Najbolje platforme za praćenje zapisa kripto portfelja

Danas postoji ogroman broj kriptovaluta i uz to postoji ogroman izbor, koji je prilično složen. Upravljanje različitim kripto portfeljima također je postalo složenije, s hiljadama alternativa dostupnih investitorima na brojnim berzama. Kao odgovor, razvijeni su uređaji za praćenje kripto portfelja kako bi se smanjila složenost upravljanja portfeljima kroz novčanike i berze. Rješenje radi i za početnike i za iskusne trgovce. U nastavku ovog članka objasnit ćemo koje su najbolje platforme za praćenje zapisa kripto portfelja.

 

Šta je zapravo praćenje portfelja kriptovaluta?

Crypto Portfolio Tracker je digitalni alat koji vam omogućava da pratite vrijednost različitih kovanica kako biste pravilno upravljali svojim portfeljem. Platforma za praćenje povezuje se s vašim brojnim kripto burzama, novčanicima i kripto uslugama, omogućavajući vam da bolje upravljate svojim novčićima.

 

Zašto vam je potreban kripto portfolio tracker?

Mnogi trgovci kriptovalutama raspolažu sredstvima na više novčanika i berzi. Osim toga, kao i kod tradicionalnih valuta, vrijednost svake kriptovalute stalno fluktuira. Činjenica da je kripto tržište uvijek otvoreno ne pomaže. Kao rezultat toga, što više sredstava dodate svom portfoliju, više vremena ćete morati da potrošite na upravljanje imovinom. Upravljanje desetinama imovine na nekoliko berzi postaje zahtjevan i neefikasan proces. Praćenje portfelja vam omogućava da na jednom mjestu pratite kretanja cijena i svoje investicije. Uz njih, nećete morati stalno da se prijavljujete na različite platforme. Ovo rješenje radi za različite trgovce, bez obzira na njihov nivo iskustva.

Biće lakše upravljati svojim investicijama ako su sve na jednoj platformi. Osim toga, moći ćete da donosite informirane odluke o ulaganju kada je vaš portfolio dobro organiziran.

 

 

4 karakteristike koje treba uzeti u obzir pri odabiru kripto portfolio trackera

  1. Cijena

Mnogi portfolio trackeri imaju besplatne planove, ali najbolje karakteristike su obično zaključane u njihovim plaćenim uslugama. Na kraju ćete morati odabrati plaćenu uslugu osim ako niste zadovoljni besplatnom uslugom koju nudi vaša platforma. Iz tog razloga morate uzeti u obzir iznos koji se naplaćuje za željeni paket prije nego što se pretplatite na njega.

 

  1. Integracija nekoliko kripto berzi

Nema smisla odlučiti se za praćenje kripto portfelja koji prihvaća razmjenu(e) s kojom imate svoj portfelj. Kripto portfolio trackeri povezuju se na API nekoliko dobavljača usluga trećih strana kako bi dobili informacije i izvore podataka za praćenje vaše imovine. Njihove usluge ponekad mogu biti regionalne ili se mogu specijalizirati za određene razmjene. Provjerite jeste li odabrali platformu koja može integrirati nekoliko platformi radi lakšeg korištenja.

 

  1. Visok nivo sigurnosti

Budući da će portfolio tracker imati pristup vašem računu, morate odabrati tracker sa sigurnosnim standardima visokog nivoa koji sprječavaju neželjeni pristup vašem računu. Zapamtite da je praćenje transakcija kriptovalutama komplicirano. Kao rezultat toga, ako je vaš račun hakiran, možda nećete moći vratiti svoj novac. Zbog toga biste trebali osigurati da platforma za koju se odlučite funkcionira za sve berze u koje ulažete.

 

  1. Automatsko praćenje portfelja

Neki alati za praćenje portfelja kriptovaluta zahtijevaju da ručno unesete svaku transakciju koju ste napravili i uključite cijenu izvršenja, vrijeme trgovine i druge informacije. Takvi zahtjevi prkose lakoći koja se očekuje od kripto portfolio trackera.

Platforma koja automatski prati vaše trgovine i cijene i daje vam ažuriran pregled vašeg portfelja trebala bi biti prioritet. Dobar portfolio tracker će vam također pružiti historijske podatke koje možete koristiti da poboljšate svoje strategije ulaganja.

