatke na mnogim aplikacijama i widgetima. Mnogi proizvođaći nude svoje uređaje sa pred-instaliranim aplikacijama. Većina njih smatra da Accuweather spada među najbolje aplikacije za vremensku prognozu, i to sa veoma dobrim razlogom.

Pa onda zašto bi trebali koristiti AccuWeather? Preciznost koju ima ova najbolja aplikacija za vremensku prognozu je kombinovana sa jednostavnom navigacijom. Osim toga, veoma je jednostavna za upotrebu.Accuweather je jednostavna i sigurna aplikacija, koja svoj posao odradi u stilu.

Zašto AccuWeather spada među najbolje aplikacije za vremensku prognozu?

AccuWeather je jedna od najboljih stranica za vremensku prognozu danas. Osim ove aplikacije koja pruža veoma bogat sadržaj, oni imaju mnoštvo widgeta i ostalih aplikacija. AccuWeather ima jednostavne crne i bele boje i pozadinu sa velikim slikama i grafikonima. Besplatna verzija ima dosta oglasa koji mogu iritirati, ali se oni uklanjaju sa nadogradnjom na AccuWeather Platinum.

Detaljni grafikoni za dnevne i satne temperature su veoma jednostavni za korisnike, što je još jedna pozitivna stvar. Za AccuWeather se može reći da je najbolja aplikacija za vremensku prognozu jer ima i regionalne video prognoze. One se prenose preko The Weather kanala i imaju podršku za Android Wear.

Aplikacije za vremensku prognozu po widgetima 1Weather

1Weather je dobio veliki update početkom septembra. Ovo je uvek bila aplikacija sa lepim izgledom sa nekim od najlepših tamnih tema. Ali nakon updatea je i izgled postao drugačiji, te su sada kartice bele. Ove kartice se ne mogu promeniti u prelepu prethodnu crnu temu, kao što može pozadina, boja ikonica i različite teme widgeta.

1Weather je najbolja aplikacija za vremensku prognozu zbog svog jednostavnog rasporeda i mnoštvom widgeta. Poseduje i Android Wear podršku i pozadine koje se mogu prilagođavati.

1Weather se vodi kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu posebno za ljude koji imaju decu. Ovo je prvenstveno zbog toga što pomaže deci da nauče nešto više o vremenskim terminima. Kada dodirnete bilo koju statistiku na dnu glavne stranice, pojavit će se objašnjenja tog pojma i korisni saveti. Na primer, kada barometarski pritisak opada postoji velika šansa da dolazi oluja.

Najbolja aplikacija za vremensku prognozu po izgledu Yahoo Weather

Yahoo Weather nosi status kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu kada je izgled u pitanju. Ova aplikacija je bazirana na Weather Underground radovima, tako da sve prognoze dolaze iz mreže privatnih solucija.

Pozadine na ovoj aplikaciji se povlače sa Flickr-a, Yahoo servisa za slike. Ovo znači da ćete moći dobiti lepe fotografije raznih lokacija, a svaki put vas čeka nova kad uđete u aplikaciju. Takođe, slike nekada mogu zavisiti od lokacije na kojoj se nalazite. Sam dizajn je veoma jednostavan i dobar, pogotovo ako želite da proverite vreme na više lokacija istovremeno.

Nažalost, nećete se moći rešiti neugodnih oglasa, ali na svu sreću nećete na njih nailaziti previše. Ovo je prvenstveno zbog toga što se oglasi pojavljuju u seni menija između lokacije i postavki.

Najbolje vremenske prognoze po rasporedu Dark Sky

Dark Sky je važila kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu za iOS, a nedavno je stigla i za Android. Ono što čini ovu aplikaciju slavnom jeste činjenica da vam precizno može reći za nekoliko minuta da li će padati kiša ili ne. Osim toga, donosi osnovne informacije o vremenu  trenutnu temperaturu, plimu i oseku, kako se podnosi temperatura i slično. Takođe dobijate informacije o padavinama, brzini vetra, vlagi, te UV indeksu.

Možete dobiti detaljne informacije o nadolazećoj sedmici, iz sata u sat. Veoma praktična mapa dolazi sa opcijom koja vam pokazuje gde pada sneg ili kiša širom sveta, u bilo kojem trenutku. Yahoo Weather je najbolja aplikacija za vremensku prognozu po rasporedu jer dolazi sa mnogo notifikacija. Postoje mnoge opcije kao što dnevni pregled, prognoza za sledeći sat, važna vremenska upozorenja vezana za vašu lokaciju, te mnoge druge.

Dark Sky je besplatna aplikacija, ali za neke dodatne mogućnosti moraćete plaćati $2.99 godišnje.

najbolje aplikacije za vremensku prognozu
Najbolje aplikacije za vremensku prognozu (TOP 5)

Najbolje aplikacije za vremensku prognozu po jednostavnosti  The Weather Channel

Ova aplikacija je doživela dosta promena u poslednje vreme, a njih dosta su je uveliko poboljšali. Raspored je veoma jednostavniji i bolji nego pre, za razliku od prethodnog koji je bio ogroman.

Kako prolazite kroz aplikaciju dobijate više detaljnih informacija. Tu se nalaze dnevne prognoze, radar, pa čak i socijalne mogućnosti i kakvo je vreme na nekim skijalištima. The Weather Channel je jedan od najpoznatijih izvora informacija o vremenskoj prognozi na svijetu. Njihova aplikacija važi kao najbolja aplikacija za vremensku prognozu jer uzima komplikovano i pretvara ga u jednostavno.

Baš kao i Yahoo, The Weather Channel nema verziju za plaćanje/pretplatu da se oslobodite oglasa.

Palmary Weather

Još jedna aplikacija koja je vredna pomena jeste Palmary Weather. U pitanju je veoma jednostavna i čista aplikacija kad je u pitanju dizajn. Što se tiče karakteristika ove aplikacije, dolazi sa 80.000 lokacija širom sveta. Pruža informacije o trenutnim vremenskim uslovima, 24-satnim (sa vremenskim intervalom od 1h), kao i od 10 dana. Osim toga ova aplikacija za vremensku prognozu nudi i informacije o pritisku, temperaturi, daje prognozu, brzinu vetra i vlažnost.


Jedna od najvećih stvari koje krase ovu aplikaciju jesu widgeti. Dolazi sa 3 widgeta za početni zaslon, a sve ih možete urediti ili skloniti po potrebi. Takođe trenutna temperatura će biti prikazana na statusnoj traci.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti