Koji su najbolji Android launcheri – | ITRevolucija

Ekipa sajta ITRevolucija će vam predstaviti koji su to Android launcheri najbolji.

Android launcheri su veoma dugo neophodan deo našeg iskustva na našim Android uređajima. Ako vam se ne sviđa izgled vašeg home screena ili njegovo ponašanje, možete jednostavno skinuti aplikaciju i promeniti sve. Nema sumnje da Android launcheri imaju puno više različitih mogućnosti od bilo kog drugog tipa aplikacija i možete sa njima uraditi puno neverovatnih stvari. Idemo videti koji su to najbolji Android launcheri. Budući da svako ima drugačiji ukus ovi launcheri neće biti poređani po nekom specifičnom redosledu.

Action launcher 3

Ovaj launcher je poseban po nesvakidašnjem pristupu listi aplikacija. Naime, umesto standardnog klika na ikonu, aplikacijama se pristupa klizanjem prstom udesno. Takođe, tu je opcija grupisanja aplikacija po folderima. Action Launcher 3 omogućuje vam uvoz iz vašeg postojećeg layouta od drugih pokretača poput Apexa, Nove, Google Now Launchera, HTC Sensa, Samsung/Galaxy TouchWiza i stock gdje su Android launcheri, tako da čete se odmah osećati kao da se nije nikakva drastična promena desila. Neke od osobina

Quicktheme Quickbar, Quickedit, Smartsize ikone(Beta), Covers, Shutters, Quickdrawer

Apex Launcher

Apex Launcher je mnogo sličan Nova launcheru i pruža mnoge napredne opcije, ali pored toga pruža i ogroman izbor tema i prilagođenih ikona. Još jedna razlika je što ova aplikacija nije nadograđena više od godinu dana, pa nije baš najoptimizovanija na uređajima koji rade na novijoj verziji Androida.

Sve u svemu, Apex Launcher je dobra alternativa Nova Launcheru. Postoji besplatna i plaćena verzija aplikacije, ali pre nego kupite plaćenu verziju , isprobajte besplatnu verziju i odlučite koja vam najviše odgovara.

Arrow Launcher

Tvorac Arrow Launchera je Microsoft, i čini se kao da je još u razvoju. Ali , ne dolazi sa nepotrebnim aplikacijama i boosterima, tako da definitivno zaslužuje mesto na ovoj listi.

Jedna od jedinstvenih funkcija koju ova aplikacija pruža jeste prikazivanje podsetnika na posebnom početnom ekranu. Moguće je spojiti i aplikaciju Wunderlist, međutim, nedostaje integrisanost sa aplikacijama poput Evernote-a ili Google Keep-a. Osim toga, tu je i opcija prikazivanja najnovijih fotografija, videoklipova, zadnjih nekoliko ljudi sa kojima ste pričali  i slično.

Ono što nedostaje Arrow Launcheru jesu opcije za prilagođavanje, ali treba uzeti u obzir da je ovo jedan od launchera koji zauzima najmanje prostora na uređaju. Besplatan je.

Nova launcher

Nova launcher je takođe jedan od najpopularnijih, ali i najstabilnijih launchera koji se mogu pronaći na Google Play. Prvo što ćete primetiti nakon instalacije, je mogućnost  automatskog nameštanja svih podešavanja iz vašeg bivšeg launchera, a u to su uključene i ikone na virtuelnim ekranima.

I Nova ima dock u koji možete smestiti ikone kako bi ekran učinili preglednijim. Na jedan možete staviti do sedam ikona, pa ga  proširiti za dodatnih pet stranica, kojima ćete prisupiti pomeranjem docka u levu, odnosno u desnu stranu. Ovaj launcher vam omogućuje  pravljenje do deset virtuelnih ekrana, a jedna od specijalnih mogućnosti je što izgledom uvek kopira najnoviju verziju Androida.

S najnovijom 3.1 verzijom, na svoj nekoliko godina star uređaj lako možete staviti  dio najnovijeg Android operativnog sistema. Nova Launcher takođe možete ili skinuti besplatno ili kupiti . Plaćeni nosi znak Prime i košta , ali zato ima više mogućnosti. Jedna od njih je podrška za guest, odnosno podrška za kontrolu pokretima, kao na primer pokretanje aplikacija pomicanjem prsta po ekranu.

Yahoo Aviate launcher

Aviate je najmlađi odnosno najnoviji launcher koji je moguće besplatno preuzeti sa Google Play.  Launcher koji je nakon kupovine od strane kompanije Yahoo nazvan Yahoo Aviate launcher jedan je od najzanimljivijih.Uči od vas kako koristite telefon, koje aplikacije najviše koristite i u koje doba dana ih koristite. Na osnovu toga postavlja vama bitne informacije na početni ekran.Da li Aviate zaista vredi koliko ga je kompanija Yahoo platila (neki strani sajtovi su pisali o cifri od neverovatnih 80 miliona dolara) saznaćete sami.

ZenUI

ZenUI je lancher koji je razvila kompanija ASUS, a koji ne samo da nam daje ogroman izbor tema visokog kvaliteta, već ubacuje i napredne funkcije prilagođavanja za one koji žele malo više kontrole  poput prilagođavanja broja ikona koje će se pokazati na homescreenu, prilagođavanja animacija, i prilagođavanja izgleda foldera.

Tu je i opcija zaključavanja aplikacija u vidu CM Applock for Asus aplikacije, i alat koji omogućuje da vam u sklopu ikone aplikacije piše i broj nepročitanih poruka ili notifikacija (što je na nekim launcherima opcija koja je dostupna samo u plaćenoj verziji).ZenUI launcher možete preuzeti besplatno , a zahteva Android 4.3 ili noviji.

Go Launcher EX

Korisnici koji ne žele rootovati svoj uređaj imaće i finu opciju koja omogućuje sakrivanje nekorištenih aplikacija kako  ne bi nepotrebno stvarale gužvu. Najbolji primer takvih aplikacija su one za društvene mreže koje tvorac uređaja dodatno preuredi, pa zaboravi na njihovo ažuriranje ili u najboljem slučaju stižu dok traje i podrška za taj uređaj.
Uz ovaj launcher imaćete  više od 25 različitih animacija koje će se koristiti tokom prelaza između virtuelnih ekrana , a launcher ima i  dosta  besplatnih widgeta.

Možete imati 9 virtuelnih ekrana.  Launcher podržava guest, ima ugrađen Side dock koji služi za brzo kretanje među pokrenutim aplikacijama, Security lock kojim možete onemogućiti pokretanje aplikacija po vlastitom izboru i tonu drugih mogućnosti.
Ovaj launcher postoji u besplatnoj verziji, ali tada će vam se povremeno prikazivati reklame. Za život bez reklama potrebno je launcher nadograditi na Prime verziju koja će vas koštati 5,99 $ američkih dolara. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

DRUGI UPRAVO ČITAJU

ne propusti