 

Različiti alati za praćenje kripto portfelja

Ispod je 5 najboljih kripto portfolio trackera koje možete koristiti.

cointracker

  1. CoinTracker

CoinTracker vam omogućava da vidite svoje investicije i alokaciju portfelja u realnom vremenu iu poreske svrhe. Platforma podržava više od 300 berzi i 10.000 kriptovaluta. CoinTracker ima alate koji će vam pomoći da se pridržavate pravila o porezu na kriptovalute i jedna je od najboljih aplikacija koja će vam pomoći u prijavi poreza na kriptovalute. Svoj izvještaj o porezu na kriptovalute možete lako preuzeti za nekoliko minuta kada vam zatreba. Platforma također pruža punu podršku za korisnike iz Sjedinjenih Država, Indije, Ujedinjenog Kraljevstva i Australije i djelomičnu podršku za druge.

Usluga CoinTracker dostupna je u različitim paketima. Postoji besplatan paket, paket za entuzijaste (14 USD mesečno), profesionalni paket (99 USD mesečno) i prilagođena usluga. Prilagođena usluga je pogodnija za napredne korisnike i preduzeća, a naknada se razlikuje od korisnika do korisnika.

coinstats

  1. Coinstats

Coinstats pruža sveobuhvatan skup alata za upravljanje vašim kripto, NFT i DeFi imovinom na jednom mjestu. Usluga podržava više od 70 platformi i omogućava vam da se povežete na berze kao što su Binance, Coinbase i Bitmex, kao i na novčanike kao što su Metamask, Ethereum novčanik, Celsius mreža i mnoge druge. Coinstats ima besplatan paket koji vam omogućava da povežete samo pet portfelja bez pristupa mnogim drugim pogodnostima. Premium paket je izbor stručnjaka i košta samo 7,49 dolara mjesečno. Platforma vam takođe omogućava da dobijete prilagođeni paket sa personalizovanim funkcijama na zahtev.

menadžer tržišta kovanica

  1. Menadžer tržišta kovanica

Coin Market Manager (CMM) nije samo praćenje portfelja. Također pruža automatizirane usluge evidentiranja i analitičke alate za kripto trgovce, pomažući vam da izgradite svoj dnevnik kripto trgovanja. Platforma je kompatibilna sa pet berzi: Bybit, Binance, Bitmex, Deribit, Bittrex i FTX. Sve što trebate učiniti je kreirati svoj račun i povezati svoj račun za razmjenu da biste započeli praćenje.

CMM nudi 14-dnevnu besplatnu probnu verziju za svoje klijente kako bi uživali u potpunom pristupu svim njegovim funkcijama. Nećete morati unositi podatke o kartici da započnete besplatno probno razdoblje. Nakon 14-dnevnog besplatnog probnog perioda, možete nastaviti s besplatnim računom ili se pretplatiti na njegov profesionalni ili poslovni račun po cijeni od 68,99 USD ili 89,99 USD mjesečno.

škampi

  1. škampi

Na Shrimpy možete povezati više od 30 razmjena i novčanika, uključujući Binance, Kucoin, Coinbase, Metamask i Kraken. Osim povezivanja vašeg računa, također možete testirati svoje strategije, automatizirati svoju strategiju rebalansiranja kripto portfelja, pa čak i kopirati strategije drugih trgovaca. Usluge Shrimpy dolaze u tri plana: početni, profesionalni i poslovni. Starter je za one koji tek počinju, a usluga košta 19 USD mjesečno. Profesionalni račun je namijenjen aktivnim trgovcima koji žele bolju kontrolu nad svojim investicijama i košta 63 USD mjesečno. U isto vrijeme, poslovni plan najbolje funkcionira za kompanije koje traže upravljanje portfoliom na nivou preduzeća. Cijena plana je 299 dolara mjesečno.

praćenje kovanica

  1. Praćenje kovanica

CoinTracking analizira vaše trgovine i uvozi podatke iz preko 70 novčanika i berzi kako bi generirao izvještaje o vašem profitu i gubitku, vrijednosti vaših kovanica, porezima i još mnogo toga. Platforma vam omogućava da grupišete svoje trgovine na osnovu specifičnih berzi koje koristite, što olakšava praćenje svih vaših trgovina na različitim berzama. CoinTracking ima različite planove cijena u rasponu od $65 do $1090. Besplatni paket vam omogućava da uvezete do 200 prodavnica i pogodniji je za nove trgovce.

Napisao: Ivan Hečimović

Članak Najbolje platforme za praćenje zapisa kripto portfelja prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti