back to top

Najbolje besplatne Android igrice za tablet

Volite koristiti tablet uređaj? Iz tog razloga donosimo najbolje igrice za tablet.

Tablet je odličan uređaj za Android igrice. Njegov veliki ekran omogućava da više uživate u samoj grafici a i pomaže kad su kontrole u pitanju.

Postoje razne igrice za tablet i mobitel, ali postoji lista onih koje su idealne samo na tabletu. Pogledajmo koje su to najbolje besplatne igrice za tablet sa Android sistemom!

Ukoliko vas zanimaju koje su to najbolje igrice za Android u globalu, pročitajte naš članak.

najbolje besplatne android igrice za tablet
Najbolje besplatne Android igrice za tablet

Fallout Shelter

Fallout Shelter je igrica sim-građenja u kojoj morate napraviti sklonište za sve stanovnike koji trebaju preživjeti.  Za razliku od većine igrica sim-građenja, ova posjeduje bogatiji sadržaj.

Možete praviti zajednice, imati bebe, istraživati pusta područja kako bi pronašli predmete, praviti predmete i još mnogo toga.

Ova igrica je bila jedna od najviše očekivanih u 2015. godini, a vaš tablet idealan za pravljenje skloništa. U pitanju je besplatna igrica koja ima mogućnost kupovine unutar aplikacije.

Trailer

 

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Ova igrica kao je krojena za tablete. Zapravo, doslovno i jeste jer je originalno napravljene za tablete, a kasnije je izašla verzija za mobitele.

Hearthstone spada među najbolje besplatne igrice, uz mogućnost kupovine unutar aplikacije. U ovoj igrici morate skupljati karte i praviti svoje špilove s kojima ćete se boriti protiv drugih igrača.

Pored toga, postoje i single player misije ako niste PVP ljubitelj. Sve je sinhronizovano sa Battle.net računom, tako da nije bitno da li igrate na računaru, mobitelu ili tabletu, što je veoma korisno.

Hearthstone je veoma popularna igrica, posebno zbog Twitch publike, te uvijek ima mnogo igra?a protiv kojih se možete boriti.

Trailer:

Injustice: Gods Among Us

Injustice: Gods Among Us spada među najbolje igrice za vaš tablet sa borilačkom tematikom za Android. Posjeduje veliku dozu heroja DC stripova koji se bore protiv drugih heroja DC stripova.

Ova igrica je veoma jednostavna za razumijevanje. Skupljate karte likova i pravite timove od tri. Nakon toga se borite u epskoj 3v3 battle royal bitci sa svojim borcima protiv protivnikovih.

U pitanju je jako kvalitetna igrica sa odličnom grafikom koja zaista izgleda moćno na ekranima tableta.

Injustice: Gods Among Us je besplatna igra koja ima mogućnost kupovine unutar aplikacije i zasigurno je je najbolji DC naslov na Androidu.

Trailer:

Real Racing 3

Ova igrica spada među najpopularnije besplatne igrice za tablet ili mobitel na Androidu. U pitanju je trkači naslov koji ima prilično fantastičnu grafiku.

Pored toga, ima preko 100 automobila od strane Ford, Aston Martin i drugih proizvođača i izrazito detaljne staze. Igra je prava vizuelna poslastica i veoma je jednostavna za razumijeti.

Sigurno spada među lagane za naučiti, teške za savladati igrice, što je čini veoma zabavnom kako za casual, tako za hardcore gamere.

Čak postoji aktivna online multiplayer scena. Istina je da ima nekoliko problema tu i tamo, ali nije ništa previše ozbiljno i definitivno je vrijedi isprobati.

Trailer:

The Sims FreePlay

The Sims FreePlay je još jedna od igrica koju je bolje igrati na većem nego manjem ekranu, te zbog toga spada među najbolje igrice za tablet.

Kao i kod većine Sims igrica, postoji mnogo stvari koje trebate pritiskati i mnogo stvari koje trebate graditi i kontrolisati. Što više prostora na ekranu imate, to ste više precizniji.

Igra posjeduje bogat sadržaj kojeg programeri kontinuirano dodaju već godinama. Ovo je odlična stvar za ljubitelje simulacije, iako su kupovine unutar aplikacije nešto intenzivnije.

igrice za tablet
Najbolje besplatne Android igrice za tablet

Unkilled

Unkilled je zombi FPS igra sa jednom od najboljih grafika koju ste ikada vidjeli. Sadrži hiljade misija gdje vam je cilj eliminisati, ili barem preživjeti razne prijetnje zombija.

Posjeduje tonu tipova zombija, boss bitaka, više od 50 vrsti oružja koje možete skupljati i nadograđivati i ukupno 300 misija koje morate odraditi.

Također ima i ugrađenu opciju za extra grafiku ako vaš uređaj ima Tegra x1 čip. Postoje i mnogi načini igranja kako vam nikad ne bi bilo dosadno. Unkilled spada među najbolje besplatne igrice za tablet sa mnogo dobrog sadržaja i jednostavno je fantastična.

Trailer:

Nadamo se da će vam ova lista igrica za tablet učiniti ove dane zabavnim. Uživajte u hladu i zaigrajte se. Vrijeme je za opuštanje.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti